Intervall og sirkeltrening

Er du også på jakt etter et alternativ til løpeturen? Og helst få dobbelt så mye ut av tiden din? Da er denne treningsformen noe for deg.

Det er ingen nyhet at intervall og sirkeltrening er en av de mest effektive treningsformene. Men du er kanskje ikke klar over at du faktisk kan forbrenne opp til dobbelt så mange kalorier som ved løping?

Intervall- og sirkeltrening

En undersøkelsefra University of Wisconsin-La Crosse viser hva en liten gruppe testpersoner fikk ut av diverse sirkeltrening-øvelser med sin egen kroppsvekt i 20 minutter.

Testpersonene skulle blant annet gjøre øvelser som burpees, armhevinger, utfall og knebøy i 20 sekunder av gangen. Deretter skulle de ta ti sekunders pause. Hver øvelse ble gjort i intervaller på fire til fem minutter, før testpersonene måtte gå videre til en ny øvelse.

300 kcal på 20 minutter

Etter 20 minutters beinhard trening viste det seg at deltakerne gjennomsnittlig hadde forbrent cirka 15 kilokalorier i minuttet. Det er nesten dobbelt så mange kalorier som du forbrenner når du løper.

Forskerne bak undersøkelsen mener det særlig er den harde innsatsen som er avgjørende når du vil kvitte deg med ekstra kalorier.

Og etter en slik innsats kan det være greit å slappe litt av og spille litt på nettspill? Bruk denne bonuskoden for å komme i gang betbonuskode.no

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter