WEB-TV: På trening med IFBB Bikinifitness athlete Grete Andreassen Bakken

Grete Andreassen Bakken har masse gode meritter, nå senest i våres tok hun gull på Sandefjord Open og sølv på Oslo Grand Prix. Vår videoreporter Andreas Adolfsson har møtt henne.

Navn: Grete Andreassen Bakken
Alder: 28 år/ fyller 29 den 24.juni
Høyde: 167
Vekt On/Off: 52-53kg /55-58 kg
Bosted: Moss
Yrke: Personlig Trener v/ Toppform Fitness Moss og Driver firma Optimal Livsstil og Helse online
Sivilstatus: Singel
Klubb: Team Fit2Gether
Instagram: ptgrete
Sponsor: Ingen for øyeblikket

Meritter:

2019

 • 1 Plass Sandefjord Open -169 cm
 • 2 Plass Oslo Grand Prix -169 cm

2018

 • 1 plass sandefjord open -169 cm
 • 5 plass Oslo Grand Prix -169 cm
 • 3 plass Sweden Grand Prix -169 cm

2017

 • 2 plass NM -169 cm
 • 4 plass Nordisk Mesterskap -169 cm

2016

 • 3 plass NM -169 cm
 • 6 plass Nordisk Mesterskap -169 cm
 • 1 plass FitnessCruise åpen klasse

Du kan vel starte med og fortelle litt om deg selv?

Jeg er ei blid og positiv jente bosatt i Moss, oppvokst i Oslo. Jobber som PT med arbeidsplass på Toppform Fitness i Moss. I tillegg driver jeg firma «Personlig Trener Grete A.Bakken Optimal Livsstil og Helse» hvor jeg følger opp kunder online med trening og kosthold. Jeg jobber med alt fra «husmor Britt 40 år» til oppfølging og reversering av fitnessutøvere etter konkurranse.

Jeg er nok litt over snittet interessert i trening og kosthold, så hverdagen er ofte preget av det. Jeg er nok litt nerd, hehe. Jeg synes forskning rundt treningsmetoder og kostholds strategier er veldig spennende å forøker å holde meg oppdatert på den fronten. Ellers prøver jeg å få tid til familie og venner i en ellers hektisk hverdag .

Når startet du å trene med vekter og holdt du på med noe andre idretter før det?

I mine yngre dager drev jeg aktivt med hest, og jeg har drevet med ulike typer idrett opp igjennom årene som fotball, håndball og landeveissykling. Jeg begynte på treningssenter da jeg var 16 år, og ble mer og mer interessert i styrketrening etter som årene gikk, men jeg vil nok si at jeg begynte å trene mer «seriøst» med vekter etter at jeg begynte å utdanne meg på NIH høsten 2009. Da fikk jeg mer og mer kunnskap/forståelse og begynte å implementere det i min egen trening. Noe som begynte å gi resultater og fremgang som igjen ga god motivasjon.

Var lysten å konkurrere tilstede allerede da?

Nei, jeg begynte ikke å tenke på å konkurrere før jeg var 21 år. Jeg deltok i min første konkurranse høsten 2012 – 22 år gammel. Og etter den gangen ble jeg nok bitt av basillen, selv om det tok 3 år før jeg stod på scenen igjen.

Føler du at du kan dra nytte av jobben din som PT i din egentrening?

Absolutt, jeg er veldig interessert i å lære, så kunnskapen jeg har tatt til meg kommer til god nytte i  min egen treningsplan! Jeg føler at jeg bruker mye av kunnskapen min i mine egne treningsprogrammer og kostholdsfilosofi. Jeg bruker meg selv som «testperson» i perioder og jeg synes det er veldig interessant å prøve ut «nye» treningsmetoder og tilnærmingsmetoder.

Forandrer du ofte på, og hvilke prinsipper benytter du deg av når du setter opp dine treningsprogram? 

Jeg tar alltid utgangspunkt i «hva er målet?» også styrer målet treningsmetodene og treningstype i den perioden. Jeg er opptatt av å ha progresjon, så lenge jeg har progresjon endrer jeg ikke på noe. Men som oftest er en treningsfase alt fra 5-12 uker. Stort sett liker jeg å følge evidensbaserte treningsprinsipper/metoder.

For øyeblikket er jeg i en fase hvor jeg prøver noe som er helt nytt for min kropp. Jeg har en 8 ukers fase hvor jeg har fokus på skuldre, rygg og fremside lår. Det er 9-10 styrkeøkter i uken, dog korte økter (20-55 min), så de kunne fint vært kjørt som 1 økt, MEN akkurat nå har jeg mulighet til å trene 2 økter noen dager i uken så da velger jeg heller å gjøre det. Økt 2 er da satt av til fokusområde slik at de får full oppmerksomhet den økten.  Alt av kondisjon er dratt ned til et minimum, og jeg holder hverdagsaktiviteten moderat (10-16 tusen skritt) Mitt normale aktivitetsnivå har ligget på 20 000 skritt + , så nå må jeg faktisk begynne å kjøre bil. Hahah!  Kostholdet er preget av et lite overskudd av kcal. Så det blir spennende å se om dette fører til noe eller ei. Etter disse 8 ukene er det en fase med deload før det blir ny fase inn mot NM. Ellers i året har jeg som oftest 4-5 styrkeøkter i uken og 2-3 kondisjonsøkter. Så jeg trener absolutt ikke 2 økter dagen fast. Heheh. Jeg er nå i uke 5, og kjenner godt at dette opplegget er krevende for meg, men det er jo det som er litt gøy også – det å ha noen utfordringer, pushe egne grenser å kjenne mestring!

Økten du trente i dag, er det en typisk økt?

Nei, økten jeg kjørte i dag var en slik «i dag trener jeg det jeg synes er gøy økt». Programmet jeg kjører nå er delt opp slik i 8 uker:

 • Dag 1 – Underkropp + skuldre
 • Dag 2 – Overkropp
 • Dag 3 – Skuldre + fremside lår
 • Dag 4 – Underkropp + skuldre
 • Dag 5 – Overkropp
 • Dag 6 – Underkropp + rygg
 • Dag 7 –  Intervaller/kondisjon eller fri !

Vi snakket en del om ditt kosthold og jeg synes du har en veldig fornuftig og sunn tilnærming der. Du kan vel fortelle litt om hvordan du spiser og hvordan det har forandret seg over årene?

Takk for det, jeg synes selv at min kostholdsfiliosofi er fornuftig. Jeg følger prinsippet med at «alt er lov, men med måte» I min hverdag finnes det ikke «ja og nei mat» Det handler om mengde og måtehold – balanse som man kan leve med hele året. I mine øyne er fitness en livsstil, og noe du gjør hver dag, hver uke, hver mnd. Hele året, og da er det vanskelig å ha for mange restriksjoner eller begrensninger. Jeg er opptatt av at jeg skal ha en kropp jeg trives med 12 mnd i året, ikke bare under de få ukene på konkurranseoppkjøring. Derfor har jeg funnet min metode som jeg trives med og kan leve med. Jeg koser meg når jeg føler for det, men har de siste årene blitt mer og mer glad i god mat kontra godis. MEN ikke misforstå, jeg elsker hvetebakst og sjokkis også ???? Men det er ikke det jeg hiver meg over først lenger. Nå setter jeg mer pris på å kose meg med en god helgefrokost, hamburger, taco og god hjemmelaget mat! I hverdagen er jeg opptatt av at maten jeg spiser skal være med på å bygge opp en sunn, frisk og sterk kropp. Altså at maten skal ha god nytteverdi i kroppen. Kostholdet er så viktig for fremgang, så derfor prioriterer jeg å spise bra.

Hva med «cheatmeals», eller som du foretrekker å si – «treatmeals»?

Heheh, ja det var det da. Jeg synes «chatmeals» er feil begrep – jeg føler ikke jeg gjør noe «galt» når jeg velger å kose meg burger og boller – derfor liker jeg ikke det ordet, men sier heller «TREATmeals». For meg er det heller en belønning for at jeg står på hver dag og fortjener å kose meg uten at det er å avvike fra planen. Det er et bevisst valg som er en del av planen ???? Det skal sies at fordi jeg spiser variert og ikke nekter meg selv noe mat føler jeg heller ikke at jeg «trenger» så mye ekstra hele tiden eller hver uke. Jeg har kanskje et treatmeal hver 6 eller 8 uke – da er jeg fornøyd. Jeg justerer på makroene og kcal mine når jeg kjenner jeg trenger en boost, og da øker jeg på den maten jeg vanligvis spiser, for eksempel øker jeg havregryn, ris og potet når jeg kjenner behov for det. Jeg ligger i et lite overskudd nå, og implementerer den maten jeg liker og har lyst på. Har jeg lyst på et knekkebrød med brunost så spiser jeg det. Har jeg lyst på en hamburger så lager jeg det – men jeg passer på å treffe kcal og makroene mine.

Har du satt deg noe langsiktig mål?

Tja, jeg vet faktisk ikke. Jeg hadde en drøm å få delta i EM – og det fikk jeg muligheten til nå i våres.  Men jeg har veldig veldig lyst til å kunne kalle meg Norges Mester en eller annen gang.

Din største støttespiller er hvem og hvorfor?

Min største støttespiller er nok Mamma! Mamma har alltid vært støttende og kommer og heier på meg. Det er utrolig hyggelig. Ellers er det alltid gode venninner som stiller opp for meg med alt fra å barbere ryggen min før konk til å være med på uendelig mange cardioturer. Hehe. Her vil jeg nevne Martine Gulliksen og Madeleine Wiig som mine største supportere og ikke minst Henriette Thorvaldsen som har vært helt eksepsjonell god å ha under denne sesongen, og ikke mist gøy å få dele denne opplevelsen med. For å ikke glemme Team Fit2Gether m/ Jesper og Nina Olsen i spissen. Dere har vært med meg så å si hele veien og utviklet meg til den utøveren jeg er i dag, (og jeg er ikke ferdig) ????

Noe du vil nevne helt til slutt?

Vil egentlig bare presisere at det er så viktig å finne den livsstilen man trives med ???? ha et godt forhold til mat å kose seg med prosessen både on og off season – alt har sin sjarm og ulike mål. Søk råd og veiledning hos dyktige folk å ikke være redd for å spørre om hjelp!

Som jeg pleier å si «trening og kosthold er ikke vanskelig, men det må gjennomføres på riktig måte for deg, din hverdag, regelmessig og over tid»

Stikkord:       

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter