Får du smerter i korsryggen når du sitter?

Siden vi sitter mye i løpet av dagen er det greit å tenke på hva man kan gjøre for å motvirke smertene som gjerne dukker opp i korsryggen som følge av dette.

Sitting med krum rygg fører tross alt til økt stress på ryggvirvlene, noe som over tid kan føre til problemer, både i form av skader og kroniske smerter. La oss se på en meget kjapp, effektiv og billig løsning.

Let`s face it. Når du sitter foran tv`n eller laptoppen så er ikke posisjonen til korsryggen det første du tenker på. Du ønsker å ”chillen” eller være produktiv på en eller annen måte og da er det DET du tenker på, right?

Vel, kanskje du burde bruke 2 sekunder på å tenke over nettopp dette før du begir deg ut på dagens oppgaver? Det som skjer når du setter deg på en vanlig stol eller i en sofa er at bekkenet som regel ”ruller” bakover, noe som fører til at ryggraden i korsryggen ender opp i fleksjon. Dette er en posisjon som over tid vil føre til økt risiko for blant annet prolaps og andre ryggplager.

En studie av Stuart McGill så på hvordan flyseter påvirket ryggraden til 20 testpersoner. Om du har flydd kan du trolig erkjenne at det ikke er verdens mest behagelige posisjon i befinne seg i. Jeg får selv fnatt av å sitte der, ikke bare fordi det er trangt, men på grunn av konstruksjonen av setet.

Da testpersonene fikk plassert en ryggstøtte bak korsryggen erfarte 15 av dem redusert fleksjon (i gjennomsnitt 15 grader). Stolryggen ble senket for de 5 personene som ikke følte noen bedring og dette førte til at 4 av de 5 resterende følte mindre fleksjon.

Løsningen?

Plasser en pute bak korsryggen når du sitter og prøv å sitt så oppreist som mulig. Du kan bruke en helt vanlig pute, eventuelt rulle sammen en genser eller annet om du ikke har noen pute tilgjengelig. Poenget er å redusere fleksjonen i korsryggen for å motvirke stress på mellomvirvelskiver og smerte som følge av dette.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19606367

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter