Har posering noe på gymmet å gjøre??

Posering er som kjent en del av kroppsbygging.

Kanskje dette er noe som kan gi en liten ekstra effekt på treningen du allerede gjør.

I disse konkurransene forsøker atletene å vise musklene sine frem på en best mulig måte til et dommerpanel som skal vurdere dem, og sammenligne dem med de andre i deres klasse.

Noe folk flest kanskje ikke tenker på er; Høres det ikke fryktelig tungt ut å stå å stramme musklene hele tiden under et show der noen sitter og ser vurderer og sammenligner over tid?

Posering ble i Arnold Scwarzeneggers bok ?Encyclopedia of moderen bodybuilding? presentert som en reell del av treningen hans. Han uttalte at å stå å stramme musklene over tid gav han mer definisjon og synlige muskler. Det er nærliggende for undertegnede at dette kan stemme. Å stramme en muskel og holde den der blir jo slik jeg ser det en form for statisk trening. Musklene anstrenges ganske hardt over tid, bare at dette skjer i låste posisjoner istedenfor muskelens fulle bevegelsesbaner.

Prøv selv; stram bicepsene alt du makter, og hold den der i 10-15 sekunder, jeg garanterer nesten for at du har mistet en del av trøkken etter ganske få sekunder, eventuellt at du kjenner en krampe på vei,

Hva kan en konkludere med?

I hvilken grad dette har en stor effekt på muskelvevet overlater jeg til vitenskapen og byggerenes erfaringer, men at det er verdt å inkludere just in case er jeg nesten helt sikker på. Dra en liten poseringsøkt på de musklene du trener en dag i slutten av treningen, så får en håpe at Arnold og co hadde rett.. Ikke tenk så mye op hvordan du ser ut i forhold til de store eller alt for veltrente på gymmet, de har vært nybegynnere de også, og har brukt mange år på å komme seg noen vei. Du trener for din egen del, så se, vurder, og poser for å vurdere deg selv opp med tanke på progresjon, og ikke de andre på gymmet.

Kanskje dette er noe som kan gi en liten ekstra effekt på treningen du allerede gjør.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter