Marianne Risholm debuterte i bodyfitness på Sandefjord Open

Marianne Risholm debuterte i bodyfitness på Sandefjord Open for en ukes tid siden. Nå er hun klar for Oslo Grand Prix.

Alder: 35
Bosted: Haukås i Åsane (Bergen)
Arbeid: Trafikkdirigent i Ramudden
Vekt: 58kg
Off season: 67kg
Sivilstatus: Singel
Sponsor: Ingen for øyeblikket
Klubb: Team Bodytech

Meritter:
Debut i Bodyfitness Sandefjord Open 2018. 8 plass.

Fortell litt om deg selv

Gav ut min første singel den 16 mars 2018. I 2015/16 startet eg en livsstilsendring. Jeg har alltid vært aktiv og trent i mange år. Men de siste årene hadde jeg lagt på meg endel og fant ut jeg måtte gjøre en endring. For min egen helse sin del og for barna mine startet eg endringen. Kosthold ble lagt om- og jeg begynte å trene flere dager i uken. I startfasen fikk jeg hjelp av Vibeke Litland via mail med kost og treningsplan. Jeg gikk ned over 10 kg.

Jeg har alltid vært fascinert av muskler- og da jeg så hvordan jeg kunne forme kroppen min med god kost og riktig trening forstod jeg at dette var noe jeg virkelig brant for. Jeg har en lillebror som driver med Strongman. Han har støttet meg hele veien- og pushet meg til å ta steget videre for å følge den drømmen han visste jeg hadde om å konkurrere i fitness. Så han fortalte om Thomas Askeland og at han hadde team her i Bergen. Jeg tok kontakt med han og har vært med i Team Bodytech siden Mai 2017.

Veien frem mot debuten nå har vært lang. Jeg har vært alenemamma til to jenter på 10 og 11 år. I juni 2017 mistet jeg min eldste datter som bare ble 11 år. Jeg slet virkelig bare med å gå ut døren hjemmefra på denne tiden. Og hadde aldri sett for meg at jeg skulle greie å fortsette livet slik jeg gjør nå. Den dagen jeg kom meg på gymmen igjen og kunne koble ut alt i hele verden og bare fokusere på å løfte tungt og svette ut alt drit- den følelsen var fantastisk. Min yngste datter er stort sett med meg på de fleste treningsøkter- og er helt fantastisk.Hun heier på meg og Jeg håper hun ser på meg som et godt forbilde.

Hvordan synes du det har vært å være på konkurransediett?

Konkurranse dietten har vært hard. Men jeg har vært strukturert. Alltid preppet opp mange måltid- slik at jeg alltid har hatt maten klar om jeg skal på jobb/ følge min datter på aktiviteter/besøk osv. Det har vært veldig viktig- så jeg ikke faller i fellen med å ta en snarvei og ikke få i meg rett mat. Når man sitter på jobb eller i familiebesøk og andre spiser boller og sjokolademelk- så får jeg jo noen kommentarer på torsken og brokkolien min. Men når jeg har satt meg et mål- så følger jeg planen min

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg med tanke på jobb/skole/diett og har den gradvise reduksjonen i energi(kcal) påvirket deg?.

De siste månedene har en vanlig dag sett ut omtrent som dette. Jeg står opp i fem tiden. Tar 30-60 min morgencardio. Så er det mellom 6 til 8 timer på jobb før det er hjem til min datter.

Aktiviteter som hun skal følges opp på blir prioritert før vi tar treningstudio på kveldstid. Nå under konkurransedietten har selvfølgelig energinivået mitt vært litt lavere når jeg har vært i kaloriunderskudd. Jeg har vært sliten. Men jeg har fått spise bra under dietten – så det var først de to siste ukene før konkurransen jeg Virkelig har kjent på følelsen av å være ordentlig utmattet og lurt på om kroppen min ville greie å komme i mål.

Hva med poseringstrening da?

Vi har hatt jevnlige poseringstreninger med teamet. Utenom det har det blitt mange timer hjemme i høye hæler foran speilet.

Hvor er du om 10 år?

Dette er det vanskeligste spørsmålet jeg har fått. Men om 10 år så er jeg forhåpentligvis ute og reiser i den store verden. Jeg har bygget mye mer muskelmasse og Konkurrerer og holder foredrag innen trening- kosthold og livsstil.

Jeg er musiker på si. Og har selvfølgelig funnet drømmemannen hehe ????

Hva er planene videre etter denne våren?

Nå skal jeg delta i Oslo gp om litt over en uke. Så tar jeg et helt år fri fra konkurranse. Jeg skal bygge mer masse og virkelig ha forbedret fysikken min til neste vår. Så der blir et år med masse mat og mye trening.

Bruker du noen kosttilskudd? Eventuelt hvilke bruker du.

  • Proteinpulver
  • Kreatin
  • Zma
  • Bcca
  • Pwo

Fortell litt om hvordan du trener

Når det kommer til trening har jeg trent seks dager i uken. Med en hviledag. Jeg har kjørt et 8 dagers program. Hvor det har vært 7 styrkeøkter og 1 økt med valgfri f.eks sykling gå tur osv.

Jeg har i hovedsak trent en primær muskelgruppe og en sekunder hver økt. Hvor hovedmuskel er kjørt tungt- og sekundær muskel er fåtall øvelser og høyere reps.
De siste ukene før konkurranse er det blitt flere overkroppsøkter og mer type sirkeltrenings økter . Bena har fått litt mer hvile- hvor jeg kun har et fåtall øvelser på ben de par siste uker før konkurranse.

Kostholdet da, hvordan ser det ut?

Kosthold har jeg holdt veldig enkelt. Havregrøt og proteinpulver til frokost. Resten av dagen har det gått i kylling- laks- torsk. Ris og eller søtpotet. Selvfølgelig grønnsaker.

Jeg har hatt 1 cheatday i uken hvor jeg har spist fritt etter kl 18. Det har det vært slutt på nå før konkurranse.

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter