Mr. Olympia- vinnende diett ala Jay Cutler

Spis som de store kroppsbyggerne 

Hvordan en mester spiser, er alltid noe som tiltrekker seg oppmerksomhet blant ”vanlige” folk.

Og innenfor Kroppsbygging er denne interessen ekstremt stor blant de aller fleste som trener. Det å kunne hente inspirasjon fra, og få innblikk i en som virkelig har oppnådd suksess, – sine metoder, kan være en god motivasjonsfaktor for mange. Jeg tenkte derfor det kunne være interessant å ta en titt på hvordan en av de virkelig store gutta la opp kosten sin da han var på topp, og virkelig skulle yte sitt ypperste.

Dette er derfor ganske enkelt dietten Jay Cutler benyttet i forberedelsesfasen før han vant Mr. Olympia- tittelen i 2007. Cutler vant forøvrig også i 2006, 2009 og 2010 (og har også fire andreplasser, bak Ronnie Coleman, i årene 2001, 2003, 2004 og 2005).

 

 

Cutlers diett- og supplementprogram

  • Måltid 1; 15 eggehviter, 2 hele egg, 4 skiver ezekieltoast*, 1 kopp (dvs. ca 2,4 dl) tørr ezekielblanding. Supplementer (kosttilskudd); 1 servering Hydroxycut Hardcore (fettforbrenningstilskudd) og 1 servering Aplodan
  • Måltid 2; 285 gram ren Biff og 4,8 dl ris (dvs 2 kopper)
  • Før trening; Trenings – og kosttilskudd; 1 servering Hydroxycut Hardcore (fettforbrenningstilskudd), 1 scoop Cell-Tech Hardcore, 1 servering GAKIC og 1 servering Aplodan.
  • Etter trening; Restitusjonsdrikk; 1 scoop cell- tech hardcore og 3 scoops protein/karbo- pulver (Anator- p70)
  • Måltid 3; 285 gram Kyllingfilet og 9,8 dl kokt ris (4 kopper)
  • Måltid 4; 285 gram Bøffelkjøtt og 4,8 dl ris
  • Måltid 5; 285 gram Kalkun, 2,4 dl ezekiel- cerealblanding, 2 skiver ezekielbrød + 1 servering Aplodan
  • Måltid 6; 3 scoops Proteinpulver (Nitro-Tech Hardcore) i vann og 4 skiver ezekielbrød

 

Kommentar; Som man kan se ut fra dietten er det ikke akkurat små mengder mat denne gutten skulle ha gjennom systemet sitt i løpet av en dag. Det er for alle som ønsker å bygge en definert og hard fysikk verdt å legge merke til renheten i matvarene han benytter. Og han inkluderer, som vanlig ofte er på diett, et relativt begrenset utvalg av matvarer. Protein får han fra rene kjøttkilder og egg, mens Kabohydratene hans utelukkende kommer fra ris og ezekielbrød eller ezekielblandinger (samt tilskudd i forbindelse med treningen). Det virker som om han spiser relativt lite fett, og det er etter min mening tydelig at han prioriterer høyt Protein og relativt høyt Karbohydratinntak, med lite fett, fremfor et opplegg med mye fett og lite karbohydrat. Dette er forøvrig noe jeg har hørt mange av de største gutta si i intervjuer, at de foretrekker og føler at de fungerer best på høy- karbo og lite fett, fremfor lav-karbo og mye fett. Det er klart at når man er så profesjonell og dreven i gamet som denne karen er, så vet man akkurat hva som fungerer, og da er det ingen stor grunn til å skulle finne opp kruttet på nytt, eller gjøre store forandringer. Jays filosofi var/er å være så muskuløs som mulig, med så mye ren muskelmasse og så lite kroppsfett som mulig, året rundt. Det er vel derfor grunn til å tro at han spiser på denne måten store deler av året, men sikkert med litt variasjon fra tid til annen.

Selv har Jay sagt dette om diettopplegget, og det å være Mr. Olympia; “Mr. Olympia should always be ripped, so theres no off- season for me.” -Jay Cutler

PS; Husk at Cutler er en ekstraordinær atlet, og at denne dietten er skreddersydd for nettopp han. Så selv om du sikkert kan la deg inspirere, er det nok ikke nødvendigvis en god idè å skulle kopiere opplegget hans fullstendig. I alle fall ikke mengdene!

*Ezekielbrød er et spesialbrød som er laget av spirede korn, samt gjerne linser og bønner. Ezekielblanding er noe av det samme. Dvs. tørkede spirer, korn, linser og bønner. Ezekiel skal være meget sunt, og har kort fortalt mange nyttige egenskaper som er positive for menneskekroppen.

Kilder; Joe Weider`s Muscle & Fitness

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter