FITNESS: Superform på Maria Ebeltoft

Siste gang vi så Maria på scenen var på Oslo Grand Prix (2014) Da ble det en 1.plass i Bodyfitness -163 og Overall. Nå er Maria klar for scenen igjen. Iform.no har tatt en prat med henne – rett før det hele braker løs.

Maria-Ebeltoft-2015-1
Alder:
26 (1989)
Bosted: Trondheim
Arbeide: Medeier i StrongBody Online coaching (strongbody.no)
Høyde: 157,5cm
Vekt: 50kg
Off-season: 54kg
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Ingen foreløpig
Klubb: Kaliber Gym FKK
Instagram: @mariaebeltoft

Meritter :

  • 2014 1.plass Bodyfitness -163 og Overall, Oslo Grand Prix
  • 2014 4.plass Bodyfitness -158 Loaded Cup
  • 2014 2.plass Bodyfitness -163, Sandefjord Open
  • 2013 5.plass Bodyfitness -163, Oslo Grand Prix
  • 2013 2.plass Åpen klasse Bodyfitness -163, Fredrikstad Open
  • 2013 1.plass Debutant Bodyfitness -163, Fredrikstad Open

Fortell litt om deg selv

Jeg ser på meg selv som ei glad og positiv jente. Samtidig er jeg sta og målretta. Når jeg først har bestemt meg for noe, så skal det gjennomføres..på skikkelig vis 🙂

Ikke overaskende så er mine største interesser trening og ernæring, noe jeg er så heldig å få jobbe med til daglig som Online coach hos StrongBody. Ved siden av dette tar jeg nettbasert bachelor i ernæring.

Maria-Ebeltoft-2015-3

Hvordan fant du ut at du ville konkurrere – og hvorfor gikk du for Body fitness?

Jeg har alltid vært ei »tøff» jente, kanskje en smule guttete i barndommen. Jeg var tidlig opptatt av det å være sterk og utfordret både meg selv og andre rundt dette. På 16års dagen min, når jeg ble gammel nok til å kunne melde meg inn på treningssenter, gjorde jeg nettopp det. Jeg prøvde meg litt frem i styrkeavdelingen og fant raskt ut at dette var min greie. Allerede da lot jeg meg inspirere av fitnessutøvere, men pga manglende kunnskap om hvordan jeg skulle oppnå en slik fysikk forble det å konkurrere selv lenge bare en fjern drøm. Som de fleste andre i denne startfasen sosa jeg mest bare rundt i styrkesalen og gjorde de øvelsene jeg følte meg trygg på uten å ha noen særlig struktur på det hele. Jeg trente bare fordi det var noe jeg trivdes med å gjøre, og kjente at kroppen hadde godt av.

Jeg tilegnet meg senere mer og mer kunnskap om styrketrening, tok personlig trener-utdannelse og begynte å jobbe som dette. Blandt kollegaene mine var det flere som hadde konkurrert i fitness, og som mente jeg også hadde et godt potensiale til å kunne stille. Min både daværende og nåværende kollega Arve Kristoffersen tok på seg rollen som coach og første oppkjøring var igang.

Valget falt på bodyfitness fordi det var denne grenen som appelerte mest til meg. Jeg synes bodyfitnessutøvere har en imponerende muskelmasse, men samtidig pen og feminin fysikk.

Hvordan synes du det har vært å være på konkurransediett?

Dietten har gått veldig bra. Jeg jobber jo med å sette opp kostholdsplaner og treningsprogrammer, samt følge opp kundene våre hos Strongbody. Og følger selv våre egne prinsipper. På lik linje med kundene våre har jeg hatt muligheten til å spise både god og variert mat. En god diett er en diett man trives på og klarer å følge:)

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg med tanke på jobb/skole/diett og har den gradvise reduksjonen i energi(kcal) påvirket deg?

Jeg styrer arbeidsdagen min litt selv..så jobbingen blir gjerne spredt litt utover dagen med styrketrening, cardio, lesing og sosialt innimellom. Det er alltid noe å gjøre innenfor coachinga, men jeg er jo heldig som får jobbe innenfor min største interesse og får hjelpe andre å oppnå sine mål innenfor trening, livsstil og vekt-nedgang/-oppgang. Det er utrolig givende og ikke minst inspirerende å kunne hjelpe andre på denne måten og følge med på framgangen deres.

Når det gjelder energinivået har det egentlig vært ganske bra hele veien. Det er klart at enkelte dager er tyngre enn andre men jevnt over så skal jeg absolutt ikke klage og jeg føler ikke at dietten har påvirket hverdagen min noe særlig.

Maria-Ebeltoft-2015-4

Hva med poseringstrening da?

Vi har hatt ukentlige poseringstreninger på Kaliber Gym hvor coachen min Arve Kristoffersen hjelper til med eventuelle justeringer, sørger for at alt sitter som det skal og at jeg får frem de beste sidene av meg selv.

Jeg føler meg rimelig trygg både på kvartvendingene og T-walken nå..så håper jeg at nervene ikke påvirker dette  😎

Hva er planene videre etter denne våren?

Etter vårens konkurranser blir jeg å kjøre en såkalt reverse diet, hvor jeg gradvis øker kalorimengden for å gjenoppbygge forbrenningen uten å legge på meg unødvendig mye fettmasse. Jeg liker å holde en grei form også offseason. Foreløpig er planen å konkurrere videre til høsten igjen. Etter 3 vår-sesonger føler jeg det er på tide å stille i et NM. Men jeg blir å se an hvordan jeg gjør det i de førstkommende konkurransene og hvordan fysikken utvikler seg i etterkant.

Bruker du noen kosttilskudd? Eventuelt hvilke bruker du.

Jeg bruker proteinpulver og Omega-3.

Fortell litt om hvordan du trener

Jeg setter opp treningsprogrammene mine selv og passer på å få med de viktigste baseløftene og supplerer ellers med isolasjonsøvelser som jeg trives med og føler tar godt. Det siste året har jeg hatt ekstra mye fokus på skuldre, rumpe og rygg. Rundere skuldre, en bredere og mer detaljert rygg har vært mine største forbedringspotensialer..og rumpe kan det aldri bli for mye av  😉

Maria-Ebeltoft-2015-2

Kostholdet da, hvordan ser det ut?

Det har gått mye i proteinpannekaker, havregrøt, kylling, karbonadedeig, proteinfluff, laks, grillede potetbåter, mager kesam, cottage cheese, grønnsaker og frukt  🙂

Jeg spiser relativt rent utenom diett også, så kostholdet blir egentlig ikke noen stor overgang for meg..annet enn at jeg selvsagt må begrense kaloriene og sikre at jeg havner på de riktige makrotallene.

Noen du vil takke/nevne helt til slutt?

Jeg vil igrunn takke alle jeg har rundt meg. Det betyr utrolig mye å ha gode venner, familiemedlemmer og kollegaer som støtter meg og ikke minst heier på meg.

En spesielt stor takk går til min Coach og Strongbody-kollega Arve Kristoffersen som har fulgt meg opp i 3 år nå og hjulpet til med diett, posering, formsjekker og konkurraseforberedelser eller. En utrolig kunnskapsrik coach som virkelig brenner for det han gjør  🙂

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter