Lena Rødli – Travel NTNU student og Bikinifitness debutant.

Vi har tatt en prat med Lena Rødli, som debuterer i bikinifitness nå i høst.

Alder: 25år
Høyde: 161cm
Vekt. On-season: 49-50
Off-season: 58-59
Bosted: Trondheim
Jobb: Student ved NTNU (Regnskap og revisjon), jobber deltid som regnskapsmedarbeider, deltid som butikkmedarbeider i Pikant Under og instruktør i Bispehaugen skolekorps.
Coach: Line Celius
Klubb: Kaliber FKK
Sponsor: Ingen

Når bestemte du deg for å satse på bikinifitness – og hvorfor akkurat bikinifitness?

Den interessen har jeg hatt så lenge jeg kan huske! Jeg har alltid vært veldig interessert i styrketrening og kropp. Litt flaut å innrømme idag, men jeg var vel en av få 15-årig jenter som satt oppe hver mandag og fredagskveld for å se på Raw og Smashdown (WWE) rett og slett fordi fysikken deres fascinerte meg.

Jeg begynte også på danselinja i Trondheim i 2007 og fikk et veldig godt forhold til trening i hverdagen og det å kjenne på hvordan man kan pushe kroppen på ulike måter. Så allerede i 2010 var jeg innom Kaliber for å se på mulighetene for å begynne med fokus rettet mot kroppsbygging, men da var jeg litt for ung og sjenert, pluss at den gangen var det nesten utenkelig at en jente holdt på med slikt. I alle fall i mine kretser var det det. Bikinifitness og konkurranser i Norge slo jo først an i 2012, så jeg var tidlig ute med tanken på det. Akkurat nå går jeg for bikinifitness rett og slett for å se om jeg faktisk synes dette er gøy å holde på med og det er der kroppen min passer best inn akkurat nå. Men målet frem i tid er å bygge opp fysikken min og stille i Bodyfitness.

lena-rodli-3

FOTO: Første bildet coach Line fikk av formen vs. nå, 3 uker før NM!

Hvor lenge har du trent?

Jeg begynte å trene på ungdomskolen, og da gikk det mye i jogging og styrketrening til å begynne med. På videregående begynte jeg også å danse veldig mye siden jeg kom inn på danselinja, også trente jeg styrke ved siden av. Årene etter det har det gått stort sett i mye styrke, men ordentlig fokusert trening med kostholdsplan og treningsprogram fra Kaliber startet jeg med 1.juni i år.

Hvor mye har du gått ned?

Jeg har vært en liten jojo i 20årene mine. På mitt meste lå jeg på 65 kg i 2010. På mitt best trente lå jeg på 52 i 2012. Men siden jeg var på uttak hos Kaliber FKK den 28.mai til idag har jeg faktisk gått ned hele 11kg!

lena-rodli-6

Hvordan spiste du før?

Jeg har hatt et ganske variert kosthold som har blitt sunnere med årene.Men eksempelvis må det bli:

  • Til frokost og lunsj gikk det mye i egg, havregrynsgrøt eller knekkebrød med diverse pålegg.
  • Middag var ofte lompepizza, taco, potetmos med kjøtt til, eller noe pastaretter.
  • Kvelds ble ofte en form for omelett eller middagsrester.

Også må jeg jo innrømme at jeg er en stor sjokoladeelsker…Så det kunne lett bli en sjokolade hver dag i perioder.

Hvordan spiser du nå?

  • Frokosten min er havregryn med sjokoladeproteinpulver, kanel og sukrin gold.
  • Lunsjen går i grønnsaker, kylling/svin og avokado.
  • Middagen går også i grønnsaker, kylling/svin, ris og avokado toppet med soyasaus.
  • Også avsluttes dagen med knekkebrød og kokt skinke.
  • Drikker mye ZerOh saft og Pepsi Max ila uken ved siden av

lena-rodli-5

Har du noen som følger deg opp mot konkurransen?

Jeg har jo verdens beste coach som følger meg opp. Uten Line som ber meg stresse ned hele tiden hadde jeg nok ikke kommet like langt!

Bruker du kosttilskudd?

Kun Proteinpulveret i havregrøten.

Hvilke konkurranser stiller du i denne omgangen og hvilke forventninger har du?

Nå er det NM som er først ute, men det er jo fordi det ikke ble organisert noe for debutanter først i år. Så derfor er det rett i NM med en gang, noe jeg er veldig spent på og ikke minst nervøs for. Jeg får liksom ikke dannet meg et bilde av hvordan sceneopptredenen min vil være eller hvordan dommerne tenker før det er ordentlig alvor. Jeg har derfor ikke så veldig store forventninger da jeg vet det er hard konkurranse med mange flotte atleter som stiller. Jeg har jo selvfølgelig lyst til å strekke meg til topps! Det regner jeg med alle har et ønske om! Men først og fremst skal jeg ha det gøy og ha en opplevelse for livet!

Har du noen hobby ved siden av treningen?

Må innrømme at jeg har egentlig ikke så mye tid til overs i hverdagen til hobbyer som student. Jeg er en av de som nesten aldri er hjemme fordi det er så mange baller i lufta! Derfor blir nok hunden min og friluftslivet med henne min største hobby ved siden av treningen. Ellers er jeg veldig interessert i fly, og har vært i USA og tatt sertifikater til småfly, så når jeg har tid og mulighet tar jeg meg gjerne en tur opp i luften.

lena-rodli-1

Hva har veien mot bikinifitness gjort med deg?

For min del har jeg fått bevist for meg selv hvor sterk viljestyrke jeg faktisk har hvis jeg bare vil! Jeg har stått på og gitt mitt aller beste fra første stund, og må si at per idag er jeg så stolt av meg selv! Jeg har det bedre enn noen gang, både fysisk og psykisk. Jeg har mindre plager med tanke på hodepine og magesmerter som jeg har vært mye plaget med daglig før denne prosessen! Og det er rett og slett fordi jeg har en sunnere livsstil. Ikke at jeg hadde det værste utgangspunktet, men små endringer gjør underverker. Jeg var ikke den som inkluderte mest grønnsaker som f.eks brokkoli og gulrot i kostholdet. Jeg har hatt et mye mer balansert kosthold nå, litt av alt! Også er jeg daglig aktiv enten gjennom turgåing eller gjennom styrketrening og får generelt mer frisk luft! Jeg ser nå på meg selv med et smil, som gjør hverdagen så mye lettere å møte.

lena-rodli-4

Til slutt vil jeg bare tilføye en gedigen takk til en EKSTREMT tålmodig kjæreste som har måttet ta imot både opp- og nedturer på diett med et smil. Ikke har han fristet så veldig med godterier (sjokolade) heller selv om jeg vet han har hatt veldig lyst på selv mange ganger! Og ikke minst en takk til mamsen som har latt meg ta stor plass på kjøkkenet sitt når hun har invitert oss hjem på middag fordi jeg skal ha maten nøye oppveid og stekt på min måte.

Følg gjerne med på innspurten mot NM på instagram @rodli91, også vil jeg bare anbefale på det sterkeste til alle som tenker på å komme i bedre form om å kontakte StrongBody og Line Celius. Her snakker vi snille, mottagelige, ærlige og kompetente folk som vet hva de holder på med!

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter