Få fart på armene!

Å få armene til å vokse er ett vanlig problem, selv mottar jeg ukentlig spørsmål på e-post angående dette. Her vil jeg prøve å dele mine egne erfaringer med dere.

1. Genetiske forutsetninger

Du må bare innse fakta! :Størrelsen på dine armer bestemmes av dine genetiske forutsetninger. Du kan ikke bygge topp(peak) på bicepsen, dine gener avgjør hvordan din biceps vil bli seendes ut. Mange myter hevder at enkelte øvelser bygger topp på biceps, men jeg er uenig i det.

Du kan ikke få BARE store armer, vil du bygge store armer må du trene resten av kroppen også! Du bygger mest muskler ved å bruke basisøvelser som knebøy, benkpress, markløft,. ؘvelser som biceps konsentrasjonscurl, og triceps kick back holder ikke. Hvis du trener hardt, spiser masse RIKTIG mat, sover godt om natten, ja da vil du få igjen for strevet, ikke vil bare armene vokse men hele kroppen!

Personlig har jeg utelatt armtrening I mitt program, med noen unntak. Du bygger mer biceps i en ryggtreningsøkt enn i en bicepsøkt for seg selv. Det samme gjelder i en bryst/skulder økt. For noen år siden fant ett klokt hode ut at man ikke skulle trene biceps sammen med rygg, og triceps sammen med bryst. Dette ville føre til overtrening. Hvis man følger det opplegget vil armene bli trent to ganger i uken og sjansen for overtrening øker. Kjør heller 4 tunge set med biceps sammen med rygg, og fire tunge sett med triceps sammen med bryst/skuldre. Da trener du armene hardt en gang i uken, og får masse hvile etterpå. Jeg har større framgang ved å gjøre det slik enn ved å for eksempel kjøre bryst og biceps sammen, da gikk faktisk armene mine tilbake, noe som tyder på overtrening.

I det siste har jeg prøvd ut Mike Mentzers teori som går ut på å variere reppetisjoner som består av tre faser: en positiv, en statisk og en negativ, og jeg arbeider seg gjennom alle tre uten å jukse.

Etter en tung rygg økt kjører jeg 2 tunge sett med bicepscurl, ca 6-8 reppetisjoner. Deretter kjører jeg for eksempel to tunge sett med hantelcurl, men i den siste øvelsen så bruker jeg 3 sekunder på å løfte vekten opp, holder vekten i 4 sekunder i kontrahert posisjon, bruker deretter fire sekunder på å senke vekten ned. Her teller jeg ikke reppetisjoner, jeg kjører til jeg ikke klarer mer. Jeg har økt mine armer med 2 cm etter at jeg startet med dette, og det er mye for en som har trent i over 10 år.

Så til slutt! Jeg skal ikke påstå at dette får dine armer til å bli over femti cm, men dette har hjulpet meg. Dere som sliter med å få armene til å vokse kan prøve mitt opplegg, hva har du å tape?

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter