Homeopati mot allergi

Stadig flere nordmenn velger å bruke homeopati mot allergi.

Studier viser at 70% av allergipasientene som går til homeopatisk behandling opplever en bedring av plagene. Homeopati er en naturlig og skånsom behandlingsform uten bivirkninger.

Våren er for mange mennesker ensbetydende med pollenallergi. Rundt 900 000 nordmenn er rammet. Allergi kan gi tett eller rennende nese, nyseanfall, hovne øyne som klør og renner, og en plagsom tretthet. Mange opplever uutholdelig kløe i gane, hals og øreganger. Omfanget av allergikere har økt sterkt de senere årene.

Hva er allergi?

Ordet allergi kommer fra gresk og kan oversettes med ?endret reaksjonsmønster?. Allergi skyldes endringer i kroppens reaksjonmønster på naturlige og i utgangspunktet ufarlige stoffer. Immunforsvaret, altså forsvarsapparatet, er et genialt og komplekst system av samarbeidende celler. Ved hjelp av immunforsvaret har kroppen en fantastisk evne til å beskytte seg mot skadelige inntrengere; bakterier, sopp og virus. Som allergiker har man et overaktivt immunforsvar, som av ukjent årsak går til angrep på ikke-skadelige inntrengere, for eksempel pollen, dyreflass, husstøv eller forskjellige typer mat. Et ledd i denne prosessen er at mastcellene, en type immunceller, produserer histamin. Det er histaminet som forårsaker allergisymptomer.

Homeopati versus konvensjonell medisin

Den vesentligste forskjellen på homeopatisk og konvensjonell medisinsk behandling av allergi er følgende: Legenes løsning er å dempe symptomene med kjemiske medikamenter, hver sesong så lenge man lever eller så lenge man har plagene. Man fjerner altså ikke selve sykdommen, symptomene kommer tilbake med det samme man slutter å ta medisinen.

Den homeopatiske løsningen er å stimulere kroppen til selv å ta opp kampen mot sykdom. Målet med den homeopatiske behandlingen er at pasienten skal bli helt frisk og medisinfri. Forskningsstudier viser at homeopati virker godt mot allergi. Noen blir helt kvitt allergiplagene sine, og over 70% av alle som oppsøker homeopat opplever en bedring av symptomene. Den gjennomsnittlige behandlingstiden av allergipasienter er 4 sesonger ? med store individuelle forskjeller.

Homeopati ser på helheten; hele deg med alle dine fysiske og psykiske symptomer sett i sammenheng med hverandre. Behandlingen baserer seg på samtaler og homeopatiske medisiner. I samtalen danner homeopaten seg et så grundig bilde av deg som mulig. Det vil si at i tillegg til å spørre om nøyaktige detaljer om allergiplagene dine, vil hun for eksempel spørre om hvilke sykdommer som finnes i familien, hvordan temperament og personlighet din er, hvordan du sover, ditt kosthold, hvilke sykdommer du har hatt tidligere, om du reagerer på værforandringer etcetera ? kort sagt; alt som er karakteristisk for akkurat deg. Derfor varer første konsultasjon hos homeopaten i nærmere to timer, og de påfølgende konsultasjonene i en halv til en time. For homeopaten handler det om å få en grundig forståelse av hvem du er, for så å velge ut den homeopatiske medisinen som passer best til hele deg. Dette betyr at to pasienter som oppsøker homeopat med allergi, vil bli behandlet med to vidt forskjellige medisiner.

Homeopatiske medisiner fremstilles av naturlige substanser fra dyre-, mineral- og planteriket.
De styrker immunforsvaret og stimulerer kroppen til å lege seg selv. Dette betyr at behandlingen foregår på kroppens og naturens egne premisser. Produksjonen av homeopatiske medisiner er miljøvennlig. Medisinene er underlagt legemiddelloven og kan kun kjøpes på apotek i Norge, reseptfritt.

Vær obs på at tittelen ?Homeopat? per i dag ikke er en beskyttet tittel, det vil si at hvem som helst kan kalle seg det. Din garanti for at homeopaten du oppsøker har adekvat grunnmedisinsk og homeopatisk utdannelse, er at vedkommende bærer tittelen ?Homeopat MNHL? som betyr at de er medlem av Norske Homeopaters Landsforbund. En oversikt over homeopater MNHL i Norge finner du på www.nhl.no og i Brønnøysunds register for utøvere av alternativ behandling på www.brreg.no.

Homeopatisk behandling av allergi er skånsomt og uten bivirkninger. Enkelte kan oppleve en mild, forbigående forverring av plagene, noe som kan ligne en ?utrensning?. Om du skulle få en slik forverringsreaksjon varer den kun i kort tid (vanligvis 1-2 dager) og er ikke farlig. Ta kontakt med homeopaten din dersom du skulle oppleve dette.

Det mest effektive er å starte allergibehandlingen 4-6 uker før pollensesongen starter. Allergi kan også behandles med gode resultater i selve pollensesongen.

Pollenallergikere opplever at homeopatisk behandling gir:

– Færre symptomer
– Mildere symptomer
– Kortere allergisesong
– Økt energi
– Bedre livskvalitet

Det er ingenting i veien for å bruke vanlig allergimedisin fra lege samtidig som du får behandling hos homeopat.

Ønsker du å vite mer?

Homeopati kan selvsagt ikke bare brukes mot allergi. Det brukes også hyppig mot plager som for eksempel: PMS, hodepine, urinveisinfeksjon, ørebetennelse hos barn, plager i klimakteriet, fordøyelsesbesvær, irritabel tarm, bihulebetennelse, depresjon og angst.

Silje Ellingsen er homeopat MNHL og driver Klinikk for Klassisk Homeopati på Majorstuen i Oslo (www.kkh.no). Dersom du har spørsmål som denne artikkelen ikke gir svar på, eller ønsker å vite mer om homeopati, er du velkommen til å kontakte henne på silje@kkh.no eller på telefon 41 35 15 33.

Kilder:
Homeopathy research in treatment of allergies
Nettstedet alternativ.no:
http://www.alternativ.no/Nyheter/allergi_homeopati.html
Kompendium ?Allergologi?, Klinisk Anvendt Homeopati, © SIKH 2005
Homeopat Bente Blomfraff:
www.blomgraff.no

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter