Hvordan gå fra motgang til suksess?

4 tips for å snu motgang til suksess!

Det er et sørgelig faktum at det er ufattelig mange som gjør det samme dag ut og dag inn uten å komme noe sted.

Vel, de kommer et sted, men det er definitivt ikke drømme-destinasjonen som dukker opp, snarere en holdeplass med fortvilelse og frustrasjon og til og med likegyldighet.

Det er sistnevnte som er problemet, for når man finner seg i at ting ikke går som det skal, ja, DA er man virkelig ute å kjøre. Det er seriøst på tide å røre litt i gryta med dårlige resultater og stagnasjon og er vi riktig heldige, ender vi kanskje opp med en rett som smaker suksess.

Det skal være sagt, jeg har vært der før og er der fortsatt fra tid til annen. Du kjenner sikkert til følelsen om at alt er som det alltid har vært og du har ikke lenger tro på at DU kan påvirke din egen fremgang, men lar heller omgivelsene styre dette, både når det gjelder trening, men også ellers i livet. Dette er en farlig situasjon å befinne seg i, rett og slett fordi man ender opp med å la ANDRE styre og kontrollere seg. Havner man ovenfor feil person (Hitler, anyone?) kan man virkelig ende opp med å drite på draget, men dette gjelder selvfølgelig også for ?mindre alvorlige? temaer, som trening (selv om jeg vil påstå trening er det mest seriøse i verden, hihi). Problemet når det kommer til trening er at man lar dårlig fremgang og mislykkede forsøk sette kjepper i hjulene for tro på egen suksess og i stedet for at man tar seg selv i nakken og gir 110%, så FORVENTER man i stedet at man også neste gang vil mislykkes, gir 75% i stedet for 110 og dermed er den onde sirkelen i gang. Dette kan dreie seg om en mislykket ?diett?, bom på et maksløft, dårlig tid i maraton og ellers alle mulige mål man måtte ha.

Det som er litt artig og som bør være en tankevekker er at en slik ond sirkel pleier å brytes ved en tilfeldighet. Plutselig en dag er tankene dine helt andre steder når du trener og når du er ferdig med økta, hva enn det måtte være, så har du klart det du før ikke trodde du hadde evnen til å klare! Derfra går det bare en vei, nettopp FREMOVER, fordi du begynner å TRO på deg selv igjen! Det skjer ikke rent sjeldent at en ny rekord, et nytt maksløft og lignende, rimelig kjapt etterfølges av ENDA en ny rekord. Det er mer ved psyken enn hva de fleste vil anta og nøkkelen ligger i hvordan man bruker den.

Hvordan gå fra motgang til suksess?

# 1 – Du er nødt til å jobbe hardt!

Noe du er nødt til å huske på er at selvtillitt er en absolutt nødvendighet for å oppnå gode resultater på sikt og det er ingenting som fostrer selvtilliten mer enn SUKSESS. Hadde man alltid nådd målene sine ville man stort sett alltid vært på topp og problemene hadde ikke vært så altfor mange, men det er dessverre ikke et faktum. Dette gjør det naturlig å fokusere på at selvtilliten fortsatt skal være på topp, til tross for mindre gode prestasjoner i ny og ne. Når man bommer på målene sine kommer dette som regel IKKE av at målsetningene er uoppnåelige, men at du ikke har troen på at du vil klare det, noe som fører til at du ikke gir alt du har. ?Å ikke gi alt? er som regel oppskriften på å feile og det er jo ikke noe vi ønsker.

# 2 Du må tro på at du kan påvirke egen suksess!

Dette er meget fundamentalt. Om du ikke har troen på at du vil klare noe, så vil du i alle fleste tilfeller ALDRI nå målene dine heller. Spesielt om det dreier seg om litt større mål enn komme seg igjennom filmen Sex & Singelliv.  Jeg klarte dessverre å se den, men HEY! Jeg hadde troen på at jeg vill klare det og det var i det minste enda et oppnådd mål på min liste.

I visse tilfeller kan det rett og slett være at målene dine er for store for deg for øyeblikket. De må med andre ord være realistiske, så om du ikke klarer mer enn 80 kg i knebøy i dag, så er det urealistisk å satse på at du vil klare 200 kg i løpet av 4 uker (selv om det teoretisk er mulig). Og, ja? jeg snakker om knebøy med godkjent dybde og KVALITET

Altså, om målene dine er for store for øyeblikket (du har for eksempel prøvd et maksløft gjentatte ganger uten suksess), kan det være en fordel å rotere hovedøvelsen med en tilsvarende øvelse (for eksempel å gå fra benkpress til smalbenk, markløft til rumenske markløft, osv). Dette er for eksempel en av grunnene til at treningsmetodikken til Westside Barbell fungerer meget bra i mange tilfeller.

# 3 Om du ikke har troen kan du i det minste LATE som!

Om store mål og dertil eventuelle nederlag blir for mye for selvtilliten din kan du faktisk bare late som om at det du gjør betyr noe for deg. Lat som du prøver hardt, trener og spiser bra, osv. Så lenge du bare later som spiller det ingen rolle om du feiler, gjør det vel? Dette er faktisk et meget effektivt psykologisk trekk. Prøv, så kanskje du finner ut av at du bør bruke det som er inne i hodet på en litt ?bedre? måte (no offence). Dette er ikke nødvendigvis det første du må gjøre om du har et problem med fremgangen din, men det er forsøket verdt om du ikke lenger tror at du vil påvirke egen fremgang. Husk at suksess er den beste oppskriften på selvtillit

# 4 Skaff deg en treningspartner som kan fyre deg opp!

Ikke bokstavelig talt, men en treningspartner som er med på å skape en motiverende atmosfære. Dette er faktisk et meget viktig element som veldig ofte overses. Det sier seg selv at om du sliter med omgivelsenes påvirkning, så vil fremgangen din svekkes enormt om nettopp omgivelsene bærer preg av det stikk motsatte av motivasjon.

Til slutt:

Talent er oppskrytt. Selv om det er fint å ha og kan hjelpe deg langt på vei, er det nettopp hva DU GJØR som betyr noe og som skiller vinnere fra tapere. Så, om du klarer å bestemme deg for at suksess er den eneste løsningen her i livet vil du ikke bare se enorm fremgang på mange områder, men ikke minst vil du ende opp med å leve et liv DU ønsker. Det er bare en som kan ta ansvar for deg og din fremgang? Det er deg det! (Husker vel Kjetil & Kjartan Show?)

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter