Fantasien din er sterkere enn viljestyrken

Fantasien din er sterkere enn viljestyrken. Derfor skal du bruke fantasien når du vil komme iform. Les hvordan!

Tenk deg at det står et stykke sjokoladekake foran deg. Fortell viljestyrken din at du ikke skal røre det. Forestill deg smaken av sjokoladepynten som smelter på tungen. Kjenner du at viljestyrken svekkes? Vel, det beviser at fantasien er sterkere!

Nå ska du se for deg et stykke sjokoladekake (eller noe annet du elsker å spise). Forestill deg at kaken er dekket av larver og kryr av slimete mark. Legg merke til den forferdelige lukten fra larvene. Virker kaken litt mindre fristende?

Det er gjennom fantasi og forestillingsevne du foretar de beste valgene om hva du skal spise. I menyen på en restaurant skriver de gjerne noe slikt som «Ovnsbakt steinbit med friske urter og delikat sitronsaus». Det ville vært lite fristende om det stod «dau fisk med tørre urter og lunken saus». Det er altså dine forestillinger som avgjør valgene dine. Fantasien din!

På denne måten kan du gå ned i vekt. Sett deg ned et øyeblikk og lukk øynene. Spør deg selv:

Hva er mine ønsker i forhold til kroppen min?

Vanligvis vil man svare: «å slanke meg», «å kvitte meg med bilringene» eller » å ikke være feit». En av livets mest grunnleggende psykologiske regler er denne: Du får alltid mer av det du fokuserer på. I hvert eksempel som nettopp ble nevnt, ville sinnet ditt være fokusert på det du IKKE ønsker. Kiloene du vil miste, bilringene du nager hemmelig nag mot og fettet du vil kvitte deg med. Med en slik tankegang vil du bare fremme og forsterke det bildet folk har av deg som «feit». Dette leder til en følelse av hjelpesløshet og håpløshet. Du vil miste motivasjonen.

Når du omdirigerer fokuset ditt skal du fokusere på det du ønsker. Nemlig en slank, sunn og veltrent kropp. Du må forestille deg selv hvordan du ønsker å se ut. Fantasere. På denne måten starter du prosessen med å trene sinnet ditt til å gi deg nettopp det du ønsker. Jo mer spesifikk du er, desto bedre fungerer dette.

Nyere vitenskapelig forskning i USA og Europa har entydig konkludert at visualiseringsteknikker på en dramatisk måte forsterker vår evne til å slanke oss. Hvis du forestiller deg selv som slank og øver deg i å gå mot idealvekten din, så sender du hjernen din en beskjed som vil virke inn på energinivået ditt, motivasjonen og til og med forbrenningen din.

En viktig ting å huske på er å gjenta. Gjentakelse er nøkkelen til suksess. Når vi gjentar en handling, så skaper vi en nervebane i hjernen. Hver gjentakelse vil forsterke denne banen. Når du forestiller deg selv som slank og sunn, sender du signaler til underbevisstheten din, om at den skal oppføre seg, føle seg og spise som en slank person.

Da er det bare å fantasere i vei….og sakte men sikkert vil du se fantasi bli til virkelighet.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter