Flytende eggehvite et nytt proteinprodukt med en eksplosiv salgs-start!

Det er ifølge Ivan Noes, direktør i Dava Foods, stor fart på selskapets nyutviklede produkt via deres distributør Proteinfabrikken i Norge.

Deres flytende eggehvitekonsentrat  Ambient White er en ren flytende eggehvite som kan lagres i romtemperatur i flere måneder og vil revolusjonere bruken av dette høyverdige proteinet. Dava Food har satt seg som mål å være først ute til å slå hull på proteinmarkedet for tradisjonelle eggekonsern. Målet er å selge for et tosifret million-beløp av produktet første år, og selskapet har allerede god distribusjon i Norge i tett samarbeid med Proteinfabrikken . Dava food står allerede over for et mulig gjennombrudd i Tyskland og har distribusjonssamarbeid med flere ledende distributører i Norden og Europa blant annet i England innenfor sportseernæring og fitness.

Unik produktutvikling gir 6 måneder holdbarhet

Etter tre år med teknologiutvikling og testing i deres egen fabrikk i Danmark, oppnådde Dava Food kommersiell godkjenning av deres flytende eggehvite Ambient White. Teknologien gir flytende eggehvite med best før holdbarhetsdato på hele 6 måneder. Det unike er at produktet kan lagres i romtemperatur, noe som åpner for en helt ny type distribusjon av rå eggehvite.
Godkjenning fra Danske Fødevarstyrelsen (Mattilsynet i Danmark) var en milepæl og en solid dokumentasjon på selskapets iherdige innsats og produktets unike stabilitet og kvalitet. Dava Food har med Ambient White flytende eggehvite et unikt produkt som kan ta opp kampen mot de store aktørene om å levere unike proteinprodukter til aktører innenfor treningsmiljøer, sportsernæring, eldreomsorg og sunt kosthold.

Lanseringen har vært en suksess

10 måneder etter lansering melder direktør Ivan Noes om en meget god mottagelse av produktet, som eksporteres blant annet til England og Tyskland. Omfanget og distribusjonen øker for hver uke som går.

Distribusjon og tilgjengelighet

Produktet finnes i England, Sverige, Estland og i Norge har vi tett samarbeid med Proteinfabrikken  og i mindre omfang i Danmark. Vi har presentert Ambient White for detaljhandelen i Tyskland i flere omganger og produktet er nå listet i Kaufland, og vi er på vei inn i Edeka og Globus-kjedene bekrefter Ivan Noes. I Norge er vi tilgjengelig i Coop  sammen med Proteinfabrikken  , og på vei inn i flere kjeder i det samarbeidet. Bjørn Kenneth Hansen forretningutvikler i Proteinfabrikken melder om stort salg og de har solgt 10 000 vis av flasker siden oppstarten sist år.

Lang holdbarhet i romtemperatur

Det unike med Ambient White flytende eggehvite  er, at vi har lyktes å skape et eggprodukt, som kan lagres i romtemperatur uten behov for kjøling, noe som er perfekt for å håndtere produktet via nettsalg. Faktisk har vi siden oktober 2017 demonstrert at vi kunne fordoble holdbarhetsdatoen fra 3 til 6 måneder, hvilket kun øker salgspotensialet, sies det. Alle sendinger fra og med juli 2018 vil ha hele 6 måneders holdbarhet. Dette er unikt!

Nå er det bare å se fremover å tråkke på gasspedalen i det tempoet vi ønsker sier Ivan Noes som er meget fornøyd med mottagelsen av produktene.

Samarbeid med innovative vekstselskaper

Utover å etablere nytt salg har Ambient White blitt en nøkkel til å åpne dører inn i et marked et «gammelt eggekonsern» tradisjonelt ikke har hatt tilgang til. Dette gir spennende vekstmuligheter og ny kunnskap om etterspørselen av flytende eggehvite . Således er det med produktet som utgangspunkt skapt unike samarbeid.

I Norge har vi avtaler som baserer seg på å selge Ambient White på nettet og til detalj. Det er spennende å kombinere et gammelt selskap som Dava Foods med nye virksomheter. De har en ekstra energi, og vi har et nytt produkt med relativt bred appell som de introduserer i et nytt marked. Vi kan trekke frem Proteinfabrikken  som har en stor kundemasse, og de kommer dessuten lettere i kontakt med kundegrupper vi normalt ikke møter i supermarkedet, forklarer Ivan.

Miljøvennlig

Tradisjonelt har eggehvite vært et problem for ”gamle eggekonsern” det selges og forbrukes mye mer eggeplomme enn eggehvite , dette har skapt en ubalanse som har vært kostbar, og miljøbelastende. Nå kan forbrukere med glede både få unike sunn protein som er enkel og håndtere og blir lettere tilgjengelig. Samtidig sparer vi miljøet ved ikke kaste dette verdifulle protein. Dette er en vinn vinn!

Norske råvarer – Lokale markeder

Et spennende felt er samarbeidet avdelingene i Dava Food konsern. Dava Foods Norge  håndterer alle egg som benyttes til det norske markedet for Ambient White. Via Proteinfabrikken får kundene flytende eggehvite  med kun Norske egg. De samles i Norge etter strenge regler. Eggehviten fraktes fra Norge til Danmark og gjennomgår vår unike prosess, pakkes og sendes tilbake til Norge. Slik sikrer vi kvalitet og at Norske egg blir benyttet av Norske konsumenter.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter