Hemmeligheten er å gjøre det til en VANE!

Dette er noe av det aller viktigste du kan lese enten du trener for fitness, styrkeløft, kroppsbygging, fotball eller andre idretter og treningsmål!

Nøkkelen til å endre vaner er repetisjon, repetisjon og atter repetisjon.

Okay, du er trolig seriøs med treningen og ønsker å oppnå flere mål i tiden fremover. Du trener jevnlig flere ganger i uka, spiser relativt bra til vanlig og har gode vaner. Ja, du gjør rett og slett det du bør gjøre for å nå dine fremtidige mål? trodde du!!

Sannheten er nok for de fleste totalt annerledes og grunnen til dette kan summeres opp i to setninger.

If it is important, do it every day. If it`s not important, don`t do it at all?

Ah, så genialt. Så enkelt.

Ja, genialt er det, men enkelt er det ikke. Likevel vil du finne ut at resultater du oppnår eller ikke, både med tanke på trening og ellers i livet reflekteres temmelig bra ut ifra denne tankegangen.

Om det er viktig for deg, gjør det hver dag.

Om det ikke er viktig for deg, la være å gjøre det i det hele tatt.

Følger du dette i treningen din eller i livet for øvrig? Tenk litt igjennom det, for det er meget sentralt. Når det er sagt så trenger man som regel ikke å tenke så mye gjennom dette, for vi vet alle at vi har store hull i samvittigheten her om vi skal gjøre alt som er viktig og utelate alt som ikke er det.

Vel, hvem har sagt det skal være lett å oppnå noe her i livet? Er det noe jeg har lært hittil i livet, så er det at ingenting er gratis, ting kommer ikke på løpende bånd og uten dedikasjon til regelmessighet innen et bestemt område vil man ikke lykkes med det heller. Joda, noen har flaks i visse tilfeller, men jeg tror ikke på tilfeldigheter og ønsker ikke å la en eller annen ?skjebne? bestemme for meg.

Et av de beste rådene jeg kan gi om du ønsker å oppnå noe med treningen din er: ta ansvar for deg selv og skyv unnskyldningene godt under senga, gå inn for det du ønsker å oppnå 100 % og du vil fort se hvor mye enklere ting faktisk kan være.

Om det er viktig, gjør det hver dag?

Jeg vet at det er visse ting du automatisk gjør hver eneste dag, rett og slett fordi det er så viktig at det har blitt en selvfølge. Du pusser trolig tennene etter du har stått opp og før du legger deg. Du dusjer. Du spiser. Du drikker.. ja, du skjønner greia.

Med andre ord, det er visse ting du bare gjør. Sånn er det bare, lizzom.. Så, hvorfor er det ingen automatikk når det gjelder treningen din? Jo, du trener kanskje på en eller annen måte hver dag, men gjør du det som er viktig for deg hver dag?

Før du kan svare på det, så er det kanskje greit å definere viktig for deg som utøver. Dette i seg selv er selvsagt individuelt, men det er visse fellesnevnere uansett hva du trener for.

Dette er noen punkter rundt hva som er viktig for en utøver:

Ulike bevegelser:

  • Knedominant bevegelse (tenk knebøy)
  • Hoftedominant bevegelse (tenk markløft)
  • Press bevegelse (vertikalt og horisontalt)
  • Dra bevegelse (vertikalt og horisontalt)
  • Rotasjon / antirotasjonsbevegelse
  • Vanlig gange/løp
  • Sideveis bevegelse

Kvaliteter omfattende muskler og ledd:

  • Egenmassasje
  • Fleksibilitet
  • Mobilitet

Vi stopper der.

Dette er viktig for alle mennesker, men spesielt utøvere som ønsker å prestere optimalt er det kritisk å øke kapasiteten i de nevnte punktene (noen mer enn andre alt avhengig av individ).

Betyr dette at du skal trene styrke hver eneste dag og utføre alle bevegelser som foreskrevet? Om det er viktig for deg. JA. Dette betyr ikke at du går for maks, eller kjører tungt hver dag, det kan være snakk om en runde med lett belastning og nei, du trenger ikke dra på et treningssenter for å gjøre dette. Det finnes nok av øvelser ved bruk av egen kroppsvekt og du kan bruke elastiske bånd og frivekter til det aller meste og likevel kjøre en bra økt, men som sagt ? dette kan også være en form for dynamisk oppvarming, så intensiteten MÅ ikke være høy hver gang (tvert imot).

Bør du utføre en rutine daglig for økt muskelkvalitet i form av egenmassasje, tøyning og mobilitetsøvelser? Det er definitivt viktig, så ja.

Om du ønsker å redusere fettprosenten, er det viktig å skape et daglig kaloriunderskudd? Ja.

Om du ønsker å gå opp i vekt er det nødvendig å ligge i kalorioverskudd? Ja.

Ser du greia?

Om det faktisk er viktig for deg, så bør slike ting være like automatisert for deg som det å pusse tenner.

Om det ikke er viktig for deg, la være å gjøre det i det hele tatt?

Dette er kanskje like vanskelig å gjennomføre for her er det stort sett snakk om våre u-vaner, noe alle vet kan sette en stopper for fremgang og optimale resultater. La være å spise drittmat om du ønsker å komme deg i form. Dropp cola og pølsefest. Du kan fint la være å se på tv og heller gjøre mer produktive ting (hint: det du bør gjøre hver dag). Hva som bør elimineres bør egentlig være åpenbart.

Hvordan du velger å endre på disse tingene kommer egentlig an på EN ting: viljestyrke! «Become a slave to good habits» var et sitat jeg nylig kom over og det er ingen dum måte å fremstille dette på.

Hva tror du skjer om du faktisk klarer dette?

Uansett hva du tror, så vet jeg at du kommer til å være flere steg nærmere dine mål og er ikke det hva du til syvende og sist trener for?

Tenk igjennom det og gjør noe med det.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter