Hurtigguiden til maksimale resultater – del 3

Denne artikkelserien på tre deler tar for seg hvordan du kan legge opp treningsopplegget ditt for å oppnå optimale resultater. Vi tar for oss treningen, hviletid, kosthold, kosttilskudd og optimalisering av oppbyggende hormoner.

DEL 3 – Kosttilskudd

Det første du her må være klar over, er at kosttilskudd bokstavelig talt er akkurat det. Det er tilskudd til ditt øvrige kosthold. Når det er sagt så skal det sies at kosttilskudd virker. Talløse utøvere har rapportert om økte resultater, framgang og ytelse som følge av ulike typer kosttilskudd de har gått/går på. Vi tar her for oss de aller beste tilskuddene som bør være enhver utøvers førstevalg:

Førstevalg: Proteintilskudd

Med et godt proteintilskudd så kan du sørge for at du får i deg tilstrekkelig med protein. Det er lette kalorier å få i seg da dette er tilskudd som blandes ut i væske og drikkes. Fordel gjerne inntaket over flere ganger i løpet av dagen. Inntar du proteinet i små og hyppige porsjoner, så vil det være med på å optimalisere opptaket.

Hos Proteinfabrikken.no finner du et stort utvalg av ulike proteintilskudd med forskjellige smaker.

Andrevalg: Kreatin

Kreatin er et av de mest fantastiske kosttilskuddene som i dag finnes på markedet. Det levnes liten tvil: Kreatin virker! Du blir sterkere og cellene får et økt innhold av væske, noe som er med på å gi utøveren styrkeøkning. Forskning har vist at bruk av kreatin gjør at benbrudd gror fortere, og det er klar tale om at her snakker vi om et godt og fungerende kosttilskudd.

Tredje valg: Vitaminer & mineraler

Det er lurt å supplere med et godt mulivitamin/mineral-tilskudd da vårt moderne kosthold kan inneholde mindre av disse stoffene enn før. Du skal ikke gryte inn på i hauger og lass med vitaminer og mineraler, men ta oppgitte daglige minimumsdoseringer, så er du på den trygge siden.

Fjerde valg: AMINOSYRER

Tilskudd av aminosyrer brukes fremst for å påskynde restitusjon, muskeloppbygging og for å forhindre muskelnedbrytning. Tilskudd av aminosyrer kan med fordel brukes av alle idrettsutøvere!

Aminosyrer er de byggesteiner som bygger opp proteiner i kroppen, for eksempel muskler, hormoner og immunforsvarsceller. Det finnes 20 forskjellige aminosyrer hvis egenskaper skiller seg, en spesifik aminosyre er nødvendig f. eks. til vedlikehold av leddbrusk mens en annen stimulerer muskeltilveksten og en tredje aminosyre gir lynrask muskelenergi og minsket mental tretthet.

BCAA – aminosyrer

Hvis du skal legge til noen flere kosttilskudd på agendaen din, så foreslår jeg at du går for et BCAA-tilskudd. Dette er et tilskudd som består av tre aminosyrer som jeg i farten ikke husker navnet på, men disse tre aminosyrene brytes ned av kroppen når du trener. Derfor kan nivåene av disse tre aminosyrene fort bli lavt, for lavt, og det lønner seg å raskt erstatte dem og få fylt opp lagrene igjen.

Essensielle fettsyrer

Dersom du ikke er så glupsk på fisk, så kan det være bra og lønne seg å ta et tilskudd av Omega 3. Dette er essensielle fettsyrer som kroppen selv ikke kan produsere. Som nevnt er fett og dermed altså fettsyrer, viktig for dannelsen av kroppens hormoner, så vil du optimalisere testosteronnivået ditt, så spis fisk og ta tran og bruk Omega 3.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter