Ikke tid eller mulighet for trening?

Har du dager du bare ikke orker en skikkelig treningsøkt? Er du på ferie med lite tid? Noe som hindrer dagens trening?

Du trenger faktisk ikke ha en lang fullverdig gjennomført treningsøkt, for å øke muskelmassen.

Trener du bare ofte nok, holder det kanskje med bare ett sett for hver øvelse.

Noen dager er det mer å gjøre enn andre dager. Da er det lett å hoppe over treningen, fordi den varer lengre enn det du har tid til. På ferie er det også vanskelig å få trent. Spesielt hvis du ikke har tilgang til treningssenter. Husk da at du kan bruke egen kroppsvekt (eks: armehevinger), bruke kofferter og andre tunge ting. Det er bare å være kreativ. En annen viktig ting er at du trenger ikke ta en hel haug med sett for å få resultater. Ta heller kun ett sett hvis noe hindrer deg i å holde på lenge.

På et universitet i Pennsylvania, ble det gjort en studie på senter for sportsmedisin. Her undersøkte de hvilken innflytelse den totale belastningen hadde på den hormonelle responsen til motstandstrening. Et sett for hver øvelse ble sammenlignet med tre sett for hver øvelse hos åtte personer etter tilfeldig kroppsbygning.

Vektene ble justert slik at man klarte maks ti repetisjoner for hvert sett i benkpress, leg extension, militærpress, sit-ups, sittende roing, nedtrekk, curl og lårpress. Blodprøver ble tatt før og etter øktene for å finne ut nivåer av kortison (et katabolsk hormon), veksthormon og testosteron. Nivåene av disse to hormonene før trening var ikke forskjellige hos noen av gruppene. Etter trening viste begge gruppene en økning i alle hormonnivåer. Gruppen som kjørte tre sett hadde større nivåer av disse hormonene. Disse resultatene støtter tidligere forskning som viser at økning i muskelstyrke og muskelstørrelse kan oppnås med kun ett sett av hver øvelse, hvis man trener regelmessig. Tre sett per øvelse ser likevel ut til å føre til best resultat.

Hopp altså ikke over en trening i mangel av vekter, apparater eller tid.

Bruk din kroppsvekt, en eventuell partner, din kreativitet og litt mindre tid når det er nødvendig. Det gir resultater som er nesten like bra som «din vanlige treningsøkt».  Variasjon er også kjempe positivt for muskeløkning. Ingen grunn til å gi opp da!

 

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter