Hva gir mest koffeinkick?

Kast deg over kaffekoppen og la Red Bull gi deg vinger!

Det krever opp mot 100 kopper kaffe på styrten, før du får så mye koffein at du dør av det. Koffein gjør underverker før trening, så det lønner seg å være kaffetørst. I kaffe finnes mange antioksidanter også!

Hva gir mest koffeinkick?

Hvis man drikker samme mengde av for eksempel Cola, Red Bull og kaffe, så får man mest fra kaffe. En liter sterk kaffe inneholder opp mot 1000 milligram koffein. En liter energidrikk inneholder 320 milligram koffein, altså omkring en tredjedel av en liter kaffe. En liter cola rommer litt mindre enn 100 milligram koffein, altså omkring en tiendedel av en liter kaffe. Hvis du gjerne vil ha et skikkelig skudd koffein i så liten mengde væske som mulig så kan du drikke espresso, som også skal være den beste formen for kaffe for magen.

Koffein blir absorbert i blodbanen og fordelt videre ut i kroppen. Etter en til halvannen time har man størst konsentrasjonen av koffein i blodet. Det går mellom tre og syv timer før mengden er halvert. Jo mer du drikker, jo høyere konsentrasjoner av koffein får du, men halveringstiden fortsetter å være den samme.

Inntil 2004 ble koffein betraktet som prestasjonsfremmende og var på listen over forbudte dopingstoffer, men i dag er det heldigvis ikke slik. Du kan ikke dø av en overdose koffein ved å drikke kaffe, energidrikker eller cola. En dødelig dose koffein for voksne mennesker svarer til 80-100 kopper kaffe, som blir drukket i rask rekkefølge. Likevel bør man være litt forsiktig når man blander koffein og alkohol. Det man vet omkring blandingen av koffein og alkohol, er at folk tror de er mer edru enn de er. Du kjenner det fra fester hvor du har fått litt for mye; så tar man en kopp kaffe og føler det hjelper litt, men det gjør det altså ikke.

Forskerne er fremdeles usikre på hva det egentlig gjør med kroppen og hjernen når man blander alkohol og koffein.

Kilde: forskning.no

 

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter