TRENINGSPARTNER: Finn deg noen å svette med

Trener du alene? Er det på tide å finne en person du kan trene sammen med?

I denne artikkelen vil du lære viktigheten av å ha en god treningspartner.

Mange har sikkert hørt ordtaket «Gode venner er vanskelig å få, så prøv å vær en god venn selv». Dette ordtaket gjelder også for forholdet mellom treningspartnere. Dette betyr at det å finne en god treningspartner er like viktig som å være en god treningspartner selv.

En god treningspartner kjennetegnes ved at han hjelper deg med raskere og bedre progresjon, mens en dårlig treningspartner er en som holder deg tilbake.

Pass på å finne en treningspartner som er like motivert som deg eller mer.

Dersom du finner ut av at vedkommende ikke tilføyer treningen din noe, bør du prøve en annen treningspartner. Om du allikevel ikke liker det, gjør ting for all del på din måte. For mange av oss er det imidlertid en god ide å ha en treningspartner tilstede. Dessuten er det mye morsommere å trene sammen med noen enn å trene alene.

For at både du og din treningspartner skal få best utbytte av treningen, bør dere ha de samme målene.

Dersom du ønsker å legge på deg muskelmasse i løpet de neste seks månedene, finner du deg en som også vil det samme. Om du isteden velger en treningspartner som har som mål å løpe maraton under en bestemt tid, vil dere fort finne ut av at dere bruker tid på forskjellige steder under treningsøkten. Du vil drive med styrketrening, mens partneren din vil benytte seg av kondisjons-apparater, og dermed faller heller poenget med å trene sammen bort.

Videre er det viktige å velge en treningspartner som liker å trene på den samme måten som du gjør. Det har ingen betydning hvor tungt eller lett man trener. Vekten kan alltid justeres, men hvor fort eller sakte, mange sett eller få, trene tidlig på dagen eller sent, alle disse tingene er viktige elementer når du skal velge en treningspartner.

Uansett hvordan været er, hvor mye søvn du fikk dagen før eller hvordan du føler deg, forventer din treningspartner at du dukker opp på treningen. Bare det å ha et slik press på seg gjør at mange som sliter med å komme seg til treningen faktisk kommer seg til treningen. Ved å komme seg til treningen har man tatt det første skrittet mot å realisere sitt mål.

Det er imidlertid viktig av begge møter opp på avtalt tidspunkt. Om en av dere ikke klarer å komme seg på trening på riktig tidspunkt eller ofte kommer for sent, vil det ikke bare ødelegge partneres trening, men også din egen. Under treningsøkten kan din treningspartner være til stor hjelp. Han kan for eksempel presse deg til å ta en ekstra repetisjon eller kjøre negative repetisjoner. Enda en fordel er at man noen ganger kan konkurrere med hverandre, slik at de ene prøver å løfte mer enn den andre, kjøre flere sett eller flere repetisjoner. Man konkurrerer ikke for å vinne over hverandre, men bruker konkurransen for å skape deres egen trenings-atmosfære, slik at det vanskelige virker mulig.

Ved å kombinere den kunnskapen og erfaringen dere har, kan dere nå målet deres mye fortere enn om du gjorde det alene. Det å ha en person tilstede som støtter deg når det går bra og dårlig med treningen kan være veldig motiverende for enkelte og kanskje den eneste grunnen til at de fortsetter å holde seg til planen. Siden dere går igjennom det samme vil dere lettere forstå hverandre og dermed blir det enklere å pushe hverandre.


4 punkter en treningspartner bør oppfylle:

Møte opp til riktig tid – Den absolutt viktigste egenskapen, for kan din treningspartner ikke passe tiden er han/hun ikke mer verd enn sanden under dine sko. Treningspartneren blir da en belastning som du ikke orker å bære på dine skuldre.

Konkurranseinstinkt – Treningspartneren må ha en vilje å kunne prestere like mye, om ikke mer, for på denne måten gradvis kunne øke belastningen. Om ikke din treningspartner har denne egenskapen kommer både du og han/hun til å stagnere i deres utvikling, og du gjør da best i å trene alene (eller bytte treningspartner).

Initiativrik – Å kunne finne på nye øvelser og vinkler, kan være en bra egenskap om du er en aning mentalt umotivert en grå dag. Denne egenskapen er ikke vital men allikevel nødvendig.

Sosialt kompetent – Treningspartneren bør helst være litt interessert i andre ting enn bare trening med vekter, byggere og kilokalorier. Dialogen har ellers en tendens til og bli en smule kjedelig om han/hun bare prater bygging mellom settene.

Det er fantastisk å ha en bra treningspartner, men det å ha en dårlig treningspartner kan være en katastrofe. Det er ikke alltid slik at et treningspartner-forhold fungerer. Ikke tren med noen med mindre han/hun virkelig hjelper deg!

TIPS: Sørg for smart påfyll etter trening med proteinshakes laget av proteinpulver fra Proteinfabrikken.no

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter