Kan dette kosttilskuddet gjøre deg 5 år yngre?

Flere og flere forskningsartikler viser det samme; vitamin D er viktig for det aller meste i kroppen.

Alt fra immunforsvaret, risiko for å få kreft, hormonforstyrrelser, skjelettet etc. Det er altså lett å pådra seg en form for sykdom, om du ligger i underskudd på dette vitaminet.

Det er kanskje et av det viktigste stoffet i kroppen, og likevel har flere av oss altfor lave verdier av vitamin D i kroppen.

Selv om sollys er hovedkilden til D-vitamin (sola treffer hud, som setter i gang produksjon av vitamin D), så er det ikke alltid like lett å få nok sol når man bor i Norge, hvor sola kun er sterk nok omtrent halve året. Hvis du da ikke tar ekstra tilskudd av vitamin D (helst fiskeolje fra fermentert fisk), så vil du sannsynligvis gå rundt med altfor lave verdier av vitamin D. Husk også at ekstra tilsatt D-vitamin i ulike produkter ikke hjelper så mye. Ofte er dette kunstig fremstilt vitamin som ikke gjør jobben like bra som f.eks sollys eller leverolje fra fisk.

Du kan også få vitaminet gjennom maten du spiser. Egg inneholder en viss mengde, og du kan også få en del gjennom fet fisk, fiskerogn og fiskelever.

Gratis utdeling av d-vitamin, kan det være en løsning?

5 år yngre ved hjelp av vitamin-D?

Forskning viser at de med høyere verdier av vitamin D, hadde tregere aldring enn de med lavere verdier av vitaminet. Det som var spesielt interessant var at forskjellen på de med lave verdier kontra de med høye verdier var hele 5 år.

Enda en grunn til å sørge for at nivåene av vitamin D er høye nok. Ikke bare vil det hjelpe til med å styrke skjelettet, redusere sjansen for kreft og hindre at du blir syk like ofte, men det vil også redusere hastigheten på aldringen din.

Bor du i Norge om vinteren, så bør du få i deg nok D-vitamin gjennom en god fiskeolje, innmat eller egg. Som sagt så er sollys hovedkilden til D-vitamin. På sommeren i Norge, så holder det gjerne med 30 minutter i sola, så har du dekt opp behovet for vitamin D.

Vitamin D er viktig, og mangel på dette kan gi økt risiko for å få sykdommer.

 

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter