Kjære jente… SLUTT!

Du står foran speilet, gransker deg selv og leter etter feil.

«Nesen min er så stygg, øynene er for små, puppene henger, valken over buksekanten er helt krise, rompa er flat» osv osv..

Ingen skavanker, hverken reelle eller fiktive unngår ditt kritiske blikk, alt blir nøye registrert, vurdert og «kommentert».
KUTT DET UT.. ja bare slutt med det tullet der.. tvert!

Som Fitness coach i StrongBody mottar jeg hver uke ukesrapporter fra jenter som følger kost- og treningsplan fra oss, via disse får jeg et lite innblikk i hvordan de vurderer seg selv, og det kan være temmelig brutalt!

Nå tror du sikkert dette innlegget er et «vi er alle vakre og vi må elske oss selv akkurat slik vi er»- innlegg, men det er det ikke! Levebrødet mitt er tross alt folk som ønsker å endre noe med kroppen sin, bli slankere, sunnere, sterkere, stramme opp kroppen, bygge større rompe osv, og jeg synes det er helt legitimt å ønske å gjøre endringer på kroppen sin, med bra mat og riktig trening kan du faktisk forme kroppen din omtrent som du vil.

Det som ikke gjør kroppen din hverken sterkere eller slankere er å rakke ned på den i speilet. Det er greit å se seg i speilet, registrere valken over buksekanten, og tenke at «den vil jeg gjøre noe med», – du kan gjøre noe med den hvis du vil.

Det som IKKE er greit, er å se seg i speilet, registrere valken over buksekanten, for så å fortelle seg selv hvor stygg og ekkel den er, at er helt utenkelig å ha på bikini eller kjole når man er såååå feit.

Valken forsvinner ikke av å bli rakket ned på!
Du oppnår faktisk ingenting positivt ved å fortelle deg selv hvor jævlig du ser ut. Det eneste du oppnår er at du føler deg ussel, mindre verdt, stygg, og at dagen din blir litt mindre hyggelig etter en slik runde foran speilet.

Et spørsmål jeg pleier å stille mine klienter når de er alt for kritiske til seg selv er: «ville du sagt det samme som du sier til deg selv i speilet til en god venninne?».
– Svaret er NEI, det kunne aldri falle deg inn å fortelle venninna di at hun har en stor ekkel valk hengende over buksekanten, og at hun ikke kan ikle seg bikini å utsette andre for det grusomme synet det er.

Så hvorfor er det OK å si ting til seg selv som man aldri ville sagt til andre? Fortjener ikke du den samme respekten du gir andre? Er du mindre verdt enn venninna di?

Prøv følgende i noen dager:

  • Gi deg selv forbud mot å lete etter feil når du ser deg selv i speilet.
  • Når du ser deg i speilet, kommenter heller minst 3 ting du er fornøyd med. Jeg lover deg du HAR 3 positive ting å registrere, du har flere også, du må bare se etter det positive, det blir enklere når du hopper over runden med å registrere det negative.
  • Når du ser deg i speilet, SMIL;)

Hva vil du oppnå med dette?
Vil valken over buksekanten forsvinne?
Nei, den kommer fremdeles til å være der, mest sannsynlig kommer den fremdeles til å irritere deg også, men du trenger ikke la en valk ødelegge dagen eller selvfølelsen din, den skal ikke ha makt til å få deg til å føle deg «æsj».

En valk, en stor nese, flat rompe, eller hva det nå enn er som du ikke liker ved deg selv, sier ingenting om deg som person. Den gjør deg ikke til et dårligere menneske på noe sett og vis, så ikke gi det makt til å få deg til å føle deg dårligere heller!

Skrevet av Line Celius StrongBody

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter