Gaineren er et produkt som fungerer til alt.

Kosttilskuddet som effektivt kan erstatte en såkalt low calorie diett (Noka, easylife osv)

Som restitusjonsdrikk etter trening passer den veldig bra. Den største forskjellen på LCD ( low calorie diett)  og Gainer er prisen!

Hva er egentlig forskjell på en LCD (low calorie diett) og en gainer?

LCD brukes for å komme raskt ned i vekt og Gaineren er populær for de som har problemer med å komme opp i vekt, samt kroppsbyggere og fitnessutøvere.

Low Calorie Diett skal være mellom 800-1200 kalorier om dagen. Proteininnholdet skal ikke være under 25%, eller over 50% av totalt energi inntak pr dag. Energi innholdet fra fett skal ikke være under 4,5g (linosyre) pr dag, eller under 1g pr måltid.

Pris for 1 kg LCD milkshake er ca 450-500 kr og for utvalgt gainer  under 150 kr.

Her har vi sammenlignet to kjente produkter på markedet for å sammenligne energifordelingen i de to produktene:

NOKA DIETTEN (pr 100g) GAINER (Utvalgt gainer fra en av våre annonsører pr 35 g)

  • Protein: Noka 23 gr – GAINER: 29,7 gr
  • Karbohydrater: Noka 56,1 gr – GAINER: 55 gr
  • Fett: Noka 8,9 gr -GAINER:  3,3 gr
  • Fiber: Noka 7,8 gr – GAINER: 5 gr

LCD inneholder viktige fettsyrer og vit/mineraler fordi mange drikker denne uten å få i seg vanlig mat. Derfor er det viktig at alle livsviktige næringsstoffer finnes i produktet. Det er ikke lov å kalle en Gainer for en LCD fordi den ikke er tilsatt ekstra fettsyrer og vit/mineraler som følger lovgivningen rundt såkalte Low Calorie Diett.

Om du tar en mulitivitamin/mineral tablett og tilskudd av en god olje i tillegg til gaineren så har et alle næringsstoffer du trenger. Uansett vil jeg anbefale at man bruker et til to faste måltider til en slik diett. Innholdet i et ekstra måltid bør være: rik på fiber for fordøyelsen, en proteinkilde fra kylling/egg/magert rødt kjøtt eller lignende, sunne fettsyrer fra vegetabilsk kilde, fisk eller oljer, karbohydratene bør være fra grønnsaker/salat eller litt grovt kornprodukt.

Enten frokosten eller middagen bør være dette faste måltidet som man bør bruke i tillegg til pulver tilskuddet.

LCD dietten blandes med skummet melk. Om vi blander en anbefalt dosering og gjør det samme på gaineren så får vi denne energifordelingen:

NOKA DIETTEN (pr 35 g) GAINER (Utvalgt gainer fra en av våre annonsører pr 35 g)

  • Protein:  Noka 16,9 gr – GAINER 18,6 gr
  • Karbohydrater: Noka 32 gr – GAINER 30,9 gr
  • Fett: Noka 3,4 gr GAINER 1,4 gr
  • Fiber: Noka 2,7 gr – GAINER 1,7 gr

Det skal tas 5 sånne porsjoner i løpet av dagen. Jeg vil anbefale at man hadde tatt et lite men næringsrikt fast måltid i tillegg. Som du ser er likheten stor. Du trenger en multivit/mineral, litt tilskudd av fettsyrer og passe på at ditt faste måltid inneholder minst 5g fiber om du bruker Gainer i stedet for en LCD.

Smak

En fordel for Gaineren i tillegg til pris er smak. Den tilsettingen av fettstoffer og vit/mineraler som er i LCD er noe besk på smak, dette gjør at det blir vanskeligere å få god smak på produktet. Smaken er svært viktig for å holde ut en slik diett.

Dårligere proteinkvalitet

De fleste LCD produktene jeg har sett inneholder erteprotein for å få ned kostnaden, selv om proteinkvaliteten på slike produkter skal være over en hvis standard (80%) så er mysen i Gaineren av en mye bedre kvalitet.

Porsjonerings-poser gir ekstra kostnad på produktet

LCD vil være enklere å blande siden du har porsjonsposer ferdig laget i pakken. På Gaineren er det en porsjon scoop med, en full scoop er en dosering. Man kan ta med doseringer i en liten plastkopp. Det er faktisk kostnadene ved slike porsjonsposer som utgjør mye av forskjellene på utgiftene på en LCD, ikke innholdet i produktet. Men fordi vi er late og vil ha ting enkelt så selger det likevel mer en om du må porsjonere opp selv, noe som tar 10sekunder.

Etter trening

En vanlig porsjon av LCD eller Gainer egner seg godt etter trening. Næringen opptas raskt i kroppen og gjør at musklene raskt kan repareres og energi kan fylles opp igjen. For deg som vil ned i fettprosent så er det svært viktig at du fyller på med næring rett etter trening. Du får bedre resultater av treningen. Selv en liten fremgang av fine muskler på sete og de andre stedene du vil forme kroppen gjør at forbrenningen går betraktelig raskere. Om du unngår denne ekstra næringen for å innta mindre næring i løpet av dagen så kan jeg love deg at du gjør en stor feil. Selv om du inntar mindre kalorier så vil kroppen i løpet av dagen også forbrenne mindre og resultatet av treningen blir dårlig. Det har jeg opplevd nok ganger på klienter til at det ikke lengre er rom for tvil hva som er riktig.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter