Kettlebells gir deg muskler på rekordtid

Kettlebells har tatt verden med storm, og er også blitt populære i Norge.

De opprinnelig russiske vektkulene er kåret til verdens mest effektive styrketrening.

Kulene finnes i forskjellige størrelser og vekter. De ble brukt som kornvekter i Russland på 1700-tallet. Etter lange dager med arbeid på åkeren brukte bøndene dem til å løse opp musklene og trene seg sterke. Dette har utviklet seg til en gren innenfor generell fitness og til en sport under vektløfterforbundet.

Ifølge American Institute of Exercise (ACE) brenner kettlebelltrening et snitt på 272 kalorier på kun 20 minutter!

Dette er ingen trend som kommer til å forsvinne. Du merker at treningen virker med en gang, sier Allan Fallrø som er utdannet instruktør fra både Russland og USA .

Treningsformen passer ifølge ekspertene for alle og er bra både for utholdenhet, styrke, fettforbrenning og smidighet. Senteret har også hatt besøk av aktive idrettsutøvere som ønsker bedre støttemuskulatur og økt smidighet i sin gren.

Dette er såkalt funksjonell trening, sier Lill Overvik som også er instruktør. Det vil si at du trener de musklene du bruker i hverdagen i stedet for å bli god til en type styrkeøvelse.

Kettlebells gir deg mulighet til å gjøre en nesten uendelig mengde øvelser, fra de helt enkle til mer avanserte. Du gjør øvelsene annenhver gang på høyre og venstre side av kroppen.

Tidligere landslagsbokser Allan Fallrø er en av de første som innførte kettlebells til Norge. Litt om Allan sin filosofi rundt trening og om Kettlebells

Jeg hadde begynt å gå lei boksetreningen og den ensformige apparattreningen, og så meg om etter noe nytt. Litt takket være at jeg har russisk svigermor havnet jeg i Russland, der jeg fikk en innføring i kettlebells. Siden har jeg vært helfrelst, sier 50-åringen, som påstår han er bedre trent nå enn i sine glansdager som konkurransebokser.

I dag holder han kurs over hele landet, og driver treningsstudio i Trondheim, med stor vekt på kettlebells.

Jeg har trent både det tyske herrelaget fra Kiel i håndball, og skilandslaget i sprint, med god effekt. Det er også verdt å nevne at Lance Armstrong brukte kettlebells før sitt come-back, så det er ingen tvil om at toppidretten har skjønt effekten av den helhetlige styrketreningen, sier Fallrø.

Det anbefales vekter mellom 6 – 12 kg i begynnelsen, og vektene kan økes helt opp til 90 kg.  Alle øvelser starter med en sving. Pust inn ved nedgående bevegelse, pust opp ved løft.

De ulike basisøvelsene deles opp i tre typer: Swing, Clean og Snatch. Mellom 10 – 30 repetisjoner regnes som oppvarming, og fra 30  – 200 repetisjoner som trening.

Ca. 30 minutter gir like god effekt som 1-1,5 timer vanlig styrketrening. Trener du to ganger i uka er det bra til å vedlikeholde kroppen.

For å bygge kroppen kreves ca. 3-4 ganger i uka.

Her kan du se hvordan man trener med Kettlebells.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter