Jakob Dreyer

Jakob skal konkurrere i Men’s Physique for første gang på Norway Open – han har aldri konkurrert før. iform.no har tatt en prat med han.

JakobDreyer-2014-3

Navn: Jakob Dreyer
Alder: 20 år
Høyde: 188 cm
Vekt: 90 kg offseason, 87 kg onseason
Økonomistudent
Klubb: Kaliber FKK

JakobDreyer-2014-2

Du debuterer om ca 2 uker på Norway Open i Men’s Physique. Hva fikk deg på tanken til at du ville konkurrere – og hvorfor ble det akkurat Men’s Physique?

Prøver meg i Men’s Physique for å se om dette er noe jeg vil holde på med på lengre sikt. Blir resultatet bra, vil jeg fortsette å satse. Ønsker å sitte igjen med erfaringen av å ha stilt i denne klassen. Tror det blir veldig gøy uansett utfall. Har blitt oppfordret av flere det siste året til å prøve meg på scenen. Tenkte etterhvert at et forsøk hadde vært morsomt. Er høy og slank, og synes utgangspunktet mitt passer best til Men’s Physique.

Poseringstrening gjøres så ofte som mulig. I speilet og med filmopptak, slik at evalueringen blir lettere og input fra andre kan gis. Har ingen coach her omkring, så måtte ta turen for introduksjon og en grunnleggende gjennomgang til coachen, Arve Kristoffersen, på Kaliber i Trondheim.

Hvordan du trent innenfor denne konkurransen, har du forandret på noe? 

For å unngå en smell har jeg valgt å ikke gjort noen stor endring på program eller rutine i oppkjøringsperioden, ettersom jeg vet at dette opplegget fungerer for meg. Framgangen har vært ganske naturlig fra jul til i sommer, med nedgang i fettprosent og økning i styrke. De største endringene skjedde etter 18 dager med diett. Rett før dietten var i gang målte jeg 7% kroppsfett, på 87 kg. Etter 18 dager på dietten målte jeg 5.6% også på 87 kg. Kudos til Arve for dietten!

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg med tanke på jobb/skole/diett og har den gradvise reduksjonen i energi(kcal) påvirket deg?

En typisk hverdag (lavdag) starter med frokost bestående av egg, laks og grønnsaker, før det blir forelesning på skola. Etter skolen drar jeg hjem for å preppe meg til treninga med shake og kanskje litt PWO. Så blir det en økt av splitten på 6, med 5-7 øvelser, hvert sett til failure. Så er det hjem å lage middag, hvor det for det meste går i kyllingfilet eller karbonadekjøttdeig og loads med grønnsaker. Ideelt sett brukes tiden etter til skolearbeid, inntil kvelden trår til. Da er det på tide med litt fett i kosten. Kveldsmaten er igjen kjøtt/kylling med grønnsaker, men med avokado og mandler.

Kaloriunderskuddet merkes kanskje mest på meg etter middag på en lavdag. Da kan jeg bli litt gretten. Dette fordi det er lenge siden jeg har fått i meg fett og carbs. Foreløpig tror jeg ikke noen andre enn modern har lagt merke til dette. Ellers blir det litt dårligere trøkk i knebøy og benkpress.

JakobDreyer-2014-4

Hva er planene videre etter denne høsten?

Planene videre kommer helt ann på hvordan Norway Open går. Får bare vente å se hvordan resultatet blir og hva jeg føler etter debuten.

Når begynte du å trene med vekter og hvordan startet din interesse for MF?

Begynte å trene med vekter hjemme i garasjen lamme brodern våren 2011. Hadde det jeg trengte av utstyr, men starta likevel på treningssenter noen måneder etter dette. Ca. ett år etterpå utdannet jeg meg til personlig trener. Interessen for MF startet etter å ha fulgt med på Jeff Seid siden han var 18 år og se han debutere i 2013 (?). Synes han har imponerende fysikk, som har vært en stor inspirasjonskilde.

Jeg mener man først bør lære seg teknikk og utførelse til det sitter godt, etter dette er det viktig å løfte så tungt som mulig. Herfra er det viktig å gi kroppen det den trenger av næring for å reparere mellom øktene. Tror ikke på overtrening, bare underrestitusjon. Mer spesifikt til MF tror jeg det er viktig å holde fokuset på å trene det som er særegent med sin egen kropp ekstra godt, for å gi et mest mulig unikt preg på fysikken sin.

Bruker du noen kosttilskudd? Eventuelt hvilke bruker du og hvorfor.

Bruker ikke stort av kosttilskudd, bare proteinpulver, kreatin og BCAA under trening etter anbefaling fra Arve. Kreatin bidrar til energiomsetninga i muskelcellene ved økt nivå av ATP. Tilskuddet gjør at musklene holder bedre på vann, som erfaringsmessig gir bedre pump under økta.

Synes dietten er tøff nok til at jeg iverdsetter at den ikke følges lengre enn oppkjøringsperioden til konkurranse.

JakobDreyer-2014-5

Har du kanskje noen tips på hvordan man skal holde motivasjonen oppe?

Følelsen av tilfredshet etter ei hard økt er nok i seg selv til å holde meg motivert. Dette gjelder nok ikke for alle, men hva har man youtube for?

LES OGSÅ : Gjør motivasjon til ditt hemmelige våpen

Noen du vil takke/nevne helt til slutt? Legge til?

Vil takke Arve Kristoffersen for all hjelp han har bidratt med, og treningsbuddsa, John Eilert og Isak, som hjelper til og pusher meg når jeg trenger det!

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter