IKKE LA DEG LURE: Slik skaper du drømmerumpa!

6 steg mot drømmerumpa!

Det er ikke noe nytt at treningsinfo i visse «medier» ikke er særlig oppløftende. Heller ikke når det gjelder rumpa.

I denne artikkelen hos KK leser vi blant annet at knebøy med bred fotplassering ikke er å anbefale da det vil gi deg en «firkantet» rumpe.

Vi skal likevel kombinere dype knebøy med mer isolerende øvelser av setemuskulaturen for utvikling av drømmerumpa, men…

PASS for guds skyld på å at du ikke ender opp med en vektløfters rumpe, for den er som vi alle kan se, FIRKANTET!

La oss se nærmere på hville råd vi får.

«Brede knebøy vil gi bred rumpe – gjerne firkantet også, bare se på vektløftere. Du bør derfor aldri bruke vekter til brede knebøy, men bruk det som en funksjonell ekstraøvelse.»

Sist jeg sjekket, var det styrkeløftere og ikke vektløftere som hadde bredest beinstilling i knebøy. Dette fordi de ofte ikke trenger å gå like dypt som vektløftere, som på sin side må innta en DYPERE posisjon grunnet stangens fangposisjon, foran på kroppen.

Vi fortsetter under neste sitat…

Dette er moro…

– Trener du rumpa skikkelig to til tre ganger i uken merker du forskjell etter noen få uker faktisk, sier Ravlo.

Men da gjelder det å gjøre de riktige øvelsene, og ifølge PT-en er det beste isolerte rumpeøvelser (der fokuset er kun på rumpa) kombinert med dype knebøy.

Les den uthevede teksten.

Her får vi altså høre at vi skal kjøre knebøy, men da skal de altså være DYPE.

Igjen, hvem har for vane å kjøre DYPEST knebøy med SMALEST beinstilling?

Ehm..

Det er et faktum at det er nettopp vektløftere som gjør det!

Forvirret?

Selv om knebøy utføres av vektløftere, er det også svært mye fokus på frontbøy, og varianter av den, grunnet utførelse av olympiske øvelser som rykk og støt. Selv om beinplasering av individuelt, er det ofte snakk om en smalere, eller relativt «vanlig» beinstilling.

Det er i det minste ikke snakk om noen overdrevent bred beinplassering i de fleste tilfeller.

Men, er bred beinstilling galt?

Nei, slettes ikke.

Jeg vet ikke hvor vedkommende som ytrer at bred knebøy gir firkantet rumpe får dette ifra, men han kan ikke ha sett på særlig mange bikinimodeller eller fitnessutøvere som har hva mange anser som «drømmerumpa».

Tross alt er det disse menneskene som konkurrerer, eller lever av utseende sitt, og de vet vel hva massene mener er «drømmerumpa», da de både blir dømt, og hyret til oppdrag som følge av sin estetikk.

Flertallet av disse kjører knebøy. Flertallet vet også, og får anbefalt av de som allerede har «drømmerumpa», at brede knebøy ofte er hva som utgjorde forskjellen i utvikling av rumpa.

Og sist, men kanskje det viktigste, hvor er studien som viser hvordan smal og bred beinstilling i knebøy gir svært ulike resultater i rumpeutvikling? Les for øvrig «Smal eller bred beinstilling i knebøy» der vi ser på en studie som konkluderer med at en bredere beinstilling viser økt aktivering av setemuskulatur/rumpe og bakside lår, og at fotstillingen ikke hadde noen innvirkning på aktivering av fremside lår.

6 steg mot drømmerumpa!

  1. Tren knebøy. Det viktigste er at du trener én, eller flere varianter av knebøy. Det kan være vanlige knebøy, frontbøy, zercher-knebøy, bulgarske utfall, osv. Både smal og bred beinstilling kan benyttes under to-beinsøvelser
  2. Tren markløft, eller varianter av markløft.
  3. Innlegg øvelser for mer fokusert trening av baksiden, som glute bridge, hip-thrust, glute-ham raise, osv. Det er ikke alltid nødvendig, men gir ofte et godt og etterlengtet «løft».
  4. Tren tungt. Du skal alltid ha teknisk kontroll, men det nytter ikke å leke med de rosa vektene om «drømmerumpa» er målsetningen. Øvelser utført med et høyt antall repetisjoner, som passer godt for mer isolerende øvelser, kan fortsatt kjøres relativt tungt. Ikke glem det.
  5. Fjern fettet! En «firkanta», eller en annen uønsket form på setemuskulaturen, har i aller størst grad sammenheng med fettet som befinner seg i området. Trener du de gode øvelsene, hardt og korrekt, vil det å fjerne dette fettet utgjøre den største estetiske forskjellen.
  6. Få hue ut av ræva! Leser du noe du stusser over (ja, planlagt ordvalg), se en annen vei. Det er mange personer/nettsider som ikke burde fått lov til å servere treningstips. Her har vi et annet eksempel på den slags.

Sånn, da var dét problemet ute av verden!

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter