Øk din treningsintensitet med FORCED REPS!

Hva mener du om «forced reps»?

Forced reps er å få hjelp av en treningspartner til å ta flere reps etter at du ikke klarer flere på egen hånd. Treningspartneren din skal ta i akkurat nok til at du klarer å gjennomføre repitisjonene i et normalt tempo.

Se på en som er svak i benkpress som tar et maksløft. Han skyter stangen opp fra brystet, stopper noen centimeter over brystkassen, og gir så opp. Se deretter på en erfaren vektløfter. Når belastningen begynner å gå sakte, og truer med å knuse den svære karen, finner denne alltid styrken til å presse den bøyde stanga til toppen.

Vitenskapsmenn forklarer at langsomme anstrengelser slik som man bruker under maksløft, krever en spesiell type utholdenhet «neural kraft utholdenhet» Kraften har en tendens til å stoppe etter et par sekunder, og du må trene deg opp for å holde den på topp like lenge som et maksløft krever.

En måte å forbedre den neurale kraft utholdenheten på, er gjennom å bruke forced reps på en smart måte. Si at du tar maks 110 kilo i benkpress. Kjør da 2 x 85, 1 x 95, 1 x 100, 1 x 110, lx 115, og deretter en forced rep på 120 kilo. Ikke 125 eller 135 kilo! Dette er ikke treningspartnerens trapezius dag. Insister på at han/hun gir deg akkurat samme hjelp. Stangen må presses langsomt gjennom det vanskelige punktet, heller enn å skytes opp eller at du blir liggende fastklemt og skjemmes. Du trenger en hjelper som er erfaren; å bruke en hvilken som helst kompis er ikke en god ide.

Ikke gi opp! Dersom musklene skjelver og gir opp, går det på akkord med styrkeøkningen. Kjør to eller tre forced enkeltreps, og gå deretter over til den muskeloppbyggende delen av treningen, ta for eksempel benkpress med 85 kilo x 5 x 5 og manualer skrått av 60 kilo x 5 x 5. De fleste kroppsbyggere bør begrense seg tit å kjøre forced reps bare en gang annen hver uke. Du vil ikke brenne ut nervesys

Stikkord:       

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter