Fire prinsipper som er helt avgjørende for at treningen skal gi framgang:

Dette er de fire viktigste holdepunktene i ethvert treningsopplegg for at det skal gi skikkelig framgang.

Hold deg innenfor disse, og du har langt på vei sikret deg gode resultater!

Først og fremst skapes treningsmessig framgang av treningen du legger ned. Kroppen er nødt til å ha et stimuli i form av økende treningsbelastning for at styrke/kondisjon skal øke og utvikle seg. Og det er innenfor treningsbiten det syndes mest. For det meste dreier det seg om feil trening, det er for mye, for hardt, for ofte, i andre tilfeller for lite trening, feil øvelser osv.

Det er fire prinsipper som er helt avgjørende for at treningen skal gi framgang:

  1. At du er uthvilt med positivt overskudd i kroppen. Du må ha overskudd i musklene før treningen gir utbytte!
  2. Riktig treningsmengde. Treningsdosen må være tilpasset den fysiske formen du er i.
  3. Riktig forhold mellom trening og påfølgende hvileperiode. Framgangen kommer når du alternerer på riktig måte mellom passe treningsdoser og tilstrekkelig hvile etterpå.
  4.  TTT: Ting Tar Tid. Selv når alt gjøres riktig, så tar det tid. Tid er en viktig faktor i ethvert treningsopplegg.

Trening & hvile er viktig, men ikke alt

Du er som nevnt avhengig av et positivt overskudd for å kunne få framgang fra treningen din. Dette overskuddet bygges opp under hvile. Det er derfor viktig å passe på at det finnes tilstrekkelig hvile i treningsopplegget ditt. Se deg ikke blind på bare timer og dager hvile, men vær kritisk til at hviletiden har den nødvendige kvaliteten. Stress, medisiner og manglende kosthold er alle eksempler på faktorer som kan redusere kvaliteten på hviletiden.

Stress

Hemmer hvile for muskulaturen i mindre grad. For det mentale overskuddet kan stress være totalt ødeleggende.

Medisiner

Kan hemme oppbygging og innhenting, og dermed ødelegge hviletiden fullstendig. Du bør sjekke dette, dersom du bruker medisiner og trener. Her ligger det en skummel fallgruve!

Kosthold

Det er viktig at du spiser riktig. Ikke bare ernæringsriktig mat, men også i tilstrekkelig mengde. For lite mat medfører redusert overskudd, som igjen gir redusert framgang fra treningen. Dette er grunnen til at du ikke bør slanke deg samtidig som du trener for å få framgang i form av styrke, kondisjon og/eller økt muskelmasse.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter