Fitness – en livsstil for oss vanlige

En sunn sjel, en sunn kropp

Fitness har de siste årene begynt å bli et begrep for folk som trener. Selv presse og media har hektet seg på trenden med å være i god form.

På godt og vondt må man dessverre påstå … Det positive er at flere og flere kategorier mennesker har begynt å oppsøke treningsanlegg rundt omkring. I dag finner man et veldig blandet publikum fra forskjellige yrkesgrupper, både unge som gamle, som prøver ut styrketrening/workout. Bevisstheten har blitt større og man har begynt å skjønne viktigheten av styrketreningen som et komplement til det daglige arbeidslivet.
Det som er mindre bra er vel presse og TVshets for den fullendte kroppen. Alt for ofte leser man om flyvertinne-slanking, kom i form på fem dager, knip deg til en fastere bak osv. Ja, listen kan gjøres lang.

Vi vil med denne artikkelen gi vårt syn på fitness/trening. Fitness er ikke kroppsbygging eller vanvittig slanking. Det er å holde seg til noen enkle prinsipper med avstand fra mani. Det kan f eks være styrketrening, workout, sykling eller å ta seg en joggetur.

Vi håper denne artikkelen både får dere til å tenke etter samt la dere inspirere til å ta det første steget til en sunnere livsstil. Lykke til!

Dessverre kan man i dag forbinde mye av det man ser innen fitness og sport med en ekstrem innstilling til hvordan man skal trene og leve. Mennesker som begynner med en eller annen aktivitet for å få en mer veltrent fysikk og bedre helse, forvandler ofte speilet til Alfa og Omega og får problemer med bildet av seg selv.

Dette kan føre til et misbruk av liv og kropp. Hvis du ikke sikter på å bli verdensmester innen sporten din, er det mer sunt for deg å trene seriøst uten å bli ekstrem og fremfor alt gjøre det med glede. En sunn sjel, en sunn kropp. Med hånden på hjertet; hvor mange av dere vil ikke utstråle den vitaliteten.

Å være nøye med kroppen sin og trene skal ikke bare betraktes som en måte å holde seg ung på, men også en måte å kunne bli gammel på.

OPPSVULMET ELLER FIT?

Vi vil våkne hver morgen og føle oss friske og raske. Derfor utsetter vi ikke kroppene våre for en masse skitt, som f eks anabole steroider eller vanvittig slanking. Mennesker som utsetter seg for disse påkjenningene våkner som oftest utmattede, oppsvulmet og livstrøtte.

En sunn livsførsel er ikke å regne kalorier eller gram proteiner samt spandere timevis på gymet. Et sunt liv er å spise bra og trene regelmessig uten at det tar overhånd på ens liv. Hvis man lever et fanatisk liv fører det lett til en ekstrem livsførsel som skaper konflikter. La heller jobben din, studiene dine, kjæresten din, familien din og vennene dine få en del av tiden din. Kunsten er å kunne trekke grenser som gjør at man ikke skaper konflikter i hverdagen sin. For tross alt, vi vil alle forbedre vår relasjon til noe/noen som betyr mye for oss.

Gi JERNET

Hvor mange ganger har du ikke gått inn på gymet og følt – nei fy faen – men allikevel kjørt en økt som ikke ga et dugg. Gjør isteden noe som gir deg mer, som f eks å gå på kino eller omgås vennene dine, og kjør dobbelt så hardt neste gang isteden.

Det råder mange menings- forskjeller angående trening. Men det vi har funnet ut at fungerer best er basisøvelser med intensitet og kontinuitet. Trening trenger ikke å være komplisert. Velg ut to basisøvelser per muskelgruppe som fungerer for deg og gi jernet. En treningsøkt trenger heller ikke å ta et par timer som mange synes å tro. 30-45 minutter kan være fullt tilstrekkelig.

Vi har selv trent i mange år og veier verken 100 kg eller er på elitenivå, men for oss har det aldri vært målet med treningen vår. Trening har for oss isteden bidratt med andre aspekter enn som for enkelte har vært kroppsfiksering. Vi har funnet så mye mer, som f eks glede, kameratskap, disiplin og målbevissthet. Regelmessig mosjon og bra kost gir et friskere liv, mer ork og vitalitet til det daglige livet.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter