Har du møtt veggen og vil gi opp?

Faktum er at de fleste som går på en smell ender opp med å slutte med ALT

Motgang VIL komme, problemer VIL dukke opp og du kommer GARANTERT til å føle for å gi opp flere ganger i løpet av livet.

Har du en skade som gjør ting verre enn før? Vurderer du å droppe alt nå som ting er vanskelig? I så fall, les følgende sitat og vurder situasjonen din i et par sekunder.

Tough times dont last, tough people do

Enten du vil det eller ikke, så er det visse ting i livet som VIL skje. Motgang VIL komme, problemer VIL dukke opp og du kommer GARANTERT til å føle for å gi opp flere ganger i løpet av livet. Dette gjelder selvsagt også for diverse treningsmål.

Det enkle valget på kort sikt, eller det harde valget som faktisk vil føre til SUKSESS!?

Som nevnt er det vanlig å vurdere å gi opp når vi går på en smell, enten det gjelder fysiske eller psykiske plager og problemer. Dessverre er det altfor mange som gir etter for denne følelsen, gir opp og tenker at alt er tapt for evig og alltid.

Så å si hver gang en skade dukker opp er reaksjonen følgende: ?Nå kommer jeg til å miste alt jeg har jobbet med de siste årene, styrken vil forsvinne, muskelmassen vil minke, jeg kommer til å bli feit, osv?.

Fordi du brakk armen? Fordi du tråkket over? Fordi fikk en skulderskade? Fordi du brakk en negl?

Sett bort ifra sistnevnte, som jo er total krise for en del av leserne (og meg inklusiv), så er alle eksemplene SYTING og langt ifra en god nok grunn til å kunne være i nærheten av å si at man vil tape noe som helst!

Faktum er at de fleste som går på en smell ender opp med å slutte med ALT, bare fordi en liten del av kroppen i en kort periode ikke vil fungere optimalt. Det er tragisk å tenke på egentlig. Trekker vi en parallell til jobbsammenheng vil dette bety at om en av kollegene dine ble borte en periode, så hadde hele arbeidsplassen gått i grus. Det er jo veldig logisk at man fint klarer seg uten et par arbeidstagere, med mindre man jobber selvstendig. Ofte blir resultatene BEDRE om man skjønner at man må være mer effektiv på mangel av arbeidskraft!

Dessverre er dette noe de færreste tenker over eller i det hele tatt gidder å vurdere. De bare gir opp. Legger seg ned og sutrer over hver lille dump i veien. Som filosofen Seneca sa;

It`s a rough road that leads to the heights of greatness?

Når det kommer til fettforbrenning, vekttap, muskelvekst og styrkeøkninger er dette også et fenomen som oppstår meget ofte. Selv om du spiste en haug med ?junk-food? i dag så vil ikke det si at du ikke vil få resultater fremover. Det er bare å begynne på rett kjøl igjen! Her er det mange som faller av meget raskt, rett og slett fordi endring av livsstil er dumpen i veien som fører til fristelsen om å hoppe av og ta det enkle valget, som på kort sikt vil føre til tilfredsstillelse.

Ja, og hva om du får en skulderskade og ikke får kjørt benk for tiden? Ja, hva i helvete spiller det for rolle da? Skal du bare legge all trening på is og anse treningskarrieren som over, eller skal du for en gang skyld legge litt vekt på å få opp styrken og knebøy og markløft, som begge er ufattelig mer imponerende og krevende løft å være sterk i enn benkpress. Om du er ute etter å demonstrere styrke, vil potensialet ditt ALLTID være mye større for å dra opp tunge ting fra bakken enn å ligge på ryggen og presse noe opp (åh, shit ? den kom litt feil ut). Så om skulderen ikke er helt med for tiden og du ikke får gjort alt du har lyst til, så er det ikke verre enn å fokusere på det du KAN gjøre.

Den viktigste tingen er å gjøre den viktigste tingen, den viktigste tingen!

Uansett hvilket mål du har er det EN ting som er totalt avgjørende for din oppnåelse av suksess. Du er nødt til å ha KONTINUITET i det du driver med på veien mot målet ditt. Om du har klart for deg det du ønsker å oppnå, enten dette er å gå opp/ned 10 kg, eller legge på 10 kg på maksløftet ditt, så lar du vel ikke hvert minste lille problem dytte deg av veien?

Om det ikke skal mer til, sitter det rett og slett i hodet ditt og IKKE at du ikke innehar evnen til å klare det.


Eirik Sandvik

StyrkeCoach.no

Trykk her om du vil lære å trene (både deg selv og andre) KORREKT.

Trykk her om du vil BLI KVITT skader og forebygge kroniske smerter.

Trykk her om du vil BYGGE BIFF.

 

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter