Livet er ikke alltid en dans på roser…

Alle går igjennom gode og dårlige perioder i livet. Noe går veldig bra, andre ting går kanskje veldig dårlig.

Det er viktig å huske at det negative alltid kan brukes til å utvikle flere positive sider i oss selv.

Vår selvtillit er automatisk linket til hvordan vi føler det med oss selv – hvordan vi vurderer oss selv, i jobben, igjennom våre oppturer og våre nedturer, vår plass i samfunnet, og troen på egne evner. God selvtillit vil hjelpe deg til å leve et lykkelig, og tilfreds liv.

Livet handler mye om valgene vi tar.

Du kan velge å være negativ, føle deg dårlig, synes synd på deg selv, og lide pga dårlig selvtillit, eller du kan ta i bruk de våpene du trenger for å leve et lykkelig, tilfreds liv med tro på deg selv og dine evner.

Les de følgende selvtillitstrategiene og lær deg hvordan du kan bruke dem i livet ditt.

Tren på å forbedre selvtilliten din hver dag – jo mer du trener på å tro på deg selv, jo raskere vil du begynne å merke at selvtilliten øker, og du vil begynne å kjenne en glede og en frihet i deg selv.

1. Ta ansvar for ditt eget liv. Den du er, hva du har, og hva du gjør er ditt ansvar og kun DU kan kontrollere dette.

Eleanor Roosevelt sa engang,«Ingen kan få deg til å føle deg dårligere uten ditt samtykke». Husk at uansett hva noen sier eller tenker om deg, så er det kun deres mening, og IKKE sannheten.

2. La ikke den kritiske stemmen ta kontrollen over deg. Alle gjør feil fra tid til annen, og vi alle har stunder der vi har ønsket vi var sterkere, bedre, morsommere, smartere, hadde valgt annerledes etc. Listen er utømmelig. Ikke la tidligere erfaringer hindre deg i å skape deg en positiv og suksessfull framtid.

Bruk de feilene du har gjort tidligere i livet som en kunnskapsbank, ikke som en grunn til å utslette deg selv. Problemer kan gjøre deg sterkere dersom du jobber med å komme deg igjennom disse.

3. Ta en kikk på mennesker rundt deg. Verden er full av ulike mennesker: de hensynsløse, klagerne, skryterne, de som maser og kontrollfrikerne.

Meng deg med de menneskene som får deg til å føle deg bra, og som har positiv innvirkning på deg. Positive mennesker har en unik evne til å spre glede og trygghet rundt seg. Bli et positivt menneske som kan gjøre andre mennesker mer inspirert!

4. Verdsett at du er unik. Det er ingen i denne verden som er nøyaktig som deg, så lær deg å verdsette den du er. Ikke forsøk å være noen andre, dette fører bare til dårligere tro på dine evner og din egen selvtillit. Alle mennesker har noe positivt i seg, og noen gode evner. Fokuser på dine gode sider.

5. Aksepter og ønsk velkommen nye forandringer. Aksepter den du er, og ønsk velkommen den nye holdningen din som nå består av en sterkere selvtillit og mer tro på deg selv. Forsøk å kjenne på hvordan det føles å ha kontroll over sitt eget liv, og begynn å la denne følelsen være en del av deg, mer og mer, for hver dag som går. Lev deg inn i hvordan det føles å tørre gjøre alt det du har lyst til – ettersom du har selvtillit!

6. Fokuser på det positive. Dette er noe som har blitt sagt igjen og igjen de siste årene. Men det å fokusere på det positive har en helt utrolig kraft i seg selv! Del et ark i to og skriv ned de positive og negative sidene i deg selv.

Forsøk å belønne det positive på denne listen, og finn ut hvordan du kan jobbe for å forbedre det negative på listen. Vi alle har negative sider i oss, men ved å forsøke å jobbe med det negative, i stedet for å la det gå utover selvtilliten, tar du mer kontroll over ditt liv!

7. Lær å le av deg selv. Dårlig selvtillit kan bli overvunnet dersom du ikke tar deg selv altfor høytidelig. Latter og en god porsjon humor hjelper deg med å føle deg bedre, og kan bidra positivt til følelsene og selvtilliten din. Når det stormer som verst rundt deg, forsøk å tre ut av deg selv, se deg selv og hele situasjonen ovenfra. Se for deg at du sitter i et romskip og ser ned på hele verden, Norge, byen du bor i, og til slutt huset du bor i. Du vil oppdage at problemene dine blir mindre når du kan se dem i det store sammenhenget, og det blir lettere å le av deg selv.

Se også denne filmen: GET BACK UP// NEVER GIVE UP – Motivational Speech (by Nick Vujicic)

Stikkord:          

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter