WEB-TV: Jeanette Bache

Fra overvektig til fitness modell  – Jeanette har gått ned 50 kg

Jeanette-bache-2014-8

Hun debuterte med en 5 plass i bodyfitness nå i våres. Jeanette ligger nå i forberedelser til høstens konkurranser. Vår videoreporter har blitt med henne på trening.

Alder: 30
Høyde: 160 cm
Vekt. On/Off:  On – ca 52 kg / Off – ca 58 kg
Bosted: Bærum
Yrke: T-Bane jobb-instruktør
Klubb: Kaliber Gym FKK
Sponsor: En god rabattavtale hos http://fs1sport.no
Web: www.fitgirls4fun.no Instagram: jeanetteelizabeth

Fortell oss litt om deg selv – hvem er Jeanette Elizabeth?

Jeg er ei livsglad jente med en hverdag som går i jobb, trening, planlegging og utforske det livet har å by på. Jeg jobber som t-banens «sjåførlærer» og har med meg aspiranter ut i praksis på linjene i Tigerstaden, og når det ikke går kurs så kjører jeg togene selv. Dette er skiftjobbing da banen går nesten hele døgnet, med unntak av ett par timer midt på natta. Noe som krever god planlegging med tanke på å følge ett bra kosthold og å få til de treningene man skal i løpet av uka, «If you fail to plan, you plan to fail»!

Jeg er også en av jentene bak FitGirls4Fun og driver hjemmesiden/fellesbloggen www.fitgirls4fun.no med 6 andre herlige jenter (vi er for øyeblikket totalt 12 stk). Vi dekker ett bredt spekter med «røtter» innen fitness, hinderløyper, styrke, personlige trenere og crossfit for å nevne noe. Her deler vi inspirasjon, motivasjon, tips, triks, kosthold og vanlig hverdagsblogging.

Jeanette-bache-2014-7

Når/hvorfor begynte du med trening og hvordan har veien vært?

Helt fra jeg kom ut av livmora så har jeg hatt litt ekstra på kroppen. Foreldrene mine skilte seg i starten av barneskolen og jeg valgte å bli boende hos faren min. Han var litt for glad i junk, potetgull, brus og godteri hver dag, til at jeg fikk noe innlæring av gode kostholdsvaner. På tross at jeg var ei aktiv hestejente med 2 egne hester, så gikk vekta bare opp og opp. Jeg ble mye mobbet og ertet for vekta mi og min dårlige kondis. Gymtimene var hat og jeg skulket ofte. I januar 2008 tippet vekten 100 kg og jeg hadde fått nok av å ikke like det jeg ser i speilet og føle meg uvel med meg selv. Det så ikke ut til at vekten noen gang skulle stoppe og jeg innså til slutt at skulle noe bli gjort, så måtte jeg sette i gang å gjøre endringer i livsstilen! Første skritt var å melde meg inn på det lokale treningsstudioet hvor jeg fikk ett generelt all-over program og trente 3 ganger i uka. Kuttet å drikke brus og spise junk hver dag, jeg gikk over til ett mer normalt «Ola og Kari Nordmann» kosthold. Veien ned til 80 kg gikk lett, men så måtte jeg begynne å jobbe hardere for resultatene mine. Da begynte jeg også med kampsport (Muay Thai og Krav Maga). Når vekta var rundt 70 kg så kjøpte jeg mitt første helhetlige program med ferdig oppsatt kost og treningsopplegg fra Silje Mariela, og har siden da fulgt ett eller annet opplegg (med unntak av små avbrekk her og der). Det har vært mye frustrasjon, svette, blod og tårer underveis. Store deler av livet har jeg blitt fortalt av «eksperter», folk fjern og nær, inkludert meg selv, at jeg kan aldri bli hverken «normal» eller fit, for jeg har tung beinbygning, treg forbrenning, «feitegener», kler ikke å være noe annet en godchubby osv. Så feil kan man ta!

Jeanette-bache-2014-3

Hvilke konkurranser stiller du i denne omgangen og hva er dine forventninger?

Jeg skal stille i Norway Open og NM, så får vi se om det blir fler før drakta legges på hylla for denne gang. Alt styret med forberedelsene og hele opplegget ga mersmak. Jeg stiller igjen rett og slett fordi jeg syns det var artig og håper på at jeg har klart å forbedre meg siden vårens konkurranser som er målet mitt denne gangen.

Du har jo gjort en formidabel jobb med å gå ned så mange kg som du har gjort og i tillegg har du faktisk vært med og konkurrert i bodyfitness. Dine tips til noen som vil det samme?

Ikke la noen fortelle deg hva du kan og ikke kan gjøre. Aldri å gi opp! Veien din kan være lengre enn andre, den kan være annerledes og inneholde andre utfordringer, men om det er drømmen din, så kjemp for den! Gjør ditt beste dag for dag, om det så bare er å ta ett litt mindre stykke av kaka eller gå 1 meter lengre, så er det bedre enn null endring. Alle faller innimellom, men det kommer en ny dag i morgen hvor man kan starte på nytt. Ikke å ha dårlig tid, bruk god tid på å snu om dårlige vaner til gode og ikke ta alle på én og samme gang (hastverk er lastverk). Ellers kan det fort bli overveldende i lengden. En god regel å ha – Trening først, nyt latskapen etterpå med god samvittighet! Oppsøk gjerne en dyktig Coach/PT som kan sette opp kosthold og trening og/eller veilede deg underveis og støtte deg de dagene motivasjonen ikke er på topp.

Har du noen som hjelper deg med kosthold og treningsopplegg?

Til konkurransene i vår, så var det Coach Tommi Thorvildsen på Team 24Fitness. Nå har jeg gått over til Coach Arve Kristoffersen hos Kaliber Gym FKK. De kjører veldig forskjellig opplegg og det skal bli morsomt å se hvordan noe nytt og annerledes vil påvirke kroppen og formen!

Hvilket treningsopplegg har fungert best for deg så langt?

Det er ingen bestemte opplegg som har gitt bedre resultater enn andre. Jevnlig variasjon derimot, uten tvil! Kroppene våre blir vant til treningsopplegget etter en viss tid og da må man kaste litt rundt på ting. Bytte om litt på øvelser, antall serier, reps og om man kjører supersett, dropset osv. Det har gjort godt for både kropp og hode for meg.

Jeanette-bache-2014-6

Hvordan ser kostholdet ut offseason? Og under konkurranseoppkjøring?

Off season ser vel ganske likt ut som on season, bare mer mat. Gjerne flere måltider av frukt i biter og en god vaniljeproteinshake over. Eller smoothie av fryste bær og proteinshake. Spesielt om sommeren på varme dager så er det godt med noe friskt! Lørdager er gjerne «bake-/kokkedager» hvor jeg eksperimenterer med en god middagsoppskrift og/eller bakst/dessert. Dagen hvor man tillater seg ting man gjerne ikke ellers spiser eller skal ha så mye av.

Konkurranse opplegget i høst, antar jeg å bli noe annerledes enn hva det var i vår PGA coachbytte. I vår gikk det lite i fett fra starten av og karbohydratene ble sakte men sikkert kuttet ut til det til slutt ble 0 karb de siste 2 ukene før Sandefjord Open.

Jeg begynte på nytt opplegg mot høstens konkurranser nå og har fått en liste med mat som skal spises på de og de dagene, nytt for meg er at jeg står fritt til å sette det sammen selv. Nytt er også rullerende mellom høykarb, mediumkarb og lavkarb dager, som jeg heller ikke har vært borti før, dette gleder jeg meg veldig til å se utviklingen av!

Har du noen hobby ved siden av treningen?

Jeg elsker å prøve ut nye ting og se hva livet har å by på! Dykking, klatring, fotografering, skyting, turer, håndarbeid, matlaging, biler, filmer, data etc. Pushe grenser og stadig å utvikle meg som menneske. Life is a wonderful journey!

Jeanette-bache-2014-5

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter