Kroppsbygger Knut Øines er tredje best i verden

I 2015 fulgte vi kroppsbyggerne Knut Øines og  Jørgen Corneliussen mot VM i Bodybuilding. Her kan du se videoreportasjen vi laget med gutta i forkant av VM.

Hvordan gikk det egentlig i VM? iform.no har tatt en prat med Knut som tok en sterk 3-plass.  Knut spiste faktisk 6 knekkbrød med smør og syltetøy hver dag på dietten – helt frem til konkurransen. 

Navn: Knut Øines
Alder : 50 år
Vekt nå: 113 kg
Vekt siste konkurranse: 102,5kg
Arbeid: Selvstendig næringsdrivende innen bygg, utleie og eiendomsutvikling.
Sivilstatus: Kjæreste
Sponsor: Proteinfabrikken og 2XU
Bosted: Tønsberg, men begynner å bygge et nytt hus ved sjøen på Heistad i mai og vil flytte dit når det blir ferdig.
Favorittuttrykk: «Winners take chances!», «No surrender!» , «All in!»

Meritter:

 • 1993 Norgesmester i bobslede.
 • 1993 Norgesmester i lengde.
 • 2008 1.plass Sørlandsmesterskapet i kroppsbygging tungvekt og tok overall seieren.
 • 2008 Norgesmester i kroppsbygging – 100 kg senior.
 • 2008 Norgesmester i roing.
 • 2011 Nordisk mester i kroppsbygging master tungvekt.
 • 2013 5.plass i kroppsbygging VM for master tungvekt.
 • 2015 5.plass i kroppsbygging + 100 kg senior i Holland Grand Prix.
 • 2015 3.plass i kroppsbygging VM for master tungvekt.

I tillegg til dette har jeg tre 3.plasser fra NM , fire 2.plasser fra NM og en 3.plass fra Nordisk i kroppsbygging. Begynte i 2005 og konkurrere i -95 kg, så ble det -100 kg og nå er jeg en + 100kg mann.

knut2016-2016-3-2

Ja, Knut hvordan er du fornøyd med 2015?

Dietten mot VM høsten 2015 var knall hard. Jeg tror jeg aldri har vært så sliten på diett noen gang. Det er nesten så jeg tror jeg var syk på en eller annen måte, det var i alle fall et helvete. Jeg kjempet meg gjennom og fulgte den planen jeg hadde lagt, og en stor takk til alle dere som var med på å dra meg gjennom denne tøffe tiden. Formen ble bra for VM og jeg mener at det er det beste jeg har vært, men fordi det var et eller annet som plaget meg tror jeg at jeg har enda mer inne. I VM fikk jeg en 3.plass i en meget stor linup der det var svært mange gode utøvere. Målet var å komme på «pallen» så jeg er svært fornøyd med å ha nådd det målet.

VM gikk i El Salvador, hvordan var det å være der?

El Salvador var en stor opplevelse! Da vi kom dit fikk vi beskjed om at det var verdens farligste land, men det merket vi ikke noe til. Eller dvs det stod vakter med maskin gevær på vært hjørne av hotellet og ved alle butikker og kjøpesentere. Det var 30 grader sommer og sol. Jeg virkelig nøt oppholdet der. Miljøet og menneskene på slike arrangementer er også en stor opplevelse. Det norske laget bestod av veldig mange flotte, hjelpsomme og kunnskapsrike mennesker. Ellers fikk jeg spesielt god kontakt med landslaget fra Peru. Det var moro.

knut2016-2016-3-3

Hvordan har du spist og trent etter VM?

Etter VM dro jeg først på ferie til Miami og så via Norge og videre til Dubai. Jeg spiste vel alle måltider på restaurant ut januar, men jeg trente så og si hver dag på alle feriene. Treninga ble relativt dårlig med lavere intensitet enn hva som er normalt for meg. Slik fortsatte jeg ut februar. Det merkelig er at jeg nå føler meg bedre enn jeg har gjort noen gang. Jeg har nok overtrent både med mengde og intensitet i alle disse årene. Virker som kroppen virkelig har hatt gått av denne rolig perioden. Nå veier jeg 113 kg i rimelig bra form og det kan virke som jeg har mer muskelmasse enn noen gang.

Hvor trener du?

Jeg eier en del eiendommer rundt omkring og er derfor mye på farta i forbindelse med jobben og fordi jeg liker å trene midt på dagen blir det til at jeg trener på de stedene jeg er. Dette betyr også at jeg har mange forskjellig trenings partnere rundt omkring. Jeg syns det er veldig motiverende. De stedene jeg trener meste er på PF i stokke, Energy i Tønsberg, Flex på Heistad, Pro Gym i Skien, Pro Gym Hokksund, 24 Fitness i Oslo og Ordtlig Gym i Asker.

knut2016-2016-3-4

Hvordan trener du nå?

Nå trener jeg tungt hard og mye, men kommer til ha rolig perioder innimellom. Som sagt har jeg funnet ut at det er lurt.

Hvorfor skal du flytte til Heistad?

Moren til de yngste barna mine har flyttet dit og jeg vil være nærmere de. Det er to flotte sports interesserte gutter på 9 og 11 som jeg gjerne vil følge opp med deres idretter og ikke minst la det være lettere for dem å ha med venner hjem til meg. I tillegg skal sønnen min på 18 begynne å studere økonomi på høyskolen i Telemark.

knut2016-2016-3-5

Hva er dine neste mål?

Planen har vært å prioritere bygging av eget hus og et prosjekt jeg har i Buskerud i år og ikke konkurrere før i 2017. Men da jeg så meg selv i speilet her om dagen tenkte jeg «fy fader for en form, synd og ikke konkurrere før»

Hvordan er konkurranse dietten din?

Jeg spiser alltid det samme på diett. Og får å gjøre det enkelt spiser jeg det samme hver dag og har ingen spisedager.

Dietten er slik:

 • Frokost: 40 g havregrøt, 42,5 g rosiner, 6 eggehvitter, 2 plommer og 6 knekkebrød med smør og jordbær syltetøy.
 • Fra frokost til kl 18: 300 g ris, 700 g kylling. Her kutter jeg ned på risen etter hvert som konkurransen nærmer seg. På slutten er det bare 70g ris per dag.
 • Etter trening: 10gram glutamin, 10 g kreatin, 40 g isolate protein og 20g cell max (alt fra PF)
 • Kvelds: 300 g biff eller fisk med grønnsaker.
 • Før senga: 40g night charge fra PF

knut2016-2016-3-7

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter