Mangel på motivasjon?

Har du gått på en smell? Er lei av treningen? Mangler progresjon?
/artikkel/standard/kjeft20091.jpg

Jeg kom nylig over en artikkel fra motviasjonscoachen til Ole Einar Bjørndalen som hadde et par gode poenger.

Vi har vel alle en tendens til å omgjøre små ting til enorme problemer. For min del kan verden omtrent gå under om jeg ikke klarer å få på en øyelinse på de første forsøkene og enda verre om jeg mister dem og må bruke flerfoldige linser for å komme i mål. Det er like før jeg røsker ut øya!!

Ja, nok om mine store problemer..

Vel, ifølge motivasjonscoachen Hammer, så er det 3 spørsmål en kan stille seg selv for å ?avvæpne? problemene og de er som følger:

3 sentrale spørsmål

1. Hvor viktig er det som skjedde akkurat nå i internasjonal sammenheng?

2.
Kunne det ha vært verre?

3.
Finnes det noen mennesker som ville ha byttet sine problemer mot mine nå?

Ja, sett opp et eller dine problemer opp imot disse spørsmålene og se hva det kan føre til!

Et par av mine treningsrelaterte problemer

Jeg er veldig plaget med pollenallergi så sommertrening går rimelig hardt i vasken. I høst begynte jeg igjen med håndball og det ble veldig mye på kort tid (lenge sia sist, ja), så både en achilles og skulder ble relativt overbelastet og bød på problemer, noe som kanskje (mulig det var overmaktenes beskjed om at jeg måtte ta det litt med ro) førte til at jeg 2 uker ble satt ut med sykdom. Da dette var over og kom igang med håndballen igjen tok det kun noen få uker før jeg desverre klarte å fokusere på knebøy igjen, noe som førte til en bra smell i korsryggen (ja, NÅ blir det ikke mer knebøy ass.. er vel gang nummer 78 jeg sier det, men). Har også en irriterende diabetes type 1 som gjør at det å følge et kosthold jeg helst vil gjøre er er smule verre.

Så enden på visa er at styrken er redusert, mye muskelmasse har gått i vasken. Mye håndball kombinert med et vedlikehold av styrke, samt mye sykdom, skader og lite mat er visst ikke oppskriften på muskelvekst og styrkeøkninger. Hva? Skjønner ikke noe nå jeg?

1. Hvor viktig er det som skjedde akkurat nå i internasjonal sammenheng? Hele shiten er total krise og de skrev nylig om det i amerikanske aviser med overskrifter som. Sick norwegian lost som muscle. Wow, this guy with shoulder issues. Amazing! A pimp lost his motivation after too much cardio ? some bitches turned to competitor?.

2. Kunne det ha vært verre? Nei. Absolutt ikke. Det finnes ikke verre ting enn å ikke føle seg bra, miste muskelmasse og styrke. Dette er jo ting som jeg ikke senere kan rett opp igjen, så det er rett og slett en personlig undergang!

3. Finnes det noen mennesker som ville ha byttet sine problemer mot mine nå? Det kan jeg aldri tenke meg. Hvem ville liksom ha byttet sin situasjon med disse problemene? Jeg har jo faen meg ikke bare stagnasjon, med tilbakegang med treningen! Ikke engang passasjerene på flyene de 9/11 ville ha byttet plass meg med. Kan de umulig ha villet.

Problemløsning

Som du ser så er mine problemer såpass store at det ikke hjalp å stille seg selv de 3 sentrale spørsmålene, men kanskje dine problemer kan hjelpes ved å se litt nærmere på disse?

Who knows..


Eirik Sandvik

Daglig leder og Coach

www.sandvikstraining.com

Trykk her om du sliter med skuldersmerter!

Trykk her om du trenger en skikkelig oppvarming.

 

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter