Lyst til å bli personlig trener?

Synes du PT yrket virker spennende så er du ikke alene om det.

Yrket har sett en stor vekst de siste årene og stadig flere utdanner seg til personlig trener. Er du som oss nysgjerrig på PT yrket bør du lese videre.

Hva gjør en personlig trener?

En personlig trener har som jobb å veilede og tilrettelegge treningen til kunden. Det har de siste årene vært flere måter å jobbe som personlig trener på. Den vanligste måten er å drive med 1 til 1 veiledning på et treningssenter, trening i små grupper, felles trening for bedrifter og hjemmetrening. En personlig trener er en rådgiver på kosthold og en sparringspartner på valg av kvalitetssikrede kosttilskudd. Det har også blitt vanlig med nettbasert veiledning over nett hvor kunden blir tilbudt trenings veiledning med nettbasert oppfølging. Dette gir spennende muligheter til utveksling av tjenester også internasjonalt der store avstander tradisjonelt har begrenset dette.

Hvem utdanner seg som personlig trener?

Primært er det 3 grupper man ser utdanner seg som personlig trenere. Yngre mennesker i aldersgruppen 18-25 år som ikke alltid tar utdannelsen fordi de ønsker å jobbe som personlig trener, men fordi de ønsker å få mer kompetanse og kunnskap som de kan bruke i sin egen trening.

Den andre gruppen er de litt eldre i aldersgruppen 25-30 år som har tatt annen utdannelse, men har en så stor personlig lidenskap for trening og helse at de ønsker å skifte yrke.

Den tredje gruppen er mennesker i aldersgruppen 30-35 og oppover som ønsker å gjøre noe nytt i livet sitt og har hatt en langvarig interesse for trening. Ofte er dette mennesker fra «den andre gruppen» som ikke tok steget videre.

Hvem tilbyr personlig trener utdannelse?

Det finnes flere aktører på markedet som tilbyr personlig trener utdannelse. En av de største er Akademiet for personlig trening (AFPT). Deres målsetning er å tilby landets beste utdannelse innen trening, helse og ernæring. Siden 2005 har de utdannet over 4000 studenter med et av markedets mest komplette utdannelse. Med håndplukkede forelesere som er av de beste i sitt fag kan du studere over nett eller med tradisjonell klasseroms undervisning i de fleste byer i Norge.

Hva er fordelene med å jobbe som en personlig trener?

Mange personlig trenere synes jobben deres er veldig givende fordi de for lov til å jobbe med noe de brenner for og samtidig hjelpe andre mennesker til bedre helse og et lettere liv. Det blir stadig mer fokus på forebyggende arbeid for å forbedre befolkningens helse og personlig trenere har en veldig viktig rolle her. Ofte har man også en fleksibel arbeidsdag hvor man kan styre selv når man ønsker å jobbe. Denne fleksibiliteten er en fordel som ofte trekkes fram av personlig trenere. Det er også et yrke hvor det er gode muligheter til å tjene gode penger i personlig trener yrket om man viser at man har god kompetanse og er flink til å markedsføre seg selv. Sosiale plattformer som Facebook  og Instagram har bidratt til at markedsføringen kan være effektiv med lave kostnader om man er flink med relevant innhold og deling.

Hva tjener en personlig trener?

Det er ca 800 000 mennesker som er medlemmer på Norges nesten 1000 treningssentre. Med andre ord er det et stort behov og et stort marked som skal dekkes av personlig trenere. Det er ikke uvanlig for en personlig trener i dag i Norge å tjene 500 000 kr i året, men det finnes også mange personlig trenere som tjener 700-800 000 kr i året. Med andre ord er det muligheter til å tjene gode penger om man er faglig dyktig og i tillegg er flink med salg og markedsføring. God kundeservice og presis oppfølging er en kundevinnervinner.

Gjengitt med tillatelse fra Proteinfabrikken

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter