LA DEG INSPIRERE AV KRITIKK

7 Strategier for konstruktiv kritikk

Å feile er å vokse, ikke å falle tilbake. Våre feil er våre lærere, og kritikk er deres språk. Å anerkjenne dette er avgjørende, selv om det er lettere sagt enn gjort.

Når du har mestret kunsten å lære av det du trodde var dine største utfordringer, både i trening og i livet, vil du innse at du også kan overkomme dem.

Har dine treningsrutiner, øvelser, metoder eller kosthold ført til skuffende resultater? Har visse relasjoner gjort livet ditt mer komplisert? Da har jeg en enkel løsning for deg:

Fjern det som ikke fungerer!

Ja, det er virkelig så enkelt. Det kan være vanskelig å gi opp en øvelse som knebøy, men hvis den har forårsaket deg en prolaps og daglige problemer, ville det ikke da være bedre å erstatte den med noe som forbedrer livskvaliteten din? Det er heller ikke lett å avslutte en negativ relasjon, men tenk på det som kroppens fysiologi. Hvis du er i et forhold som bare bryter deg ned, er du i en katabolsk tilstand, noe som er kjent for å være ugunstig. Det er som å trene hele dagen, hver dag, noe som er ekstremt skadelig for kroppens restitusjon og fremgang. Så, ikke la ordet “forbrenning” være eksklusivt for “fett”, start heller forbrenningsprosessen på andre områder i livet ditt. På papiret er det enkelt, men det er handlingene dine som teller!

Å oppnå treningsresultater kan virke enkelt for noen, men for de fleste er det utrolig vanskelig og krever betydelige endringer. Spise proteinrike måltider, unngå pizza og pølser, kutte ut sukkerholdige drikker, trene mer enn en gang i uken og i mer enn en måned? Det kan virke som mye å be om. Men mange mislykkes før de begynner fordi de angriper problemene sine feil.

La Deg Inspirere av Kritikk Husk at selv de mest erfarne kan gi konstruktiv kritikk, og verdifull innsikt kan komme fra uventede kilder. Ikke overse noen!

Berettiget Kritikk Hvis flere personer kritiserer deg for det samme, er det sannsynlig at kritikken er berettiget. Hvis du derimot får høre forskjellige ting fra forskjellige personer, er det sannsynligvis ikke mye substans i kommentarene.

Tenk Over Motivet Når du blir kritisert, vurder motivet. Noen gir deg kritikk for å hjelpe, mens andre kan være usikre og misunnelige. Vurder kritikerens følelsesmessige tilstand; ofte er det kritikeren som har problemer, ikke du.

Ikke Overreager på Kritikk Det er en positiv side ved kritikk. Hvis du overreagerer, kan du gå glipp av muligheten til å forbedre deg. La kritikeren hjelpe deg.

Håndtering av Kritikk Richard Graber, en ekspert på kommunikasjon, foreslår følgende når du mottar kritikk:

 1. Vær rolig og lytt nøye.
 2. Be om mer informasjon: “Kan du utdype?”
 3. Spør etter løsninger: “Hvordan ville du ha løst dette?”

Alternativer Når Kritikken Er Berettiget A) Aksepter umiddelbart: “Du har rett, jeg vil endre det nå.” B) Ta deg tid til å tenke: “Jeg forstår, men jeg trenger tid til å tenke.” C) Protester diplomatisk: “Jeg forstår, men jeg er ikke enig.”

Egoets Dobbeltsidighet Kroppsbygging krever et sterkt ego, men det kan også være ødeleggende. Å ikke kunne lytte hindrer deg i å nå ditt fulle potensial. De som lykkes er de som ser sine egne feil og jobber med dem. Valget står mellom et øyeblikks ubehag eller en tapt karriere.

LA DEG INSPIRERE AV KRITIKK

7 Måter å Gi Konstruktiv Kritikk På

 1. Sandwichteknikken

  • Start med noe positivt, følg opp med kritikk, og avslutt med noe positivt.
  • Eksempel: “Du har imponerende armer og bryst, men bena kunne trenge litt mer arbeid. Overordnet sett ser du fantastisk ut!”
 2. Privat Kritikk

  • Kritiser kun under fire øyne for å bevare personens verdighet.
 3. Spesifikk Kritikk

  • Vær presis i din kritikk for å gi konkrete forbedringspunkter.
 4. Begrenset Kritikk

  • Fokuser på ett forbedringsområde om gangen.
 5. Riktig Tid og Sted

  • Velg et passende øyeblikk for kritikk, helst når personen føler seg sterk.
 6. Rolig Fremføring

  • Fremfør kritikken rolig og tydelig for å unngå å skape nervøsitet.
 7. Unngå Langdryge Forklaringer

  • Hold deg til saken og unngå å forsvare kritikken for mye.

Å Håndtere Motgang

 • Forstå at motgang er uunngåelig.
 • Se etter løsninger og muligheter i stedet for å gi opp.
 • “Feil fremover” ved å lære og tilpasse deg fra utfordringer.
 • Gjenoppta aktiviteter på et lavere nivå etter sykdom eller skade for å bygge deg opp igjen raskt.

Å Være Åpen for Kritikk

 • Vær villig til å motta kritikk for å vokse og bli respektert.
 • Husk at ingen er perfekte, og det er rom for forbedring hos alle.

Ved å følge disse retningslinjene kan du gi konstruktiv kritikk som hjelper andre å vokse, samtidig som du selv forblir åpen for personlig utvikling.

Her er to eksempler på konstruktiv kritikk:

“Jeg har lagt merke til at du har lagt ned mye arbeid i prosjektet ditt, og det er tydelig at du har en sterk forståelse av temaet. Din evne til å formidle komplekse ideer er imponerende. Jeg tror imidlertid at presentasjonen din kunne dra nytte av en mer strukturert tilnærming. Ved å organisere punktene dine mer logisk, kan du gjøre argumentene dine enda mer overbevisende. Kanskje en klarere disposisjon eller bruk av visuelle hjelpemidler kunne hjelpe til med å fremheve de viktigste punktene dine. Jeg er sikker på at med disse justeringene, vil din allerede sterke presentasjon bli enda mer effektiv og engasjerende.”

Dette eksemplet på konstruktiv kritikk fokuserer på både det positive ved arbeidet som er gjort, og gir samtidig spesifikke forslag til forbedringer uten å være nedlatende eller demotiverende.


“Jeg setter stor pris på din kreativitet og hvordan du alltid kommer med innovative løsninger. Din evne til å tenke utenfor boksen er en stor styrke. Jeg har imidlertid observert at noen av ideene dine kan være litt for avanserte for vårt nåværende prosjekt. Det ville være nyttig hvis vi kunne tilpasse dem slik at de passer bedre med teamets ressurser og tidsfrister. Kanskje vi kan jobbe sammen for å forenkle noen av forslagene dine, slik at de blir mer gjennomførbare i denne omgangen. Jeg er sikker på at med litt tilpasning, kan dine ideer virkelig hjelpe oss med å nå våre mål.”

Dette eksemplet fremhever personens positive egenskaper og gir konstruktive forslag til hvordan man kan gjøre ideene mer praktiske og gjennomførbare, uten å undergrave den opprinnelige kreativiteten.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter