Gjør du disse 5 vanlige feilene?

Så.. det er galt av deg å…

Mens jeg satt her og leste, kom jeg over et sitat av en dude ved navn George Herbert, som jeg ble litt inspirert av. Det lyder som følger:

Good words are worth much and cost little

Om du har lest noen av mine tidligere publikasjoner så vet du sikkert at mange av mine ord ikke nødvendigvis er så altfor ?gode?, men inniblant håper jeg (det er hvertfall meningen) at en del av dem er til god hjelp og har en viss nytteverdi. Når det er sagt, så koster det meg sånn cirka like lite å skrive noen gode ord som det koster deg å lese dem. Derfor tenkte jeg å komme med nettopp noen av dem ? altså, gode ord.

I stedet for å jatte i vei om et eller annet spesifikt tema, tenkte jeg denne gang å smelle opp noen meget vanlige feil. (Ja, jeg liker å fokusere på det negative fordi jeg er en så ufattelig negativ person!!)

Så.. det er galt av deg å:

#1  Ikke ha struktur på treningsprogrammet ditt!

Det er svært få som oppnår gode resultater om de gjør ?det de har lyst til? når de dukker opp på treningssenteret. Det er mange ulike faktorer som påvirker om du kommer til å oppnå fremgang eller ikke, men uten å systematisere dem er det ufattelig vanskelig å progressivt oppnå gode resultater. Det er klart du kan trene akkurat det du føler for et par uker her og der om du er treningslei og rett og slett har behov for å ?leke? litt, men optimale resultater fremkommer ikke av ?leking?. Klart det skal være gøy å trene, men det skal selvsagt også være produktivt. Hvis ikke er det jo meningsløst? Jeg vet ikke om NOEN som trener uten et mål/ønske om resultater. I så fall lyver dem for deg eller seg selv.

#2  Ikke få innlært korrekt teknikk i øvelsene du utfører!

Dette er egentlig det aller viktigste når det kommer til trening. Hvordan skal du oppnå optimale resultater om det du gjør ikke er korrekt? Hvordan skal du oppnå resultater i det hele tatt om du har blitt skadet og ikke kan trene på grunn av ukorrekt utførelse av diverse øvelser? Jeg beklager å måtte si det, men jeg blir faktisk meget overrasket hver gang jeg ser EN person på et treningssenter utføre EN øvelse korrekt og som ikke er direkte skadeFREMBRINGENDE! Dette avhenger selvsagt av hvor man trener, men det er urovekkende at det blir innlært total feil og ikke minst risikable teknikker rundt omkring på diverse treningssentre. Jeg har også lagt merke til at de som er 100% sikre på at deres teknikk er korrekt, ofte er milevis unna. ?Korrekt teknikk? er relativt i henhold til hvor man fikk innlært denne ?korrekte teknikken? og dessverre er mange av ?autoritetene? totalt på jordet. Om du ikke har tilgang på en dyktig instruktør, eller er usikker på om du har fått innlært korrekt teknikk, gjør deg selv følgende tjenester; Skaff boka ?Starting Strength? (her demonstreres og omtales de aller fleste øvelser GRUNDIG), skaff diverse DVD`er av respekterte coacher som for eksempel; Joe DeFranco, Eric Cressey og Mike Boyle. Se/les og lær.

#3  Ikke unne kroppen din en skikkelig oppvarming!

Det er oppsiktsvekkende hvor mange skader som både kan rehabiliteres og forebygges om man kun tillegger dette aspektet. En skikkelig oppvarming vil IKKE si å loffe på en mølle eller lignende, snarere utføre en protokoll som tar for seg ulike nødvendige aspekter som forbereder kroppen på optimal bevegelse og kontroll.

Det kan virke mye, men jeg skal love deg at treningseffekten vil bedres enormt om du går fra null eller lite oppvarming til en slik protokoll. Etter hvert vil du gå over til å KUN utføre de aspektene som er viktig for DIN kropp og kan dermed kutte ned på tiden som trengs for å klargjøre DEG for trening.

#4  Ikke gjøre det som er viktig for DIN kropp!

Bruk ett lite minutt på å tenke igjennom følgende. Hadde du passet til alle slags yrker? Nei, jeg mener det, hadde du VIRKELIG passet til alle yrker? Vi har dessverre blitt lurt av samfunnet til å måtte ta et valg relativt tidlig i livene når det kommer til valg av yrke (og det meste annet) og enda verre er det at de aller fleste tar til takke med det og blir sittende fast i et destruktivt liv som så overhode ikke passer dem! Du kjenner deg kanskje igjen? I så fall, GJؘR NOE MED DET! Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse når jeg nå sier at akkurat det samme gjelder når det kommer til trening? Tror du virkelig at alle programmer, øvelser og tilnærminger passer for din kropp, din bakgrunn og dine målsetninger? Om det er hva du tror bør du revurdere tankeprosessen din, for det er langt ifra effektive resultater du har i vente om så er tilfelle. Knebøy er ikke for alle, benkpress er ikke for alle, markløft er ikke for alle, sprinttrening er ikke for alle, olympisk vektløfting er ikke for alle. Jada, man kan trøkke det nedover hue på alle og enhver, men gjør man det på personer med mindre gunstig utgangspunkt er det problemer og skader i vente. Om du ikke vet hvilke predisposisjoner som ?begrenser? diverse valg, gjør du lurt i å utføre en evaluering av kroppen din.

#5 Ha vaner som ikke samstemmer med dine målsetninger!

Hvordan skal du nå målene dine om du ikke trener uke etter uke, måned etter måned, ja for ikke å si gjør det til en vane å trene? Om du spiser ?junk? opptil flere ganger daglig og samtidig har som mål å komme deg i superform til sommeren, tror du virkelig at du vil oppnå den målsetningen? Klart, det er mulig om man vil være vrang, men 99,9% vil ikke klare det med den forutsetningen. Med andre ord: Du M؅ gjør det til en vane å trene og spise sunt på kronisk basis. Du kan selvsagt unne deg litt ?fri? fra tid til annen, men en av de største feilene som begås er å la ?ferien? vare en smule for lenge.

Noen ganger er det sunn fornuft som gjelder når det er snakk om å unngå vanlige feil. Andre ganger trenger man hjelp og jeg håper i det minste jeg har hjulpet et par sjeler på en bedre vei via disse ordene ? som forhåpentligvis var av den gode sorten.

Lykke til!

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter