Finn deg en treningspartner!

Denne gangen mener jeg ikke en som kan hjelpe deg med selve treningen og motivasjonen.

Nei. Jeg mener en partner å leve med. Hvis du er singel og ønsker å prioritere trening, så finn deg en kjæreste med samme interesser.

Hvis du har bestemte mål, og vet at din lykke beror mye på det du ønsker å oppnå, så må du huske på at du hele tiden tar valg som ytrer og fremmer dine interesser. Hvis dette ikke skjer, kan det være det slår vondt ut både for deg selv og dem rundt deg.

Et godt eksempel på dette er det typiske familiefenomenet. Man har en far eller mor som er fast bestemt på at de vet hva som er riktig for deg. Kanskje de ønsker at du skal bli lege, politi, murer, ta over gården, ta over butikken deres, drive med biler, båter, hester eller hva det enn måtte være. Mange familier ønsker at familietradisjoner skal videreføres. Skjer dette ikke, føler man nesten at man tar livet av deres drømmer. Kommer man for eksempel fra en familie med svært høy utdannelse, så er det ganske vanlig at utdannelse nærmest blir påpresset barna.

Uansett, om man er på «deres side» eller ikke, så skal du følge hjertet ditt. Hvis du mener de har rett og du ser deg selv slik de gjør, så greit. Bra for deg. Alt er tilrettelagt og du har familiens fulle støtte. Har du andre planer derimot og familien er dypt skuffet over deg, da har du et problem. Du må bryte, og de må med tiden bare lære seg at du er et eget individ med egne meninger og egne drømmer.

Det ene eller andre er ikke feil, men du må vite hva du ønsker og du har fri vilje til å velge hva du enn måtte ønske.

Så kommer vi til dette med partnervalg. Er du en person som har valgt å vie livet ditt til trening og sunn mat? Vel, da kan det være lurt å velge en partner som enten driver med dette selv, eller som er villig til å «bli slik». Man velger selvfølgelig ikke hvem man skal forelske seg i, men det kan bli svært vanskelig å leve sammen når det man driver med på fritiden tar så mye tid som nettopp fitness og kroppsbygging gjør. Det tar faktisk alle dine 24 timer i døgnet. Det er ikke alle som kan leve med det, og det må du være klar over.

Dette gjelder faktisk alle bransjer. Kan du se for deg en fisker være sammen med en sykepleier som jobber nattskift? Når får de se hverandre? Eller en som er pilot gift med med en som jobber på nordsjøen. Dette funker bare ikke. Man får ikke tid til å bli forelsket engang, dyrke forholdet eller holde det ved like. Kjærlighet krever tid, omsorg, kommunikasjon, pleie og oppmerksomhet. Det må finnes rom for dette, eller så går det bare gale veien.

Dagens situasjon med kvinnefrigjøring har selvfølgelig gjort kjærlighet vanskelig. Aldri før har vi opplevd så mye brudd i parforhold. Dette skyldes at kvinnen ikke er hjemme når mannen kommer hjem fra jobb. Hun er på jobb selv. Og har hun kommet hjem fra jobb før mannen, så er hun sliten og orker ikke muntre partneren sin opp med middag. Det finnes ikke overskudd lengre. Ofte får kvinnen «skylda», fordi noen tar for gitt, at det er hun som skal stå for nettopp dette familiære. Mannen kan igjen få «skyld», for å ikke prøve mer og hjelpe til med å få det familiære til å fungere. Men hans far gjorde ikke dette da han var barn, og mannsrollen er litt forvirrende for menn i dag. Dette ender med krangel og dermed brudd.

Det er bra at det er mer likestilling, men det krever at man er nøye med valg av partner. Man må velge etter livstil, for å se at at det blir tid og rom for å dele livet. Så velg en partner som driver med det samme som deg slik at dere får tid, overskudd og mulighet til å dele livets sorger og gleder.

Er det ikke det kjærlighet handler om?

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter