Kari ble frisk og fit med riktig kost og trening!

[BLOGG-INNLEGG- Line Celius ] Jeg tok en prat med Kari Mårvik, en av våre medlemmer her på Kaliber Treningsstudio. Det som jeg på forhånd trodde skulle bli en helt vanlig «før-etter» historie, ble litt mer enn bare det. Det viste seg nemlig underveis i samtalen at Kari ikke bare har forbedret kroppen sin rent estetisk, hun har rett og slett fått en ny hverdag med forbedret helse!

Kari har rett og slett gått fra syk til frisk ved hjelp av riktig mat og trening.

Navn: Kari Mårvik
Alder: 28 år
Bosted: Trondheim
Sivilstatus: Forlovet med Kjell

Disse bildene er tatt med kun 4 mnd mellomrom!!

På kun 4 mnd med styrketrening og riktig kosthold, har Kari gått ned 2,5kg, samtidig som hun har økt betraktelig i muskelmasse, og både midje- og hoftemål har krympet med imponerende 14 cm!!

Fortell litt om deg selv og eventuell treningsbakgrunn?

Jeg er ei jente på 28 år, som har jobbet som Tannhelsesekretær i snart 10 år.

Har trent så smått på forskjellige treningssenter i flere år, men det har ikke vært mye flyt i treningen pga mye sykdom og ryggproblemer. Har slitt med mye stivhet i kroppen, betennelser, prolaps og utmattelse. Har fått mange motstridende beskjeder fra både lege, kiropraktor og fysioterapeuter i årenes løp, ift trening og øvelser, så har aldri hatt noen fremgang i treningen.

For 1,5 år siden fikk jeg diagnosen Fibromyalgi, noe man visstnok aldri blir frisk fra. Var 27år, sykmeldt og ord som uførhet og nedsatt arbeidsevne ble et tema. Det var veldig tungt, og jeg følte virkelig ikke at jeg passet inn under de betegnelsene, likevel maktet jeg ikke mere en én aktivitet om dagen, om det så bare var å handle mat.

Jeg hadde hørt om Dr. Sofie Hexeberg som snakket høyt om at man ble frisk fra Fibromyalgi ved et lavkarbokosthold. Det hørtes jo helt fantastisk ut, men jeg merket ikke mye bedring, annet at jeg ble mye verre om jeg spise mye karbohydrater. Jeg ville finne ut om jeg kanskje gjorde noe feil, siden så mange visstnok ble friske!! Så jeg oppsøkte klinikken hennes i Sandvika, fikk en skikkelig utredning, og det ble tatt masse blodprøver (som fastlegen ikke tar). Dette var dyrt, men om det var en sjanse for å finne ut noe, ville jeg ta den. Det viste seg å gi avkastning, jeg var allergisk mot Kasein (melkeprotein), Laktose (melkesukker), egg og gluten. Da jeg utelukket dette fra kosten, ble jeg sakte men sikkert mye bedre.

Jeg har levd i en slags tåke i mange år, og endelig begynte tåken å lette.

Hva førte deg til Kaliber?

Med den forbedrede helsetilstanden, meldte ønsket seg om å komme i skikkelig form også! Samboeren min har trent på Kaliber Treningsstudio i mange år, og har forgjeves prøvd å få meg med. Men nå, tenkte jeg, NÅ skal også jeg komme i form!

Så jeg meldte meg inn uten så mye som å ha sett innsiden av gymmet enda, ba om å få en time med Gunnar Strand Jakobsen, fordi jeg hadde hørt at han var så dyktig!

Gunnar er en meget erfaren coach, hvordan har han hjulpet deg?

Jeg møtte supercoachen, fortalte at jeg ville komme i form, og han laget et skreddersydd opplegg tilpasset meg. Matplanen min ble jo en drøm å følge, da all «nei-mat» var mat jeg uansett ikke kunne spise. Jeg fikk en ekstra motivasjon til å spise sunn mat, og holde meg unna alt jeg egentlig aldri har tålt.

Det som skjedde ganske fort, var at muskel og leddsmertene som jeg har plagdes med i mange mange år, simpelthen forsvant!! Jeg er ikke stiv i kroppen verken om morgenen eller på kvelden. Jeg er tilbake i full jobb, og energinivået sammenlignet med før er utav en annen verden. Det rene og sunne kostholdet sammen med treningen har rett og slett gjort meg frisk ! Jeg har jo som sagt trent, eller » trent» om jeg må få si, i flere år, men aldri har jeg hatt hjelp og veiledning. Hjelpen og rådene jeg har fått av Gunnar har vært en lifesaver. Jeg høres ut som en nyfrelst her, men jeg har et helt nytt liv! Han kan ikke få all æren for at jeg er blitt frisk, for jeg har jobbet mye med meg selv før jeg kom meg til Kaliber, men Gunnar har satt det sammen til meg, og gitt meg så mye hjelp og oppmuntring underveis, at jeg faktisk er han evig takknemlig.

Hva motiverer deg til å fortsette din nye livsstil?

Når det er snakk om motivasjon for å trene og spise sunt, så sier det seg selv for min del. Forskjellen på meg for et par år siden og nå, er så utrolig stor, at jeg er dum om jeg sklir tilbake. Men det er det dessverre ikke alle som forstår, nesten daglig må jeg forsvare mine sunne valg, det er en tankevekker at folk føler de må «pirke» på deg om du spiser kjøtt, kylling, fisk og grønnsaker, mens ingen hever et øyenbryn over de som daglig velger å fylle matboksen med loff og syltetøy.

Jeg må ikke bare spise sunt for å få fremgang på trening, jeg må spise sunt for å være frisk. Men setter du det sammen så får jeg dobbel effekt, og hvem blir ikke motivert av det ?? Jeg må uansett planlegge neste dag i forhold til mat, så hvorfor ikke komme i form samtidig? Likevel er det jo ikke alltid like lette dager, og jeg er heldig som har det som må være verdenes mest tålmodige mann, han fortjener virkelig skryt som har holdt ut med meg i tiden før jeg ble frisk. Har fått så mye støtte og forståelse. Og han maste lenge for å få meg på Kaliber, og om at jeg burde få hjelp av Gunnar:) Andre viktige støttespillere er mamma, pappa, mine søsknene og mine nærmeste venner, uten dem hadde jeg ikke kommet langt. De har vært der for meg og støttet meg hver eneste dag i hele mitt liv, vært fortvilet på mine vegne, og nå når jeg er frisk er det vel ikke noen som er gladere enn de.

Hvordan trener du?

Jeg trener 3 styrkeøkter i uka, der jeg kjører igjennom store deler av kroppen hver gang, og øker fra 1/2 til 1 kg hver økt, så jeg skal bli sterk! 🙂

Har du noen muskelgruppe du foretrekker å trene?

Jeg vet ikke hvilken muskelgruppe jeg skal velge ut til min favoritt å trene, for jeg elsker alle! Men det er kanskje bein og rygg jeg har hatt mest fremgang på. Blir spennende å se hva som skjer framover nå.

Hva består kostholdet ditt av?

Jeg må, uavhengig av diett eller ikke, lage all maten fra bunnen av pga allergiene mine, så maten min består i hovedsak av kylling, laks, torsk, karbonadedeig, masse grønnsaker, potet, ris, nøtter, bær og litt frukt.

Tar du noe kosttilskudd?

Jeg tar noen kosttilskudd, som ZMA, omega3 og BCAA.

Har du endret målsetting? Fått nye ambisjoner med treningen?

Nå er jeg jo bitt av basillen, og drømmen om å komme i form er bare blitt større. Har alltid vært så fascinert av de som klarer å bygge fine, sunne og sterke kropper, nå kan faktisk jeg også det! Målet mitt fremover er å bli enda sterkere og ha en bedre forutsetning til å takle hverdagen. Dagene går i å jobbe, lage mat, trene, og skvise inn litt sosialt innimellom, det er veldig viktig. Men å trene på Kaliber er ikke akkurat usosialt heller da, har blitt kjent med mange, og fått flere nye venner. Bare å komme inn døra der er motiverende 🙂

Vi på Kaliber ønsker Kari masse lykke til videre med sin nye livsstil, og personling må jeg legge til at jeg håper vi en dag får lokket denne flotte jenta til å ta steget opp på en scene som deltaker i en Fitness-gren, jeg er sikker på at Kari kan komme akkurat så langt hun selv vil!!

Foto: Nathalie Dahl Naalsund

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter