8 tips mot treningsangst

Feilen mange gjør, er at de starter altfor voldsomt.

Vi skal trene minst tre ganger i uka, gå ned fem kilo i løpet av en måned og klare å løpe tre kilometer på et kvarter – selv om vi ikke har trent på et år. Er det rart vi gir opp?

Sett realistiske mål

Hvis du setter deg for høye mål, vil du bare føle seg mislykka og misfornøyd når du ikke når målene. Ikke tenk at du skal begynne et nytt og bedre liv som består av å trene fire dager i uka. Ha heller to ganger i uka som mål, så kan du heller være ekstra fornøyd hvis du klarer tre ganger.

Få treningskick

Er du en av dem som fortsatt biter tennene sammen og gjennomfører de planlagte treningsøktene hver uke, kan du slå deg selv på brystet og begynne å glede deg. Det er nemlig nå det virkelig blir gøy og du får se resultater. Etter fire-seks uker har du kommet over den verste bøygen. Da vil du kjenne at du får kick av å trene og at du nesten har blitt avhengig. Det er også nå du begynner å merke at du blir i bedre form.

Slik kommer du i gang:

  1. Gjør treningen forpliktende ved å trene sammen med en venn. Et alternativ kan også være å bestille personlig trener.
  2. Sett deg realistiske mål. Begynn for eksempel med at du skal klare å gå to mil på ski – og ikke nødvendigvis at du skal gå Birken om åtte måneder. Belønn deg selv etter hvert som du når målene dine.
  3. Sørg for å komme i gang så raskt som mulig etter at du har bestemt deg. Den gode følelsen etter trening er kanskje den beste motivasjonen til å fortsette. Book gjerne treningsveiledning jevnlig slik at du oppdaterer treningsopplegget ditt.
  4. Ha alltid en ferdigpakket treningsbag tilgjengelig der du er. Da er det lettere å dra rett fra jobb til trening.
  5. Velg aktiviteter og treningsformer du trives med, men prøv gjerne noe nytt innimellom for variasjonens skyld. Hvis du egentlig ikke liker treningsstudio – hva med å gå sammen med venner og leie en sal hvor dere kan drive med ballspill?
  6. Ikke gi opp selv om du går på en sprekk. Tenk at det er greit, og begynn på ny frisk – ikke vent til neste nyttår før du begynner å trene igjen.
  7. Hvis du ikke klarer å motivere deg til å dra på trening, kan du heller gå en tur. Når du først har kommet deg ut, vil du ofte få lyst til å gå en lengre tur enn du egentlig hadde tenkt.
  8. Husk at litt trening, er bedre enn ingenting. Alt er bedre enn å sitte i sofaen!
Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter