Har du undervurdert strikk og bånd?

Du tror kanskje de tunge vektskivene og de frie vektene er eneste veien til styrke?

Du kan bli sterkere ved hjelp av elastiske bånd!

Erfarne styrkeløftere velger som regel å trene med frie vekter i stedet for maskiner, slik at de ikke låser seg inn i en fast «bevegelsesbane». Mange vil tro at det tryggeste for å få fremgang er å fortsette med det. Den siste tiden har det kommet mange nye alternativer for trening av styrke, fordi forskerne har tro på at det kan ha større effekt. Selv om mange har stilt seg negative til de nye treningsmetodene med kjettinger, bånd og strikk, så er det kanskje på tide å vurdere å prøve? Forskere har nemlig gjort undersøkelser og kommet fram til at det kan lønne seg å kjøre knebøy og benkpress i kombinasjon med de nye treningsmetodene.

Forskere ved Ithaca College i New York har gjort en velkontrollert studie der de undersøkte effekten av trening med frie vekter forankret med elastiske bånd, som gir økt motstand i den positive fasen. Samtidig gir denne typen styrketrening en progressiv avlastning i den negative fasen. 42 veltrente treningsutøvere ble delt inn i to grupper og fikk under en syv uker lang periode styrketrene tre ganger i uken. Alle øvelsene ble gjennomført identisk mellom de to gruppene, med kun en forskjell, nemlig at den ene gruppen utførte to av øvelsene knebøy og benkpress med elastiske bånd festet til stangen.

Resultatet:

Begge gruppene ble sterkere i treningsperioden, men gruppen som trente med elastiske bånd hadde økt tre ganger så mye i knebøyen (16, 5 mot 6,8 kg) og dobbelt så mye i benkpress (6,7 mot 3,4 kg). Dette viser at kombinasjon av frie vekter og elastiske bånd er mer effektivt for styrken enn tradisjonell trening. Dette gjelder også dem som allerede er veltrente. Gymeiere bør absolutt vurdere å skaffe inn det utstyret som trengs for å kunne trene på denne måten. Det er effektivt og redskapene er relativt billige!

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter