Knut Øines – The Never Ending Story

Knut har nå blitt 50 år – etter et år med hvile fra konkurranse lover han å komme på scenen igjen i sitt livs beste form.

Ryktene sier at du har tenkt å satse videre!? Hvor henter du motivasjonen fra?

Jeg kommer til å gi gass igjen fra januar 2015! NM og VM høsten 2015 blir målene! Men selv om jeg har sluppet meg ned og hatt fokus på jobb, barn og familie de siste 12 månedene så har jeg trent jevnt og hatt mange harde og gode økter. Motivasjon er lett for meg. Jeg elsker å trene og er en person som nesten alltid klarer å gjøre hver eneste treningsøkt til en form for konkurranse. I tillegg er jeg heldig som har en så positiv og treningsvillig kjæreste som Solrun. Hun alene motiverer meg veldig og jeg elsker å trene med henne. I tillegg har jeg en del unge venner som jeg bytter på å trene sammen med. De er alle en stor motivasjonsfaktor. Jørgen Corneliussen er en god venn av meg og hans støtte og positivitet har vært veldig viktig for meg. Treningsøkten jeg har med han er de aller beste.

Bahamas-okt-2014-5

Hvordan var du fornøyd med din egen innsats 2013?

Jeg er veldig fornøyd med min innsats i 2013. Jeg gjorde mitt aller beste. For meg er det ikke lett å bli stor. Det har vært mange år med målbevisst trening der jeg har lagt på meg gram for gram med muskler. At jeg da som 48 åring klarer å stille knall hard i NM + 100 kg klassen og kjempe helt jevnt med vinneren som er et supertalt på 29 år er meget bra. For meg var det en fantastisk opplevelse og drøm. I VM fikk jeg en 5.plass blant verdens beste i 40 års klassen. Det var ubeskrivelig morsomt. Reisen til Mongolia, det å være en del av landslaget og ikke minst den deilige følelsen på reise med min kjære til Thailand etterpå.

Hvor hardt er det å være kroppsbygger?

Jeg har tenkt mye på akkurat det. Hvis man sammenligner det med andre idretter så mener jeg det er noe av det aller hardeste. Grunnen til det er at man må gi alt på hver økt og hvert sett. I tillegg må man hele tiden tenke på hva man spiser, og opp mot en konkurranse er jo den delen helt ekstrem. Men hvis man sammenligner seg med mennesker som er syke og kanskje har konstante smerter, så er det ikke noe hardt i det hele tatt. Men det som allikevel gjør det som en kroppsbygger gjør til en kjempe prestasjon er man hele tiden har valget. Det er lett å velge å trene dårlig eller la seg friste til å spise usund mat som er mye letter tilgjengelig en den eventuelle kyllingen du først på tilbrede. Jeg har tidligere vært litt flåsete i kjeften i forhold til tjukke folk som ikke klarer å slanke seg. Det som jeg ikke tenkte på da, er at det selvfølge er mye mer motiverende å slanke seg hvis man kanskje kan bli norgesmester enn om målet er at kanskje kjæresten ser at du har gått ned i vekt. Sånn sett er det kanskje en større prestasjon for en person som har vært tjukk hele livet å gå ned 20 kg enn for meg å bli Norgesmester. Pizza er faktisk mye bedre enn kokt torsk.

Bahamas-okt-2014-4

Vi har sett at du har veldig god spenst. Hvor kommer det fra og har du brukt det til noe?

På 90-tallet drev jeg med bobkjøring og tok diverse fysiske tester med boblandslaget. En gang våren 1992 var en av testene stillelengde. Jeg hoppet 3.52m på mitt første stillelenge hopp i mitt liv. Det var en del friidrettsfolk til stede og de ble helt sjokkert. 3.52m var vist lang over norgesrekorden. Topp klubben Tjalve fikk høre om dette og sendte meg med fly til NM i Ålesund året etter der jeg vant overlegent. Det var moro. Samme år vant jeg også NM i bob.

Hvordan trener du?

Jeg tror på å trene hardt og mye. Jeg trener som regel 6 ganger i uka og mye tungt. Har trent hver muskel i kroppen en gang per uke, utenom beina som jeg har kjørt 2. På overkroppen har jeg perioder på 6 uker med tungt å så 4 uker lett. Beina kjører jeg tungt og lett annen hver gang, fordi jeg har funnet ut at ryggen ikke tåler det hvis jeg kjøre bare tungt i en lengre periode. Nå ha jeg også bestemt meg får å bare trene beina en gang per uke fordi jeg rett og slett ikke  orker mer av det knall kjøret det er å trene beina to ganger i uka. Det er et helvete, men det må til hvis man skal få gode bein. Prioriterer andre ting nå og har bestemt meg for å være fornøyd med de beina jeg har.

Bahamas-okt-2014-1

Hvordan har sommeren vært?

Sommeren har vært helt fantastisk. Vi har fartet rund med båten på norske og svenske kysten. Trent på mange forskjellig gym og møtt masse flott mennesker som også har bidratt til motivasjon for videre satsing, men jeg er veldig glad jeg kunne slappe helt av og spise akkurat det jeg har hatt lyst til fordi man ikke skulle konkurrere. Sommeren med ble avsluttet med 2 uker på Miami Beach og et cruise til Bahamas. I Miami besøkte jeg min gode venn Viggo Snoghøy som bor der. Det var gøy å se hvor flott han levde der. Nå jobber jeg knall hard med å ta igjen alt jeg ikke har gjort på jobben de siste månedene. I januar kommer jeg igjen til å sette treningen først og da tror jeg absolutt vi vil se nye resultater og forbedringer. Watch me 🙂

Bahamas-okt-2014-3

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter