KING-KEN: Fra boksing til MMA

Ken Robin Vestrheim er Norsk mester i supertungvekt, junior, senior og har tatt opptil flere titler internasjonalt – Nå går han fra boksing til MMA.

RÅTT PARTI: Det ble en lett match for KING-KEN i hans første MMA kamp. Her kan du se hele kampen.

iform.no tok en prat med KING-KEN rett før han debuterte i MMA lørdag 4 juni.

king-ken4

  • Navn: Ken Robin Vestrheim
  • Alder: Evig 29
  • Høyde: 197 cm
  • Vekt: 115 kg
  • Bosted: Trondheim

Fortell litt om deg selv:

Jeg er en positiv og jovial type som går all inn når jeg først har bestemt meg for noe.

Kan du fortelle litt om hvordan du kom i gang med boksing/kamsport?

Det hele startet med at min bror som selv drev med boksing og kickboksing tok meg med på boksetrening. Jeg merket raskt at det var noe jeg synes var gøy og ville fortsette med. Etterhvert viste det seg at dette også var noe jeg hadde talent for. I 2008 fikk jeg meg en svært dyktig trener som kjørte meg beinhardt og virkelig fikk frem det beste i meg. Det var da det hele virkelig startet og jeg tok mitt første NM i gull seniorklassen. Deretter regjerte jeg som Norgesmester helt frem til 2013, da jeg bestemte meg for å legge boksehanskene på hylla.

Hvorfor går du fra boksing til MMA?

Jeg fikk etterhvert boksingen litt opp i halsen og ble rett og slett lei. Dette var også grunnen til at jeg valgte å legge opp i 2013. Broren min mente at jeg heller burde satse på MMA og jeg begynte da å trene litt thai-boksing sammen med Niwar, Arash og Claudio på Feliz Gym.

Takk til Thomas Selnes Jensen for filming og redigering.

Etter å ha trent en periode med dem kontaktet jeg Einar Næss som grunnla Trondheims første MMA-klubb og nå er en av hovedtreneren på Trondheim BJJ. På den tiden var jeg helt fersk innenfor bryting, men Einar tok meg under vingene og lot meg være med på elite-partiet på grapplingen. Med bakgrunnen min fra boksingen, hvor jeg var vant med å være blant de beste, ble det en stor utfordring å bli dratt rett inn i et såpass høyt nivå med dyktige brytere. Jeg ble tatt godt vare på i miljøet og ble trent opp av flinke trenere, Einar Næss og Mikael Olsen. Alle har vært veldig hjelpsomme hele veien frem mot debut kampen jeg skal gå nå. Det hele har gått veldig fort!

Hva vet du om Shaddick, som du møter i debut kampen din?

Jeg vet at han er en tøff fighter, allround god.

Hva er målsetningen din framover?

Målet mitt nå er først og fremst og gå opp i buret og gjøre jobben min under debut kampen. Så drar jeg hjem på mandag, spiser buffet, og begynner å jobbe mot neste kamp.

Kan du fortelle leserne litt om hvordan du trener?

Frode knutsen på kk67 hjelper meg med styrketreningen. Jeg trener fra mandag til fredag, før og etter jobb. Totalt ni økter i uken, hvorav fem av de er MMA økter. Resten består av styrketrening, kondisjon og bryting.

Kostholdet ditt, hvordan spiser du?

Jeg slipper heldigvis å tenke på vekta ettersom at jeg konkurrerer i heavyweight-klassen, dermed går det i store mengder med ren mat. Jeg har fått masse hjelp i fra  Arve Rodriguez Kristoffersen (Strongbody)

king-ken6

Noe du vil ha med til slutt?

Jeg vil gjerne rette en stor takk til Trondheim Kampsportakademi / Trondheim BJJ og Ulf Johansen fra Fightshoptrondheim.no som sponser meg med alt av utstyr og klær. Legenden Einar Næss som trener meg 5 dager i uka fortjener også en stor takk. Uten han hadde jeg ikke vært der jeg er i dag. Til slutt vil jeg takke Andreas Lagaard fra Frontline Academy som har ordnet denne kampen for meg.

king-ken

 

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter