Jenter: 4 ugyldige unnskyldninger

Hvis du vil ha treningsresultater må du gjøre det som kreves. I stedet for å syte over manglende resultater, så foreslår jeg at du tar disse tipsene til etterretning, og endrer innstillinga di!

De fleste jenter har et visst bilde av hvordan de ønsker at ting skal være, og hva de ønsker av treningsresultater. Allikevel så er unnskyldningene for å gjøre de nødvendige tiltakene, mange.

Er grunnen til dette latskap, uvitenhet eller rett og slett bare tåpskap? Jeg tør nesten påstå det er litt av alle disse komponentene. Nå er jeg jente selv, og føler at dette er noe jeg trygt kan uttale meg om side jeg har vært der selv, og snakker av erfaring. Du kan vel si som så at artikkelen baserer seg på ?en sann historie?. La meg få presentere

Unnskyldning #1: Jeg vil ikke at lårene mine skal bli større!?

Mange jenter unngår bevisst styrketrening fordi de selv mener de enten har for store lår, stor rumpe, eller store armer (for å ta noen eksempler) ?Jeg vil jo ikke blir større!?

Vel, tro meg når jeg sier at rumpa og lårene dine neppe er store fordi de er fullpakket av muskler fra den tida du spilte fotball når du var 14, eller fordi at du var turner når du var 10.

Og nei, mest sannsynlig er det heller ikke snakk om en ekstrem muskelutvikling etter timene dine med BodyPump.
Det handler primært om fett!

Veldig mange jenter innbiller seg de er så fullpakket med muskelmasse at styrketrening bare vil gjøre vondt verre, mens det i realiteten vil være stikk motsatt. Styrketrening vil faktisk kunne hjelpe deg å gå ned noen størrelser, om det er her problemet ditt ligger.

Myten om at du blir bodybuilder av styrketrening er en påstand som ikke har noen bunn i virkeligheten.

Muskulatur tar ikke fryktelig stor plass hos oss jenter, uansett hvordan du vrir og vender på det. Og du er mest sannsynlig ikke noe unntak!

De aller færreste kan skryte på seg at kroppen deres bygger muskler på èn dag, og kun ved for eksempel spinning.

La meg sette ting i litt perspekttiv:

Jenter i aldersgruppen 20-50 år som aldri har trent styrke før, vil, med veldig målrettet styrketrening og optimalt kosthold(!) kunne legge på seg mellom 0,1- 0,3 kg muskelmasse i løpet av en måned.

Hos jenter som har trent en stund, så vil faktisk tallene være Enda mindre!

So there you have it! Til tross for hva du har fått for deg; Kjør på med styrketrening, så skal du se hva som skjer! Jeg tør faktisk å vedde på en endret kroppskomposisjon, nedgang i cm, og fastere figur!

Unnskyldning #2: Jeg kan ikke trene styrke enda fordi alle vil se rart på meg, , jeg ser så dum ut!?

Jeg skjønner at det kan være skummelt å prøve noe nytt, spesielt når man ikke vet hva man skal gjøre, hvordan man skal gjøre det, hvor ofte og hvor lenge, og hva er for mye, og hva er for lite.

Da hjelper det også lite på at vi jenter ofte er veldig selvsentrerte, og opptatt av at ting skal være så perfekt. Vi er livredde for å bli sett dumt på, at vi i stedet velger å holde oss i komfortsonen, i stedet for å prøve noe nytt. Frk. Ellipse er jo så mye tryggere, siden vi her VET hvordan den skal benyttes, så da slipper vi jo de dømmende blikkene. Eller hva?

La meg spørre deg: Hvem trener du for? Deg selv, eller andre?

Tro meg når jeg sier at de fleste på gymmet har mer enn nok med å fokusere på sin egen trening. Folk flest har hverken tid eller interesse av å følge med på hver minste lille ting du foretar deg, så en del av bekymringene dine her er helt unødige. Mennesker er overraskende selvopptatte skjønner du!

Skal du ha ordentlige resultater, men er usikker på hvordan ting utføres? Hyr en trener da vel. Da får du litt tryggere rammer i starten, og får bygget opp litt selvtillitt før du beveger deg alene inn i frivekstavdelinga. Før du vet ordet av det så står du og pumper sammen med de store gutta, og du er mange skritt nærmere drømmefysikken!

Unnskyldning #3: Jeg SKAL begynne å trene styrke, men jeg skal bare bli litt sterkere først!?

Denne er litt interessant. Si meg: Hvordan planlegger du å bli sterkere når du ikke TØR å gjøre et forsøk på å løfte vekter en gang? Og NÅR vil du definere deg som sterk nok til å kunne tillate deg selv å gå inn i styrkesalen? Til din informasjon så blir man faktisk ikke sterk kun med tankens kraft. Tro det eller ei (Jeg snakker av erfaring, jeg har forsøkt!). Skaff deg litt info rundt styrketrening og øvelser, og våg å prøv deg litt fram. Det er ingen som vil le av deg. Det vil tilslutt være DU som ler av din tidligere tåpskap, og frykt for vekter. Du vil dessuten også angre på at du ikke starter tidligere, når du ser resultatene. True story!

Unnskyldning #4: Jeg SKAL begynne å trene når jeg kommer i god nok form!?

Hva i all verden er definisjonen på ?god nok form?? Veldig mange jenter går rundt med den oppfatningen at de må være i toppform, og superslanke før de kan begynne å trene ordentlig?! ?Jeg skal bare ned noen kilo først!?

Ta deg sammen, og benytt treningssenteret for det det er ment for! Ja, nettopp, komme i form! Så se til å tren da vel, i stedet for å benytte det som en unnskyldning til å la være å røre på seg. Om det har seg slik at planen din er å komme i form FØR du får deg treningsmedlemsskap så vet du like godt som meg at det treningsmedlemskapet der mest sannsynlig aldri vil finne sted.

Finnes det en løsning?

Kjenner du deg igjen i de overnevnte punktene, mens du samtidig kanskje har noe av følgende på ønskelista:

 • Flat mage
 • Faste lår
 • Stram rumpe
 • Flotte definerte armer
 • Lavere fettprosent
 • Synlige muskler

Da vil jeg oppfordre deg til å allerede I DAG om å få ut fingeren, og ta et grep om deg selv. Løsningen er faktisk ganske enkel.

 1. Skaff deg informasjon!
 2. Gå til anskaffelse av en personlig trener, som kan hjelpe deg i gang!
 3. Se øvelsesvideoer!
 4. Ikke vær redd for å spørre om hjelp!
 5. Synes du det er ubehagelig når det er mange mennesker tilstedet så finn ut når det er minst folk på treningssenteret, og tren da i stede! Værre er det ikke.

 

 

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter