Gå ned 5 kg på 3 uker med disse øvelsene

Nei, dette er ikke enda en tulleartikkel om å gå ned x antall kg på x antall uker som man finner i diverse aviser og ukeblader her i Norge.

Og ja, jeg skal spare deg for å lese om halvdype knebøy med kroppsvekt, bicepscurl med strikk og planken på knær.

Dette er en artikkel som baserer seg på min frustrasjon over alle trenere og ”trenere” som uttaler seg om hvor lett det er å komme i form og se awesome ut. Dette fungerer jo ikke!

Og ja, den artikkelen er ærlig. Kanskje for ærlig.

”Så lite skal det til for å gå ned 5 kg på 3 uker”

”5 beste øvelser som du kan gjøre hjemme for å få en flat mage ”

Seriøst! Det går ikke en dag uten at en av de tre største avisene i landet legger ut noe sånt. Jeg blir ikke overrasket om ” Sitt og se på TV, spis pizza og gå ned 5 kg” dukker opp i på TV´en snart.  Eller vent litt, den har jo allerede vært der – disse elektrodene som du setter på kroppen som bygger muskler på no time- Elektrostimulering kalles det. Det funket jo dritt bra!  Alle 30-40 åringer som går på stranda i sommer har six-pack og har 40 cm i omkrets rund overarmen.
Kan ikke en avis komme med et sånt overskrift- «Du må trene grisehardt og spise meget sunt for å gå ned 5 kg på 3 uker».   Det hadde jeg virkelig digget. For det er det som er realiteten!

Om du kommer til en dyktig trener, legger ut 6000 kroner på bordet og sier at du skal gå ned 5 kg på 3 uker så bør du få følgende svar: ”Tren hardt, hardere enn noen sinne, hold deg til en strikt diettplan, gjør dette uten å jukse, så fikser vi det”. Om din trener sier at du må gjøre det de anbefaler i siste artikkel i tabloidavisen, så bør heller snu i døra og bruke penger på det TV-shopapparatet som jeg snakket om tidligere. Da kan du i hvert fall slippe å svette, men heller sitte hjemme, se på Simpsons og oppnå det samme resultatet.

Samfunnet må forstå at det finnes ingen snarveier til raske resultater.

Skal du gå ned 5 kg på 3 uker så kreves det innsats som tilsvarer målet. Skal du gå ned 5 kg på 3 uker, så kreves det hardt arbeid, hjemme på kjøkkenet og på treningssenteret. Nei, ikke hjemme i stua med egen kroppsvekt og slynger i taket.

Vær ærlig med deg selv og innrøm at de som trener hjemme er ikke de som går med sixpack på stranda.

Det hjelper ikke å bytte ut vanlig Cola med Cola light. Det hjelper ikke å møte opp på treningssenteret, sykle i 30 minutter mens du prater med kompisen ved siden av deg, late som du tøyer hamstring og gå hjem.

Gjør dette: Tung trening, tunge vekter, høy metabolsk stress, store baseøvelser. Løp, ro med høy intensitet. Jo hardere jo bedre. Jo lenger jo bedre. Jo oftere jo bedre- helst hver dag.

Gjør ikke dette: Kjøp deg en dyr pulsklokke med GPS, enda dyrere sykkel,  fancy sykkeldrakt som de har på Toure de France og lur deg selv med at du har hatt en bra økt, når du i virkeligheten har ligget på 63% av din maks-puls hele turen.

Gjør dette: Kutt ut dritt-mat. Drikk ikke Cola og øl. Spis ikke sjokolade og is. Og da mener jeg spis IKKE den isen. Spis BARE kjøtt, fisk, egg, ost, skalldyr, grønnsaker, nøtter, frukt og drikk vann.

Gjør ikke dette: Bruk uttrykket «men jeg må jo få love til å kose meg» hver gang du har lyst på sjokolade, pizza, cola, øl, loff, kaker. ” Ja men vi har kaker på kontoret hver fredag” – Spar meg!

”Hmm… her var det ingenting nytt”. ”Dette har jeg hørt før”- tenker du sikkert.
Det stemmer. Men har du noen gang gjort dette?

Hold deg til det som du skal gjøre i disse 3,6,9 uker. Ikke gå inn for å mislykkes og skuffe deg selv. Hold deg til målet! Om det høres for hardt ut for deg, så kan du isteden følge trenings- og kostholds rådene i tabloidavisene. Så sees vi på stranda om 3 uker.

Fått med deg vår populære video/podcast med Andreas?


Saken er hentet i fra AFPT

Saken er hentet i fra AFPT

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter