Granateple for flat mage og god helse!

Forskere ved University of Edinburgh har funnet ut at granateple kan gi flat mage.


I studien drakk deltagerne en halv liter granateplejuice hver dag i en måned. Resulatet viste nitti prosent av de som hadde drukket juicen, hadde lavere blodtrykk og lavere risiko for hjerteinfarkt. De hadde også lagret mindre fett rundt midjen. Granateple har blitt benyttet til medisinske formål i tusener av år. Den er rik på polyfenoler, som er den største antioksidanten i planteriket. Granateple inneholder også antioksidanter som skal øke blodtilstrømmingen til enkelte deler av kroppen. Dette er veldig positivt når man øsnker å øke muskelmasse og komme i bedre form.

I følge www.pomegranatejuicenews.com kan granateple-juice gi økt styrke, økt utvinning og redusere muskelsmerter og stivhet. De skriver også at granateple forhindre kreft, er bra for hjertet og kan også øke sexliv. Forskerne fra University of Edinburgh tror granateple-juice kan redusere mengden av fettsyrer i blodet, kjent som NEFA. Tidligere studier på mennesker og dyr har vist at høye nivåer NEFA er knyttet til en større lagring av fett rundt magen, samt en økt risiko for hjertesykdom og type II diabetes. I forsøket drakk 24 menn og kvinner en 500ml flaske med granateple-juice å drikke hver dag i fire uker. Forskerne kom frem til at nesten halvparten av deltakerne hadde mye lavere NEFA nivåer ved slutten av prøveperioden og hevder derfor at juicen gir mindre sannsynlighet for å lagre fett rundt magen.

Hvis du er glad i granateple, så er det vel bare å nyte med ekstra god samvittighet. For deg som ønsker å eksperimentere med dette super-eplet, så kan du prøve denne oppskriften:

Denne smakfulle suppen inneholder granateple-juice, ris, linser, urter og rosiner. Oppskriften har en interessant kombinasjon av søte og salte smaker og er full av protein fra linsene.

Dette trenger du:

* 3 / 4 kopp linser
* 2 ss smør
* 1 medium søt løk, terninger
* 2  hvitløk, hakket
* 8 kopper (2 liter) vann
* 1 kopp langkornet ris
* 1 ts gurkemeie
* Salt og nykvernet pepper etter smak
* 1 / 2 kopp hakket frisk basilikum
* 1 / 2 kopp hakket grønn løk
* 1 kopp granateple juice eller 1 / 4 kopp grenadine sirup
* 1 ss smør
* 2 ss hakket frisk mynte eller 2 ts knust tørket blad mynte
* 2 ss rosiner

Skyll linsene flere ganger. Smelt smør i en stekepanne over middels lav varme. Tilsett løk og la det steke forsiktig til løken er myk (ca 3 minutter).  Husk å røre ofte. Tilsett hvitløk og la det steke i  2 ekstra minutter.

Tilsett så vann, drenerte linser, ris, gurkemeie, salt og pepper. La det putre på lav varme i ca 45 minutter, til linsene og risen er mør.

Tilsett basilikum, grønn løk og granateplejuice i suppen. La det småkoke ytterligere 15 minutter. I mellomtiden varmer du 1 ss av smøret i en liten stekepanne og tilsetter mint. Når smøret blir gyldent er det ferdig.

Del suppen i porsjoner (suppe-boller) og fordel det brune mint-smøret over hver porsjon. Dryss litt rosiner over.

(Ca 6 til 8 porsjoner)

Lykke til!

(www.pomegranatejuicenews.com)

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter