Hva irriterer deg mest på trening?

Det er ikke alltid så lett å være oppslukt og hundre prosent dedikert til treningen.

Det finnes mange ting som irriterer vettet ut av dem som vet hva de selv driver med. Se gjennom disse punktene om du kjenner deg igjen – enten som den som blir irritert eller kanskje du er en av de som irriterer?

irriterende-ting-gymmet-2014-2014-3

1 – Grinete venner

Det første man legger merke til når man har viet livet sitt til trening og sunn mat, er alle vennene som begynner å klage. Dette er kommentarer du får høre; du er jo så flott som du er, tenk om du får spiseforstyrrelser, du må jo kunne unne deg et kakestykke, du kan ikke bare leve på kylling, bli med oss å spise pizza da, dette vil gjøre deg ulykkelig, drar du ikke dette for langt nå…?, noen sukkerbiter kan jo ikke skade osv osv. Dette er skikkelig umotiverende når du først har bestemt deg for å leve sunt og trene eller hvis du er på diett.

Løsning: La dem snakke, men ikke ta det til deg. Dropp kakene, pizzaen, sukkerbitene og ikke prøv å forsvare deg selv en gang. Det hjelper lite. Bare la dem snakke, og gi dem heller et morsomt smil. Om noen måneder, kommer de til å måpe uansett når de ser fremgangen din.

2 – Instruksjoner

Du følger et fast treningsopplegg og en fast diett. Du ser fremgangen og er kjempe motivert. Så kommer noen bort til deg og sier at det du gjør eller det du spiser er feil. Det er alltid noen som er fast bestemt på at det bare finnes en eneste måte å gjøre ting riktig på. Husk at dette er FEIL. Hvis du ser fremgang, så hjelper det du gjør. Det finnes ikke noen fasit på noe, og det er først når du stagnerer, at du kan begynne å kanskje tenke litt nytt eller prøve noe annet. Sier noen at det du gjør er feil, så ta det alltid med en klype salt. Slå gjerne opp på nettet eller les noen bøker om det som har blitt sagt. Ved hjelp av litt lesning kommer du lett frem til din egen konklusjon. Ikke ta all informasjon inn ukritisk.

Løsning: La dem fortelle deg det de ønsker, og si at du skal tenke på det. Noen ønsker faktisk bare å hjelpe deg, og det er jo kanskje mulig at de har rett. Men sjekk alltid opp med fakta før du lar deg rive med deres kunnskap.

3 – Familieklaging

Neimen du da. Som ser så bra ut. Hva skal du med disse store stygge musklene? Også så lite fett? Nå må du få i deg noe ordentlig mat, og få kastet disse tønnene med pulver. Si meg, hva er det egentlig de putter oppi disse?

Familien kan ha noen skikkelig dumme, stygge og sårende kommentarer. De er bare veldig usikre på hva du egentlig driver med. Dette er en skummel og utrygg verden for disse stakkars gamle.

Løsning: Du har to valg. Enten gjemmer du vekk alt som kan få dem til å begynne å lure. Ikke fortell dem om noe kreatin, proteinpulver, ribose eller glutamin. Hold det for deg selv. Det andre du kan gjøre er å skaffe deg så mye positiv kunnskap som mulig. Du kan for eksempel fortelle dem at muskeltrening minsker risikoen for kreft med opptil 50%. Du kan fortelle dem om hvor sunt det er med proteiner, og at det er det som negler, hår og muskler er laget av. Kroppen trenger masse proteiner, og folk er rett og slett for dårlige til å spise det. Fortell også at de fleste propper i seg for mye usunt fett og raske karbohydrater som er med på å fete opp mennesker og at stadig flere får diabetes på grunn av dårlig kosthold. Jo mer du klarer å snakke om helse og forskning jo mer overbevisende er det. Proteinpulver er et fint alternativ for å enkelt øke proteininntaket.

irriterende-ting-gymmet-2014-2014-2

4 – Andre som syter

Det er så mange som syter over at de vil slanke seg, at de vil begynne å trene og at de har lite tid. De har ikke tid til å spise, og de har ikke tid til å lage sunn mat. Likevel er du vitne til at de ser på Frustrerte Fruer, Kongen av Queens, Hotel Cæsar og alt annet morsomt på TV, mens de spiser litt Bocca og en pose cashewnøtter (ja, for Bocca og nøtter er jo sunt). Så røyker de 15 sigaretter om dagen. En røyk tar det 7 minutter å røyke. Dvs at 15 sigaretter tilsvarer 70 minutter med forgiftning. De bruker rett og slett masse tid på skadelige ting for kroppen, og sier de ikke har tid eller mulighet.

Løsning: Hver gang de sier at de ikke har tid eller mulighet, så må du bare prøve å muntre dem opp. Si for eksempel;

«Jo, du har tid. Bare dropp TV´n, eller sett en spinningsykkel foran den». Kjøp deg noen vekter, du kan løfte på mens du ser på TV». Beveg deg mens du røyker. Det blir over en time bevegelse tilsammen! Kutt ut Bocca, og ikke spis en hel pose nøtter. Bocca og 100g nøtter tilsvarer i underkant av 1000 kalorier. Vet du at det omtrent er halvparten av det du forbrenner på en dag (en uaktiv kvinne)?»

Dette er ting du bare må få sagt. Hvis vennen din ikke hører på deg, så får du bare si at vedkommende ikke må klage sånn da.

5 – Folk som er usunne

Når man selv er supersunn, irriterer man seg fort over mennesker som røyker, drikker cola, spiser chips, burgere, pizza og i tillegg er overvektige. Man lever jo ikke slik selv, og har dermed vanskelig for å forstå seg på dette.

Løsning: Se bort i fra det. Det er ikke ditt liv, du har ingenting å gjøre med det og de har sikkert en grunn til at livsstilen deres er slik. De synes sikkert du er helt gal som lever og ånder for muskler, salat og kylling.

6 – fordomsfulle mennesker

Alle er fordomsfulle. Alle lever forskjellig og det er en selvfølge at alle ikke forstår seg på hverandre. Vi er heldigvis ikke like alle sammen. Vi har mye å lære fra hverandre, selv om det ikke alltid er så gøy. Det er jo tross alt krig på grunn av uenigheter. Noen synes det du driver med er galskap. Du ser bra ut og folk liker ikke dette til enhver tid. De liker å hakke og heve seg selv. Det er ikke din skyld at du har et ønske om å leve på et annet vis enn din fordomsfulle venn. Dette må vedkommende bare akseptere.

Løsning: Kom deg vekk fra steder som ikke ønsker deg og din livsstil velkommen. Det er ikke vits i å la seg tråkke på og høre på sure, grinete mennesker som trenger mer selvtillit. Oppsøk steder med mennesker som vet å sette pris på dine gode sider og som er interessert i deg og din historie. Det er ikke gøy å snakke med folk som bare ser muskler og tror de vet hele din livshistorie på grunnlag av det.

irriterende-ting-gymmet-2014-2014-4

7 – Mamma som er på slanker´n og aldri får varige resultater

Hvor mange ganger har du ikke fortalt mamma om hvorfor den dietten hun er på ikke funker. Hun leser nemlig disse dumme bladene, som bare gir henne feil informasjon. Hun ser at du fikser det, men tror at hennes kropp er annerledes. Hun må jo bare ha den kremen i kaffen og den lille sjokoladebiten til kaffen. For ikke å snakke om kveldskosen foran TV´n med pappa. Noen kjeks kan jo ikke skade. Så har hun denne rumperisteren som fungerer fantastisk, ifølge TV-Shop.

Løsning: Skaff henne en personlig trener til jul og et kurs om kosthold. Kjøp henne også en kaloritelle-bok og en pulsklokke!

8 – Syltynne modeller

Det er mange magre menn og kvinner som prøver å pryde forsiden av alle magasinene. Ofte er de sykelig tynne. Det ser ut som de sulter seg og ville nok knekt sammen om de skulle trene biceps med deg. Ja, ja. Hva kan du gjøre med det?

Løsning: Sørg for å være et godt forbilde med appetitt, muskler og livsglede!

9 – Matvarer uten varedeklarasjon

Hvis du skal bygge muskler må du vite hva du spiser, og noen matvarer står det ikke en dææm skitt på. Eller så er det manglende informasjon. Dette burde ikke vært lov.

Løsning: Ikke kjøp slike matvarer. Send en mail til produsenten og klag.

Ja, da har du en lang liste over hvordan du skal løse mange av de situasjonene som kan oppstå når du er treningsavhengig.

Husk; Stol på ditt eget hjerte. Go your own way! Du vil bli det du ønsker hvis du bare tror på deg selv og din egen intuisjon.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter