Hva er eksplosiv styrketrening?

Eksplosivitet.

Hvis du gjerne vil kunne løfte tyngre, skal du gjøre eksplosive bevegelser når du styrketrener. Det øker muskelstyrken.

Det som kjennetegner de aller beste idrettsutøverne, er evnen til å utvikle stor kraft og raske bevegelser på kort tid. Nettopp eksplosivitet er et sentralt begrep i forbindelse med sport.

Når fotballspilleren scorer mål, gjør han det med en eksplosiv bevegelse som utvikler stor kraft på brøkdelen av et sekund. Når vektløfteren løfter en vektstang som bøyer seg under vekten av alle vektskivene, bruker man også eksplosiv styrke. Hvis han skulle bakse den kolossale vekten opp over hodet i en langsom bevegelse hadde han ikke klart langt nær like mye.

I forbindelse med styrketrening stimulerer den eksplosive bevegelsen dels musklene til å vokse seg ekstra store, dels trenes du i å kunne utføre en rask og kraftfull bevegelse. Du trener eksplosivt ved å utføre bevegelsen nærmest som en rask håndvending. Når du for eksempel trener benkpress, der du presser vektstangen opp fra brystet, er det en god idé å gjøre det med en eksplosiv, rask bevegelse. Deretter senker du stangen langsomt tilbake til brystet.

Det skal allikevel understrekes at ikke alle øvelser bør gjennomføres med en eksplosiv fase. Teknisk vanskelige øvelser krever en innlæringsfase, særlig i begynnelsen, der du utfører dem i rolig og kontrollert tempo slik at du ikke risikerer skader.

Fem avgjørende punkter for framgangsrik trening – Her får du de retningslinjene DU må forstå for å oppnå mer MUSKLER og bedre STYRKE

 

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter