Kirurg klar for EM i fitness

Andreas Naper Trønnes jobber som kirurg på St. Olavs Hospital i Trondheim. Han debuterte med en første plass i Men’s Physique Sandefjord Open. Om en ukes tid skal han stille i EM. Vi har tatt en prat med han.

Alder: 28 år
Høyde: 186 cm
Vekt: 82 kg
Bosted: Trondheim
Jobb: Kirurg på St. Olavs Hospital
Instagram: @tronnesbytronnes
Klubb: Kaliber FKK
Coach: Mats Edvartsen
Sponsor: Foreløpig på utkikk etter sponsor.
Foto: Jon Klasbu 

Hva gjorde at du fikk lyst til å konkurrere i fitness?

Ja, si det..? Tanken om å stille i fitness var egentlig ganske fjern for meg da jeg startet på Kaliber Gym for 6 måneder siden. Jeg har alltid likt å trene og konkurrere, men jeg skjønte ikke poenget med fitness. Det å stå på en scene og vise seg frem, var for meg på det tidspunktet veldig fjernt. Det er mange feiloppfatninger rundt fitness og hva dette dreier seg om, og jeg ser nå i ettertid at også mitt inntrykk av idretten heller ikke var riktig.

Jeg kom egentlig inn i miljøet ved at Mats Edvartsen, som er coachen min i dag, rådet meg til å møte på informasjonsdagen Kaliber arrangerte i november 2018. Etter å ha fått mer informasjon, og en lite dytt i riktig retning tenkte jeg at det var greit å ha et mål med treningen, annet enn å bare holde seg i form.

Deretter ble jeg bare mer og mer engasjert, mer og mer målrettet, og mer og mer disiplinert. Miljøet på Kaliber er utrolig bra, og dette har helt klart en viktig del av hvorfor jeg trives så godt med sporten. Kaliber er jo også et gym som driver medlemmene fremover, og det er lite som gir så mye mestringsfølelse enn fremgang.

Jeg ser nå at fitness i all hovedsak dreier seg om målrettet trening og kosthold, og at tiden på scenen er den store finalen hvor man får igjen for alt arbeidet man har lagt inn. Hvilket i mine øyne gjør sporten veldig gøy!

Hvilke konkurranser har du stilt i så langt og hvordan har det gått?

Jeg debuterte nå i vår på Sandefjord Open, hvor jeg vant den debutantklassen for min høyde. Det gav en utrolig mersmak frem mot Oslo Grand Prix, hvor jeg kom på 2. plass og ble tatt ut på landslaget. Nå skal jeg på EM i Spania om et par uker.

Hvor lenge har du trent?

Jeg har alltid vært en veldig aktiv person, men jeg startet vel med trening for første gang da jeg var 10 år. Jeg startet med fotball, som jeg holdt på med i 4 år før jeg i 2004 begynte med roing da Olaf Tufte vant OL-gull i Athen. Dette konkurrerte jeg i frem til jeg startet å studere medisin i Tromsø i 2010. Da begynte jeg med Kickboxing, som jeg holdt på med, og konkurrerte i under studiene. Da jeg flyttet tilbake til Trondheim for å begynne å jobbe, ble det lettere med kondisjons- og styrketrening på treningsstudio pga. arbeidstidene.  Styrketrening har jeg drevet med samtidig et par ganger i uken siden jeg var 16 år og fikk mitt første medlemskap på treningsstudio.

Hvordan spiste du før, under og etter konkurranseoppkjøringen?

Jeg har alltid vært glad i sunn og ren mat, så jeg spiser ikke så annerledes enn jeg gjorde tidligere. Jeg har kuttet ut godteri, ferdigprodusert mat, og alkohol, men ellers er det ganske likt. Rett før jeg startet denne sesongen gikk jeg på lavkarbodiett, så jeg spiser naturlig nok mer karbohydrater nå da.

I oppkjøringen nå veksler jeg mye mellom proteinpannekaker, omelett og knekkebrød med ost, skinke og egg til frokost og kvelds, mens til lunsj og middag spiser jeg ofte rent kjøtt (kylling, svin, storfe), med ris/potet og grønnsaker.

Hvor mye har du gått ned i oppkjøringen?

I starten av januar veide jeg 92 kg, men nå veier jeg 82kg.  Jeg spiser dog nesten like mye nå som jeg gjorde i høst, så forbrenningen min har økt betraktelig siden jeg startet aktivt med fitness.

Hvem følger deg opp i forbindelse med konkurransene?

Det er nok Mats Edvartsen som er min hovedstøttespiller, men jeg føler alltid jeg har hele Kaliber gym og Kaliber FKK i ryggen.

Har du noen hobbyer ved siden av treningen?

Jeg skal ærlig innrømme at de siste ukene før konkurranse har jeg stort sett brukt tiden på jobb og trening, men trening er jo også helt klart min største hobby. Utenom trening er jeg glad i å gå på topptur på Randoneeski, fjellturer om sommeren, samt klatring, svømming og andre aktiviteter. Jeg prøver også å reise utenlands når jeg har muligheten, livet blir mye rikere med nye opplevelser.

Har du lyst til å stille igjen?

Opplevelsene mine så langt har gitt meg veldig mye, så jeg kommer nok til å stille flere sesonger. Om det blir nå til høsten eller i 2020 kommer litt an på hvordan det går i EM, men jeg har veldig lyst å gå for Norgesmester-tittelen!

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Epost

Del:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email