Kroppen har alltid rett – lytt til ditt instinkt!

Det finnes ikke noe som heter det perfekte treningsprogram, selv om vi i dag kan mer om hvordan trening og kropp fungerer enn noen gang tidligere. For det er kun kroppen din som vet hva som er riktig trening til riktig tid, og når vi lærer oss å lytte til disse signalene vil vi alltid være sikret en best mulig trening.

Lytt til kroppen

En viktig årsak til manglende resultat er fravær av variasjon. Variasjon gir progresjon, og er en viktig nøkkel til fremgang. Men hvordan skal du vite når du skal endre programmet?

Svaret er å lære deg å lytte til kroppens signaler, og trene det du har lyst til. Kroppen vet best hva som gir best effekt den dagen, og det er med stor sannsynlighet det du har lyst å trene den dagen – ikke det du ikke har lyst til. Det å «ha lyst til å trene» er kraftig undervurdert som guide til beste resultat.

Et godt råd er at en gøy trening som regel alltid er en god trening.

Tren de øvelsene du vil

Kroppen forteller deg hva slags øvelser som er best for deg ved at du intuitivt dras mot det aktuelle apparatet, og får lyst å trene akkurat den spesifikke øvelsen. Det er en god grunn til at du har mer lyst å trene én øvelse fremfor en annen – det er kroppens innebygde personlige trener – ditt instinkt – som veileder deg.

Ingen trenger å ringe en personlig trener, eller sjekke i en treningsdagbok når man blir spurt om å bli med på en hard seks timers klatretur med tung ryggsekk. Kroppen din vet svaret med en gang, og den roper enten ja eller nei til deg med en sterk og tydelig stemme.

På samme instinktive måte velger vi øvelsene som kroppen sier ja til, og trener det kroppen vil – ikke det vi MÅ! Noen ganger bare vil vi trene tunge øvelser som knebøy, markløft og benkpress, mens andre ganger vil vi heller trene letter øvelser som leg-extension, flyesmaskin og nedtrekk.

Kroppen vet hva den vil, og hva som er best for deg. Vi må bare tørre å lytte til stemmen på innsiden, til vårt eget instinkt!

Tren når du vil

Er du trøtt og uopplagt trenger du hvile – ikke trening. Men føler deg uthvilt er dette kroppens signal til at i dag har du overskudd til å trene.

Kroppen vet alltid best, og lær deg å lytte til de signaler den gir deg også når det kommer til treningsfrekvens. Husk at du er verdens mest avanserte maskin, og ingen treningsprogram med faste frekvenser er i nærheten av det presisjonsnivået ditt innebygde instinkt tilbyr deg.

Tren variert

Variasjon gir progresjon, og er oppskriften på et best mulig resultat. Det perfekte treningsprogram finnes ikke, og om det skulle være mulig å lage det vil det etter kort tid ikke lenger være perfekt.

Årsaken er at kroppen tilpasser seg enhver utfordring den utettes for, og alle treningsprogram som ikke varieres vil derfor gradvis gi mindre og mindre effekt.

Ikke vær redd for å prøve noe nytt, og la treningen inneholde mer lek og gøy enn strenge og gjentagende treningsrutiner.

Ikke let etter den beste øvelsen

Ikke let etter den beste øvelsen, men den beste følelsen, og la kroppen din fortelle deg hvilken øvelse du skal trene. Tren de øvelsene du liker og har lyst å trene, og som kroppen bekrefter ved å gi deg en god og positiv «dette har jeg lyst til» følelse.

«La øynene bestemme» hvilken øvelse du skal trene. Før du begynner å trene så ser du på de ulike apparatene i treningssenteret, og lytt til hva kroppen sier deg.

Du vil med en gang kjenne på hvilke øvelser som er feil å trene, og hvilke som er riktige. De øvelsene som er riktige for deg den dagen belønner kroppen deg med en god følelse, og treningslyst.

Du, verdens mest avanserte maskin

Lær deg å lytte og å stole på din egen kropp, og hva den forteller deg. Den er alltid hundre prosent nøyaktig, tar aldri feil, og via presise signaler formidles informasjonen til deg via ditt sanseapparat.

Stol på̊ din egen dømmekraft, og følg ditt instinkt. Du er laget på̊ et helt utrolig avansert vis, og er fullt i stand til å trene riktige øvelser, riktig belastning, og til riktig tid.

Instinkt-basert treningsfilosof er å anerkjenne at det er DU som er verdens mest avanserte maskin, og å lære seg å lytte til kroppens signaler, og å stole på hva disse.

Kristiansanderen Thor Ivar Hornnes – muskelprofessoren – har vært i bransjen mer eller mindre sammenhengende siden han startet opp ”Thor Ivars gym” i Kirkegata i 1982 – et av Kristiansands aller første treningssentre. I 1989 ble han norgesmester i tungvektsklassen, og gjentok bragden som veteran i pluss seksti i 2021. I 2022 vant han bronse i Mr. Universe, og tok med det steget helt opp i verdenseliten.

Muskelprofessoren står bak flere treningskjeder som Shapes, Trimeriet og Instinct, og selger utendørsapparater fra blant annet Omnigym og Tufteparken samt inneapparater fra Freemotion, Atlantis og Function Line. Siste konsept hos seriegründeren er Anatomic Fitness, norskproduserte treningsmaskiner der anatomi og biomekanikk ligger til grunn for design og funksjon. Her kan du lese alle artiklene skrevet av Muskelprofessoren.
Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter