Fra sofagris til modell på 12 uker?

Kan man forvandle en overvektig kropp til en fitnessmodell på bare 12 uker?

Bill Phillips har gitt ut en bok som heter Body For Life. Her pesenterer han et program som forvandler en overvektig og utrent kropp til en fitnessmodell på bare 12 uker.

Det spesielle med boken er at det ikke står en haug av treningstips og kostholdsråd. Det er faktisk bare en liten del på slutten av denne boken som omhandler mat og trening. Mesteparten av boken handler om å forandre seg innenfra. Den handler om innstilling, det å nå sine mål, tenke nytt og kvitte seg med uvaner. Den er motiverende og enkel å lese. Først har man vanskeligheter med å tro på at det han sier stemmer. 12 uker er ikke lang tid, og mange kjemper flere år for resultater uten å lykkes. Phillips er meget klar på at dette handler om innstilling. Han mener for eksempel at det ikke finnes noe som heter å spise riktig. Han heller til 6 måltider om dagen. En neve med karbohydrater, en neve med protein og en neve grønnsaker til alle måltider. Noen av disse måltidene kan erstattes med en shake.

Etter å ha lest et stykke ut i boken får man tro på seg selv og at dette faktisk kan være mulig å oppnå. I hvertfall får man enorm treningslyst og motivasjon til å leve sunt. Dette er en bok som absolutt er å anbefale, spesielt for dem som aldri har vært borti vekttrening.

Treningsopplegget er svært enkelt. Det handler om å trene med vekter kun tre ganger i uken.

Eks:

– man: underkropp (mage, forside lår, bakside lår, legger)
– tir:  20 min kardio
– ons: overkropp (biceps, triceps, skuldre og rygg)
– tor: 20 min kardio
– fre: bein + mage
– lør: 20 min kardio
– søn: fri (spisedag)

Neste mandag begynner man med overkropp i stedet for underkropp. På denne måten får man trent hver muskelgruppe to ganger i uken, annenhver uke.
Da ser det slik ut:

– man: overkropp
– tir: 20 min kardio
– ons: underkropp
– tor: 20 min kardio
– fre: overkropp
– lør: 20 min kardio
– søn: fri

20 minutters kardioen er beinhard:

(minutt en og to er oppvarming.)

minutt tre er intensitetsgrad 6 av 10.
minutt fire er intensitetsgrad 7 av 10
minutt fem er intensitetsgrad 8 av 10
minutt seks er intensitetsgrad 9 av 10
min sju: 6 av 10
min åtte: 7 av 10
min ni: 8 av 10
min ti: 9 av 10
min elleve: 6 av 10
min tolv: 7 av 10
min tretten: 8 av 10
min fjorten 9 av 10
min femten: 6 av 10
min seksten: 7 av 10
min sytten: 8 av 10
min atten: 9 av 10
MIN NITTEN: 10 av 10.

Minutt tjue er nedtrapping. (Dette er dønntungt)

Når det gjelder reps bruker han samme intensitetsskala som på kardioen. Man begynner med tolv reps med intensitet 6, ti reps på intensitet 7, åtte reps på intensitet 8, seks reps på intensitet 9 (dette skal være så tung at du nesten ikke klarer den sjette) og så handler det om å klare tolv reps på intensitet 8. Helt til slutt tømmer man med litt lettere vekter. Da er det igjen tolv reps, men uten pause. Man bytter øvelse på de siste repsene.

Ser dette ut som noe for deg, kan det være verdt å ta en titt næmere på programmet. Det funker svært bra, og Phillips har mange vidunderhistorier. Body For Life var å få tak i på norsk en gang i tiden, men det ser ut som den kun kan skaffes på engelsk i disse dager. Ellers er www.bodyforlife.com et like godt alternativ for deg som vil lese mer om programmet og se bilder fra suksesshistoriene.

84 Days In 48 Seconds: Time Lapse Weight Loss

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter