Kom i form med hund!

Sliter du med motivasjon, hater å trene på treningssenter, men har lyst til å komme i form? Skaff deg en hund og start å gå!

En amerikansk studie viser at mer enn halvparten av de som fikk låne en hund, gikk ned i vekt

Det finnes en rekke positive sider ved å ha hund. Man lærer mye om omsorg og man får en venn for livet.

Hunden er også en humørspreder, og kan få deg i godt humør hvis du er trist. Men hva med det fysiske? Kan hunden bidra til å få deg i god fysisk form?

Anbefalingene sier at man som voksen bør være i aktivitet i moderat til høy intensitet i minst 30 minutter hver dag. Generelt sett er nivået av fysisk aktivitet i den norske befolkningen for lavt, og en stor del oppfyller ikke disse anbefalingene. Det finnes flere oppsiktsvekkende undersøkelser som støtter dette. Vi trener like mye som før, men vi er mindre aktive utenom selve treningen. Vi bruker lettvinte løsninger som bil og buss i stedet for å gå eller sykle, og vi er mye inne med pc og tv. Vi har også mer stillesittende arbeid i jobbsammenheng enn hva det var før i tiden. Dette viser altså at det totale aktivitetsnivået må økes betraktelig.

Mange er høyt motivert når de starter på helsestudio eller med annen trim, men all erfaring tilsier at motivasjonen forsvinner etter hvert, ikke minst for overvektige. Så hvordan kan man opprettholde motivasjonen til fysisk aktivitet?

En amerikansk studie viser at mer enn halvparten av kvinnene som fikk låne en hund, gikk ned i vekt. Når man skaffer seg en hund, er man nødt til å gå ut med hunden. Man føler et ansvar ovenfor hunden, og dette er motivasjon i seg selv til å gå tur. Mennesker som ikke har hund, går tur kun for seg selv. Da er det lett å tenke at «nei i dag er jeg så sliten at jeg orker ikke gå tur». Mens når man har hund har man ikke noe valg. Dette støttes opp mot en omfattende rapport utviklet av Michigan State University, som viser at 60 prosent av over 2000 hundeeiere møter det anbefalte kravet til daglig mosjon fra helsemyndighetene i USA. Undersøkelsen viser at hundeeiere er i bedre fysisk form enn folk uten hund.

Ikke alle mennesker liker å trene på et treningssenter med masse andre mennesker. Mange har av forskjellige grunner også vanskelig for å trene på treningssenter. Da er turer med hunden en perfekt måte til å møte anbefalingene om 30 minutter daglig fysisk aktivitet. Dette støttes opp mot en britisk undersøkelse som viser at hele 75 prosent heller tok en mosjons-tur med hunden enn å tilbringe tid på treningssenter. Samtidig viser 86 prosent at de trives med å trene med hunden, til sammenligning med kun 16 prosent som trives med å være på et treningssenter.

Det er altså vist at hundeeiere er i bedre fysisk form enn folk uten hund, og at hunden bidrar til å møte anbefalingene om 30 minutter fysisk aktivitet daglig.

Kilder:

Dyreklinikk (2006). Hunden slanker deg http://www.dyreklinikk.no/kunnskap/fagartikler/hunden-slanker-deg.html

The telegraph (2009). Average dog owner ‘gets more exercise than gym-goers’ http://www.telegraph.co.uk/health/dietandfitness/6666409/Average-dog-owner-gets-more-exercise-than-gym-goers.html

Parker-Pope, Tara (2011). Forget the Treadmill. Get a Dog. http://well.blogs.nytimes.com/2011/03/14/forget-the-treadmill-get-a-dog/

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter